Otroške sobe so sestavljene iz različnega pohištva


Otroška soba je sprva namenjena dojenčkom, ki jo uporabljajo samo za spanje. Pohištvo, ki se rabi za dojenčka je posteljica, garderobna omara in previjalna omarica. Pogosto je v sobi tudi kakšen gugalnik ali počivalnik, ki ga mamice uporabljajo pri hranjenju dojenčka ali pri uspavanju. Postelja za dojenčka ima na vseh štirih straneh ograjico, kar je zaščita pred padcem. Višina postelje je običajno nastavljiva in se regulira s starostjo dojenčka. V začetku je na najvišji poziciji kar ima dve prednosti. Prva prednost je višja temperatura zaradi dvignjenosti od tal, kar je za dojenčka zelo pomembno, druga prednost pa je, da je pogosto dvigovanje in polaganje dojenčka v posteljo za mamico manj fizično naporno, še posebej takoj po porodu. Ko dojenček raste, se postelja počasi prestavlja na nižjo stopnjo saj obstaja nevarnost, da bi dojenček padel iz posteljice, ko se sam začne postavljati na noge ob ograjici. Ko dojenček shodi, se del ene stranice odstrani, da lahko sam pride iz postelje.

Otroško sobo lahko kupite po posameznih delih ali pa se odločite za sestav

Ko otrok preraste prvo posteljico, je čas za večjo posteljo in drugo pohištvo. Ponavadi gre s prvo posteljico iz otroške sobe tudi previjalna omarica, saj je malček že prevelik, da bi jo še lahko uporabljal. Pohištvo, ki v tej dobi nadomesti previjalno omarico je običajno komplet mize in stolov, ki je namenjen za igro in ustvarjanje. Prav pride tudi kakšna komoda, zaboj ali poličnik za shranjevanje igrač, da niso vse igrače razmetane po celem stanovanju. Pri izbiri otroške sobe se lahko odločate med nakupom posameznih elementov ali pa se odločite za sestav, ki nudi vse pohištvo, ki ga malček potrebuje. Sestavi so še posebej privlačni za malčke, saj so lahko v živih barvah, porisani z raznimi junaki iz risank ali pa s kakšnimi drugimi zanimivimi motivi. Otroške omare so lahko različnih velikosti, od enojnih omar do več krilnih. Izbira velikosti je odvisna od prostorske zmožnosti in želj malčka.

otroške sobe po meriotroške in mladinske sobe

Za otroške sobe se uporabljajo najkakovostnejši materiali, ki so zdravju prijazni

Z vstopom v šolo se začne v otrokovem življenju novo poglavje, kar pomeni, da je na novo poglavje pripravljena tudi njegova soba. Čas je za novo posteljo standardnih dimenzij, otroško pisalno mizo, na kateri mora biti dovolj prostora za računalnik in kakšno dodatno omarico za shranjevanje knjig in šolskih potrebščin. Kompozicije sob so zelo inovativne, saj jim nudijo poleg prostora za spanje in učenje tudi prostor za igro. Pohištvo je zasnovano tako, da je kar najbolj izkoriščeno. Še posebej so odlično zasnovane kompozicije, ki nudijo dve ležišči. Postelje so nemalokrat dvignjene visoko od tal, prostor pod njimi pa je odlično izkoriščen za dodatno ležišče, shranjevanje raznih knjig, igrač in podobno.

PRELISTAJTE KATALOG POHIŠTVA MAROS

Otroške sobe so prostor za igro, ustvarjanje, učenje in sprostitev

Otroške sobe po meri nudijo še več izkoriščenega prostora kot kompozicije. Izdelava po meri pride prav pri družinah s tremi otroci ali več, ki si delijo en prostor. V tem primeru je potrebno še posebej natančno projektirati vsak pohištveni element, da bi kar najbolj izkoristil prostor, ki je na voljo, obenem pa jim dal lepo in zanimivo sobo. Otroške in mladinske sobe, ki jih lahko vidite v našem razstavnem salonu so zelo kvalitetne. Narejene so iz kakovostnih materialov, ki so zdravju in okolju prijazni. So zelo robustne in imajo dolgo življenjsko dobo. Mladinske sobe nadomestijo otroške konec osnovne šole ali pa ob vstopu v srednjo šolo. Pisano pohištvo z risanimi junaki nadomesti bolj umirjeno moderno pohištvo in postelja večje velikosti. Več prostora se nameni učenju in počivanju, ter shranjevanju oblačil. Prevladujejo umirjene barve in preprosti moderni nevpadljivi vzorci. Izbiro pohištva je najbolje prepustiti mladini, saj bodo tako najbolj zadovoljni v svojem prostoru za učenje in sproščanje. V tej dobi postane njihova soba neke vrste zatočišče, zato je prav, da jim prepustimo izbiro pohištva. V svojem prostoru naj se počutijo čimbolj udobno in razumljeno.