Vrtno garnituro je potrebno v hladnih mesecih zaščititi ali pospraviti

Vrtna garnitura je namenjena kvalitetnemu preživljanju prostega časa na prostem. Postavljena je lahko na vrtovih, ob bazenih, na balkonih ali na terasah. Ker je vrtno pohištvo izpostavljeno raznim vremenskim razmeram kot je močno sonce in dež, mora biti narejeno iz materialov, ki so vremensko odporni. Ratan je material, ki je odporen na dež in veter, zato je vrtno pohištvo iz ratana zelo primerno in zato prava izbira. Priporočljivo je, da se pohištvo v hladnih mesecih, ko ni v uporabi pospravi, saj lahko izpostavljenost nizkim temperaturam in snegu drastično skrajšajo njegovo uporabno dobo. Pohištvo se lahko pospravi v notranje prostore ali pa se prekrije z zaščitno vodoodporno ponjavo. Če ostane pohištvo na prostem in je zaščiteno s ponjavo, je potrebno vsake toliko časa preveriti, da se zaščitna ponjava ni na kakšnem mestu strgala, saj v tem primeru ne nudi več primerne zaščite. Ponjava je tudi občutljiva na veter, ki jo lahko razkrije zato je potrebno ob večjih vremenskih neprilikah ponjavo pregledati in preveriti, da služi svojemu namenu.

Stoli vrtna garniture so narejeni iz različnih vremensko odpornih materialov

Izbira vrtne garniture je odvisna od namena uporabe in od velikosti prostora, kjer jo želimo postaviti. Na manjših balkonih oziroma na manjših površinah se pogosteje uporabljajo garniture, ki so sestavljene iz vrtne mize in stolov, saj zavzamejo malo prostora. Najpogosteje se uporabljajo za obedovanje, zato so pogosto postavljene ob kaminih. Nakup takšne garniture je možen v kompletu ali pa se kupijo posamični elementi. V današnjem času so trendi pri izbiri pohištva drugačni kot so bili včasih. Včasih je bil mogoč nakup samo kompletne garniture, danes pa je možno kupiti toliko elementov, ki jih potrebujemo oziroma želimo. Pohištvo za zunanjo uporabo je lahko narejeno iz različnih materialov, kot je les, plastika, inox. Najpogosteje so ti materiali med seboj kombinirani, da se doseže lep estetski videz in obenem tudi vzdržljivost pohištva. Nekateri modeli stolov imajo oblazinjenje iz pene, ki nudi še večje udobje. V primeru, da vrtni stoli niso oblazinjeni, je možen nakup posamičnih blazin za sedenje, ki se enostavno namestijo na vsak stol. Pritrdijo se s pomočjo elastik ali trakcev, ki se zavežejo na ogrodje stola. Velika prednost odstranljivih blazin je, da jih je mogoče preprosto očistiti v pralnem stroju.

Vrtne sedežne garnitureVrtne mize in stoli

Za vrtne garniture imajo dve vrsti miz - klasične in klubske

Vrtne sedežne garniture so namenjene postavitvi na terasah in površinah, kjer je na voljo veliko prostora. Namenjene so počitku in druženju s prijatelji ali družino, saj nudijo veliko sedalne površine. V podjetju Maros so garniture voljo so v različnih postavitvah in barvah. Kotne postavitve zavzamejo manj prostora kot sestavi trosed, dvosed in fotelj, zato so primerne za večje in manjše terase. Pri kotnih postavitvi je nepogrešljiv element tudi vrtna miza, ki ima dekorativno in funkcionalno nalogo. Za uporabo prostem morajo biti prav tako kot ostalo pohištvo narejena iz materialov, ki so vremensko odporni. V prodajnem programu podjetja Maros najdete veliko izbiro pohištva za zunanjo uporabo, ki je moderne ali klasične oblike.

Sedežne vrtne garniture nudijo odlično sprostitev ob prebiranju dobre knjige

Vrtne garniture se zelo lepo dopolnjujejo z ležalniki, ki so narejeni iz različnih materialov. Ležalniki nudijo počitek in sprostitev po napornem dnevu ali pa služijo kot najboljše mesto za prebiranje dobre knjige. Oblazinjenje ležalnikov je običajno poliuretanska pena, ki ima prevleko iz različnih vremensko vzdržljivih materialov. Tkanine, ki se uporabljajo za prevleke ležalnikov morajo biti dovolj kvalitetne, da ne zbledijo pri izpostavljanju soncu in morajo biti enostavne za čiščenje. Če so ležalniki postavljeni ob bazenu, se blazine večkrat na dan zmočijo, zato mora biti material hitro sušeč in zelo kakovosten da prenese konstantno vlago. V primeru, da material ni dovolj kvaliteten, kmalu zbledi in se raztrga. Moderne oblike ležalnikov, ki jih najdete v ponudbi trgovine Maros naravnost navdušujejo, saj so lepa popestritev vrtnih sestavov. Prav tako so čedalje bolj popularne gugalnice, ki so priljubljene med vsemi generacijami. Nad njimi se navdušujejo otroci in odrasli.

NUDIMO TUDI JEDILNIŠKE STOLE