Moderna dnevna soba - kaj je potrebno za udobje?

Moderna dnevna soba je prostor sprostitve, udobja in preživljanja skupnega časa z družino in prijatelji. Da dosežemo maksimalno udobje moderne dnevne sobe, je potrebno premisliti sledeče in najbolj izpostavljene elemente, ki so:

Oprema dnevne sobe je minimalistična

Moderna dnevna soba se je s časom precej spremenila v primerjavi s tradicionalno, a nekaj je ostalo kljub novim trendom enako - nuditi mora udobje. Sodobna oprema dnevne sobe je osredotočena okoli sedežne garniture (po meri ali iz standardne ponudbe). Dodamo ji nizko klubsko mizico v barvi, ki ustreza preostali opremi, dnevno sobo pa zaokrožimo s primernimi regali. Moderna dnevna soba je minimalistično opremljena in ponuja dovolj prostora za gibanje in občutek zračnosti.

Dnevna sobaOprema dnevne sobe

Razporeditev pohištva v moderni dnevni sobi

Pravilna razporeditev opreme dnevne sobe je tista, ki izpopolni estetiko prostora in razpoloženje v moderni dnevni sobi. S pravilno razporeditvijo lahko ustvarimo harmonijo in ravnovesje v dnevni sobi. Ideje je mogoče dobiti na spletu, načeloma pa regal in televizor postavimo k steni (tudi zaradi varnosti), v primerni razdalji pa razporedimo ostalo opremo dnevne sobe - sedežno garnituro, mizo, naslonjače in rastlinje, in to tako, da ustvarimo intimo in hkrati dovolimo pogled v vse kotičke sobe.

MODERNE SEDEŽNE GARNITURE ZA DNEVNE SOBE

Osvetlitev v moderni dnevni sobi

Osvetlitev v moderni dnevni sobi sledi nekaterim trendom, a se kljub temu drži nekaterih pravil. Priporočljivo je imeti (vsaj) tri vire svetlobe v moderni dnevni sobi: na stropu, ob televizorju in ambientno luč, če uživate v branju še bralno. Stropna svetlitev naj bo zadostna, da tudi v večernih urah ne povzroča zaspanosti, ambientne lučke pa so praviloma zadimljene. Lučka ob televizorju ni močna, potrebujemo jo le za to, da razbremenimo oči, medtem ko je bralna lučka moderne dnevne sobe točkovna in primerna za branje.

Nudimo pa tudi klubske mizice!