Pošlji povpraševanje

Kaj vse je potrebno upoštevati, ko kupujemo otroška oblačila?

Vsakdo se slej kot prej sooči z nakupom otroškega oblačila – pa naj bo to nakup oblačila lastnemu otroku ali pa oblačilo kupimo kot darilo svoji prijateljici, ki je pravkar rodila ali pa nečakinji za rojstni dan. Ko kupujemo otroška oblačila je dobro, da se držimo nekaj nasvetov, da bodo otroška oblačila našim najmlajšim zares všeč in jih bodo le-ti radi nosili, poleg tega pa je nujno, da so otroška oblačila za naše malčke kvalitetna ter trajna.

Preverite celotno ponudbo otroških oblačil >>

Pri nakupu moramo biti pozorni na kakovost oblačil

Prva stvar na katero moramo biti pri nakupu otroških oblačil pozorni, je njihova kakovost. Materiali, iz katerih so otroška oblačila izdelana, naj bodo kakovostni in trpežni, priporoča se, da se odločamo za naravne materiale, ki so prijazni otroški koži in dihajo ter tako ne povzročajo alergij in srbečic. Poleg tega pa je nujno, da so tudi barvila, s katerimi so oblačila pobarvana, kakovostna. Nekvalitetna barvila namreč povzročajo alergije, velikokrat pa tudi rane na otroški koži. Da so oblačila zares varna za naše najmlajše je dobro, da jih pred prvo uporabo tudi operemo in tako iz njih izperemo vse sporne stvari, ki bi otroku utegnile škodovati.

Tudi pri velikosti otroških oblačil je potrebno biti pozoren

Seveda izjemno pomembno vlogo igra tudi velikost otroških oblačil. Tako kot pri odraslih, otroška oblačila ne smejo biti ne premajhna in ne prevelika. Velikokrat odrasli mislimo, da je bolje otroku kupiti oblačilo nekoliko večje velikosti, saj ga bo otrok drugače hitro prerasel, vendar je resnica, da se tudi otroci v prevelikih oblačilih nikakor ne počutijo dobro, zato jim moramo zagotoviti oblačila, v katerih bo njihovo gibanje nemoteno in jih bodo tako lahko brezskrbno nosili. Seveda pa oblačila prav tako ne smejo biti premajhna, saj se vsi zavedamo, da premajhna oblačila vežejo in so nasploh zelo neudobna, vsekakor pa nas ovirajo pri gibanju.

V primeru, ko nismo popolnoma prepričani o številki oblačila pa se je vseeno bolje odločiti za večjo številko, saj bodo otroci še zrasli in bodo oblačila lahko tako nosili enkrat v prihodnosti.

Otroška oblačila - hlače in majiceRazlične velikosti otroških oblačil

Pri nakupu otroških oblačil upoštevajmo želje otroka

Zavedati se moramo, da imajo otroci svoje želje, kljub temu, da jim oblačila kupujemo odrasli in te želje moramo pri izbiri oblačil za naše najmlajše tudi upoštevati. Res je, da oblačila v večini plačujemo starši, vendar se je hkrati potrebno zavedati, da tudi sebi najbrž ne bi kupili oblačila, ki nam ne bi bilo všeč, saj ga tako ne bi nikoli oblekli. Enako je pri otrocih. Če kupujemo oblačila, ki jim niso pri srcu, jih bodo nosili z odporom ali pa jih sploh ne bodo nosili. Malčkom so navadno všeč potiskana oblačila, sploh otroške majice z različnimi slikami ali napisi, pa tudi tistim malo večjim otrokom so napisi na oblačilih navadno zanimivi.

Nekaj pozornosti pa je potrebno posvetiti tudi otroški naravi. Otroci se zelo radi igrajo zunaj ali pa se podijo po hodnikih stanovanja. Prav zato potrebujejo oblačila, v katerih se lahko prosto gibajo in jih oblačila tako ne omejujejo ali vežejo. Seveda je tako pri tistih malo večjih otrocih dobro ločiti oblačila, ki jih oblečejo na primer za v šolo in oblačili, ki jih imajo oblečena med prostim časom, ko je gibanja veliko.

Pestra ponudba otroških oblačil in oblačil za odrasle v trgovini Mana

V trgovinah Mana ponujamo pestro zbirko otroških oblačil za najmlajše pa tudi za tiste nekoliko večje otroke. Tudi otroška moda je zelo pomembna, zato smo pripravili pestro kolekcijo oblačil tako za punce kot za fante. Izbirate lahko med otroškimi kratkimi hlačami, otroškimi majicami s potiskom, jopicami, srajčkami in pomladnimi jaknami. Vsa oblačila so izdelana iz kakovostnih in prijetnih materialov, ki so prijazni otroški koži.

Poleg otroških oblačil pa smo pripravili tudi pestro kolekcijo za ženske in moške. Dame bodo lahko v naši poletni kolekciji izbirale med pestro ponudbo poletnih oblek, kratkih hlač, majic, bluz, tunik s kratkimi rokavi ter celo kopalk. Poleg pestre kolekcije oblek pa lahko dame izbirajo tudi med številnimi modnimi dodatki, ki jih lahko kombinirajo z obleko ali kostimom v službi ali pa se odločijo za nekoliko manj formalne dodatke, ki jih lahko nosijo na nekoliko bolj sproščene dogodke, kot je na primer družinski piknik. Seveda pa nismo pozabili niti na fante, ki bodo še posebej navdušeni nad kopalnimi hlačami, ki smo jih za vas pripravili letos.

Otroška oblačila in oblačila za odrasle so dostopna na naši spletni strani, kjer lahko do njih dostopate že z nekaj kliki. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z odgovori na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših poslovalnic, kjer lahko vsa oblačila tudi po merite in se tako prepričate katero vam in vašim najmlajšim najbolje pristoji.