Talne ploščice iz keramike so odlična talna obloga

Pri izbiri vrste talne obloge je treba upoštevati kriterije, kot so odpornost, vzdržljivost in vpliv na vzdušje v prostoru. Kot talna obloga se tako odlično obnesejo keramične ploščice, ki jih odlikujeta vzdržljivost in enostavno čiščenje. Poleg tega pa lahko talne ploščice imitirajo les, kovino ali lakirane površine. Danes je izbira keramičnih ploščic zelo pestra, saj so na voljo različne velikosti, oblike in barve, zato je nakupu ploščic dobro posvetiti kar nekaj pozornosti.

Vstopite v salon keramike Kersan

Moderne talne ploščiceModerne talne ploščice v kopalnici

Talne ploščice morajo v primerjavi s stenskimi ploščicami prenesti precej večje obremenitve, zato se je pred nakupom dobro prepričati, kolikokrat so ploščice žgane. Priporočeno je, da so žgane dvakrat, saj se vam bodo v nasprotnem primeru krušile vsakič, ko bo nanje padel kak trd predmet. Talne ploščice pa imajo tudi bolj hrapavo površino kot stenske, da nam na njih ne bi zdrsnilo.

Talne ploščice za kopalnico in kuhinjo - kopalniške in kuhinjske ploščice

Tako talne kot stenske ploščice so prevladujoči material vsake kopalnice, saj druge talne obloge za ta prostor praktično ne pridejo v poštev. Čeprav je uporaba keramičnih ploščic postala nekakšen standard v naših kopalnicah, pa prav raznolikost barv, oblik in vzorcev omogoča, da prostoru dodamo osebni pridih. Vse pogosteje pa talne ter stenske ploščice najdemo tudi v kuhinji. Talne ploščice se lahko iz kuhinje nadaljujejo tudi v jedilni prostor, hodnike in ostale bivalne prostore. Ker pa sta tako kopalnica kot kuhinja pomembna prostora v našem domu, je pomembno, da izberemo takšne talne oziroma stenske ploščice, ki nam bodo všeč daljše obdobje.

Talne keramične ploščice za kopalnice

Polaganje ploščic - talne ploščice položimo za stenskimi

Eden najvažnejših pogojev za polaganje ploščic je trdna, ravna in čista podlaga. Polaganje talnih ploščic naj sledi šele potem, ko ste že položili keramične ploščice na steno kopalnice ali kuhinje. Tako boste namreč lahko nadaljevali linijo fug med stenskimi ploščicami tudi na tleh. Za lažjo predstavo vam svetujemo, da pred polaganjem talne ploščice položite na tla.

Da pa vam ploščic ne bi zmanjkalo, vam predlagamo, da si še pred polaganjem naredite izračun, koliko ploščic boste potrebovali. Pri tem si lahko pomagate z milimetrskim papirjem, na katerem lahko vse natančno narišete in izračunate. Rezultatu pa nato dodate še dodatnih pet odstotkov - za morebitna kasnejša popravila.

V podjetju Kersan vam bomo pri izbiri strokovno svetovali in vam tako pomagali, da boste izbrali najprimernejše talne ploščice za vašo kopalnico. Seveda pa so vam pri nas na voljo tudi visoko kakovostne kuhinjske ploščice, lahko pa pogledate tudi med outlet ponudbo.