Oprema za kopalnico naj bo skrbno izbrana

Kopalniška kadOpremljanje kopalnice je odvisno predvsem od vas oziroma od vaših želja, nekatere omejitve pa seveda določa tudi prostor, ki vam je na voljo.

Nepogrešljiva oprema tako za velike kot za majhne kopalnice so keramične ploščice, ki jih najdemo tako na stenskih kot talnih površinah ter sanitarna keramika. Izbrana sanitarna keramika, ki vključuje tuš kabino, kopalne kadi, umivalnik in wc, mora biti kakovostna, saj gre za elemente, v katerih so nenehno prisotne voda in različne kemikalije. Veliko vlogo pri postavitvi kopalnic igrata tuš kabina in kopalna kad, saj zavzemata velik del prostora. Zaradi izkoristka prostora je kopalno kad še vedno najbolj smiselno vgraditi ob steno kopalnice, oziroma v določen kot kopalnice. V tem pogledu je kotna kopalna kad odlična izbira. V manjših kopalnicah pa je bolj smiselno postaviti tuš kabino.

Posebna pozornost je namenjena kopalniškemu pohištvu in dodatkom. Kopalniški dodatki so namenjeni funkcionalnosti in večji urejenosti, pa tudi lepšemu videzu kopalnic. Takšni dodatki so na primer držalo za brisače, držalo za toaletni papir, koš za smeti in koš za perilo.

Izbor kopalniškega pohištva

Kopalniško pohištvo mora biti zaradi vlage v prostoru čim bolj kakovostno, da nam bo lahko služilo čim dlje. Izbor kopalniškega pohištva se navadno začne pri umivalniku - ta je lahko samostojna enota ali pa sestavni del kopalniške omarice. Kopalniške omarice so lahko viseče ali stoječe, vključujejo pa predalnike ali odlagalne poličke. Priljubljene so bele omarice z visokim sijajem, prav tako pa tudi omarice v različnih lesenih odtenkih.

Oprema za majhne kopalniceOprema za kopalnico s kadjo

Pri opremljanju kopalnice se večkrat srečamo s problemom pomanjkanja prostora. V tem primeru je najbolje, da oprema za majhne kopalnice vključuje sestavljivo kopalniško pohištvo. Kopalniško pohištvo po meri popolnoma izkoristi dani prostor, saj lahko elemente med seboj sestavljate poljubno in s tem ustvarite kompozicijo, ki ustreza velikosti in najboljši funkcionalnosti vaše kopalnice. Tako lahko tudi iz najmanjše kopalnice ustvarite prostor, ki bo zadostil vsem vašim željam.

S pravilno izbiro keramike, sanitarne opreme in kopalniškega pohištva lahko kopalnico spremenimo v izjemno eleganten prostor in zavetje, v katerem se po napornem dnevu sprostimo ali pa se z osvežilno prho pripravimo na nove izzive. Vsa potrebna oprema za kopalnico vaših želja vam je na voljo v trgovini Kersan.