Notranja izolacija naj bo bogato zastavljena, ker se izplača

 

Notranja izolacija se bi lahko delila na izolacijo sten, toplotno in zvočno izolacijo stropa (na najvišji etaži gre v bistvu za izolacijo strehe z notranje strani) in izolacijo tal (uporabljamo jo po izdelavi temeljne plošče in hidroizolaciji le-te). V vseh primerih je notranja izolacija ključna, saj s tem preprečimo, da bi toplota uhajala iz objekta v zunanji prostor in poleti obratno. Zunanjo izolacijo pa lahko razdelimo na fasadno izolacijo in strešno izolacijo. Slednja je še posebej pomembna v primeru ravne strehe. Če izolacija ni ustrezna, kar pomeni, da njena debelina ni zadostna ali pa da je slabe kvalitete, objekt izgublja toploto, kar se odrazi na višjih stroških ogrevanja in na neenakomerni temperaturi znotraj bivalnih prostorov, kar gotovo poslabšuje kvaliteto bivanja. Zato je pomembno, da se pred izvedbo notranje izolacije in strešne izolacije posvetujemo s strokovnjaki, na podlagi česar bo vgradnja ustrezna.

 

Notranja izolacija je kvalitetni dodatek zunanji izolaciji

 

Za notranjo izolacijo se investitorji pogosto odločajo v primerih sanacije in v primerih gradnje montažnih hiš. Lahko pa jo kombiniramo tudi pri novogradnjah, kjer del izolacije vgradimo notri, del pa zunaj.

 

Strešna izolacija ravne strehePoskrbimo za ustrezno kvaliteto strešne izolacije

 

Ko izoliramo poševno ali ravno streho, je ključnega pomena, da uporabimo kvalitetno strešno izolacijo. Vsekakor je debelina strešne izolacije pomembna, a je pomembna tudi njena kakovost. Zato vam priporočamo vgradnjo Fibran XPS, saj boste s tem dosegli kar najvišjo kvaliteto strešne izolacije. To izolacijo lahko vgradite kot izolacija strehe z notranje strani, lahko pa jo uporabite po ali celo pred izdelavo temeljne plošče!

 

STREŠNA IZOLACIJA ZA RAVNE STREHE

 

Ravna streha je vsekakor peta fasada vsake hiše

 

Pri ravni strehi je še posebej pomembno, da vgradimo dovolj kvalitetno in debelo izolacijo. Lahko se odločimo za manjšo debelino izolacije na zunanji strani in na površino pod ravno streho vgradimo sloj notranje izolacije. V vsakem primeru bo vaša odločitev najboljša, če se boste odločili za izolacijo Fibran XPS, saj gre za odlično izolativen proizvod, ki se ponaša z največjo tlačno odpornostjo in kot edini deluje tudi, če je izpostavljen vodi.

 

Fibran.si | Notranja izolacija prispeva k bolj učinkovitemu ogrevanju – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
Notranja izolacija, strešna izolacija, ravna streha, Izolacija strehe z notranje strani, izdelava temeljne plošče
ZEMLJEVID