Vozniško dovoljenje A kategorije brez omejitev lahko pridobite po dopolnjenem 24. letu

Medtem ko vozniško dovoljenje B kategorije potrebujete za vožnjo osebnih avtomobilov, vozniško dovoljenje A kategorije brez omejitve predstavlja vozniško dovoljenje za motor ali motorni trikolesnik s kakršno koli kapaciteto in močjo motorja.

Vozniško dovoljenje A kategorijeKategorija A: vozniško dovoljenje za motor s stransko prikolico ali brez nje ter trikolo

Voznik, ki želi pridobiti vozniško dovoljenje A kategorije brez omejitve mora imeti najmanj 24 let. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije pa vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorij AM, A1, A2. Pri slednjih gre za vozniška dovoljenja za motorje, ki imajo manjšo kapaciteto in moč ter jih lahko pridobite že prej. Kategoriji pa se med seboj ne izključujeta popolnoma, saj z vozniškim dovoljenjem kategorije B smete voziti recimo tudi moped (kategorija AM, ki jo lahko pridobite že ob dopolnjenem 15. letu).

Pri nas hitro in ugodno pridobite vozniško dovoljenje B kategorije ali vozniško dovoljenje za motor

Vozniško dovoljenje A ali B kategorije lahko opravljate pri nas - v Avtošoli 3D. Za naše kandidate smo pripravili posebne pakete, s katerimi so ure vožnje, ki jih potrebujete za pridobitev vozniškega dovoljenja A kategorije ali vozniškega dovoljenja B kategorije posebno ugodne. Dodatne akcijske cene lahko izkoristite dijaki in študentje, za prav vsakega posameznega kandidata pa bodo poskrbeli naši izkušeni inštruktorji ter vas v kratkem času naučili varne vožnje.

Po pridobitvi vozniškega dovoljenja

Vozniško dovoljenje B kategorijeNaredili ste tečaj in izpit cestno prometnih predpisov, obvezni zdravniški pregled, tečaj prve pomoči, z inštruktorjem vožnje vozili minimalno 20 ur in končno pridobili tudi vozniško dovoljenje. Veliko večino dela ste že opravili, kaj pa veljavnost vozniškega dovoljenja? Zakon o voznikih določa, da vam vozniško dovoljenje izda in kasneje podaljšuje upravna enota. Vozniško dovoljenje A kategorije, kot tudi B, se vozniku začetniku sprva izda za veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po pridobitvi veljavnega dovoljenja. Veljavnost vozniškega dovoljenja A kategorije, pa tudi A2, B, BE in drugih, se tako imenovanim mladim voznikom podaljša za obdobje 10 let, ko opravijo dodatno obvezno usposabljanje.