Pošlji povpraševanje

Križarjenje kot oblika dopusta ni več rezervirano le za premožne

Križarjenje kot oblika dopusta je primerno za vsakogar, ki si želi bližnje ali bolj oddaljene dežele spoznavati tako, da do njih pripluje po morju. Svoj počitniški čas si lahko na križarjenju oblikujete kot lenobnega in umirjenega, z veliko počitka ob hotelskih bazenih, ali pa kot avanturističnega, z obiski znamenitih obmorskih mest, ki si jih  na poti ogledate, ko je križarka za nekaj ur zasidrana v pristanišču. Najpomembnejše je torej, da se pred odločitvijo za križarjenje pozanimate, kje vse bo plula vaša izbrana križarka.

Noro križarjenje

Na bogato opremljeni velikanki običajno »stanuje« okrog 3000 turistov, približno 1000 pa je različnih delavcev, ki skrbijo za dobro počutje gostov. All inclusive križarjenje vključuje bivanje v kabini, ki je običajno brez okna, vendar lahko za doplačilo stanujete v sobi z oknom, balkonom, ali celo v suiti, ki je velika kot manjše stanovanje. All inclusive ponudba na križarki vključuje hrano  - pet obrokov v samopostrežnem bifeju. Obstaja možnost razširjenega polnega penziona, kjer so različni napitki in hrana v neomejenih količinah na voljo ves čas. Za večerjo si ob omenjeni možnosti razširjenega polnega penziona izberemo restavracijo na križarki, kjer nam večerjo postrežejo.

V najvišjem nadstropju turistične križarke je običajno velik bazen, ob bazenu pa ležalniki za počitek. Tu se gostje križarjenja razvajajo s koktejli iz bara ter uživajo v jacuzzijih. Ob večerih je čas za nastope, različne dogodke in spektakle, gledališke in plesne predstave ter koncerte.

Je križarjenje sploh primerno zame?

Na križarkah srečamo ljudi iz vseh dežel sveta, takšno potovanje je primerno tako za umirjeno dopustovanje družin z majhnimi otroki – bivanje otrok na križarki je brezplačno, zaračunajo se le pristaniške takse -  počitnice seniorjev, kot tudi za avanturiste, ki se želijo vsako jutro zbuditi drugje, vseeno pa imajo radi udobje svoje sobe in kvalitetno postrežbo.

Ob vkrcanju na križarko vsak gost dobi svojo »ladijsko« kartico, s katero lahko ves čas potovanja plačuje storitve, ki jih poleg all inclusive ponudbe, še nudi križarka. Gotovine na ladji ne potrebujete. Znesek z ladijske kartice lahko gostje poravnajo s kreditno kartico ob koncu križarjenja. Na ladji si lahko privoščite novo frizuro, pedikuro ali masažo. Na krovu je 4D kino, proga za rolanje, disco, grand bar z velikim plesiščem, knjižnica in lepotilni center. Za noro križarjenje je na krovu tudi igralnica.

Pred takšnim potovanjem, pa je dobro vedeti dvoje – vse alkoholne pijače na križarjenju je potrebno plačati posebej, prav tako so del vsakega turističnega križarjenja tudi obvezne napitnine, vsaj 10 evrov dnevno vsak odrasli gost nameni tej obliki plačevanja delavcev, ki ves čas njegovega dopusta zgledno skrbijo zanj.

Na krovu križarke je običajno več restavracij z izbrano hrano in vrhunskimi vini. Tudi ta del ponudbe na ladji je namenjen gostom, katerih denarnica se bo ves čas potovanja odpirala nekoliko širše. Plačljivi so tudi vsi prevozi in organizirani ogledi pristaniških mest, kjer se križarka ustavi za nekaj ur.

Ugodna križarjenja v jesenskem in zimskem času

Cene križarjenja se razlikujejo od termina, števila dni in destinacije. Noro križarjenje po Sredozemlju si v jesenskem času lahko privoščite že za 400 evrov. Del vsakega potovanja s križarko ja »ladijski dnevnik,« ki ga gostje vsak dan dobijo v svojo kabino in v katerem so zapisane vse aktivnosti prihodnjega dne, podrobno so opisana mesta postanka in njegove znamenitosti. Vsak gost se po svoje odloča, kaj mu tisti dan ustreza in česa se bo udeležil.

Ugodno all inclusive križarjenje

Ob morebitnih težavah, je na krovu ambulanta in izurjeno strokovno osebje, ki za vas poskrbi, če  imate na križarjenju težave z zdravjem. Ob morebitni slabosti zaradi zibanja križarke, so na recepciji brezplačno vselej na voljo tablete proti slabosti.

Kam na noro križarjenje?

S križarko si lahko v 8-dnevnem potovanju ogledate zahodno Sredozemlje, znamenita mesta ob italijanski,  francoski in španski obali. Po zelo ugodni ceni je na voljo 6-dnevno križarjenje ob Hrvaški, Italiji in Albaniji. Če si želite spoznati obmorska mesta severnega morja, je idealno 8-dnevno križarjenje ob nemški, francoski, britanski, belgijski in nizozemski obali. Bolj eksotične destinacije, ki sijih lahko ogledate med 10-dnevnim potovanjem s križarko, so Florida, Puerto Rico, Deviški otoki in Bahami.

Za ljubitelji britanskega sloga potovanj imajo agencije, ki ponujajo križarjenja vseh vrst, na voljo 16-dnevno potovanje okrog britanskega otočja – obala Nizozemske, Anglije, Škotske, Irske in Nemčije, -  ki med plovbo poleg vsega udobja, ki ga križarka nudi, vključuje še dva koncerta priljubljenega pevca in dvakratnega evrovizijskega zmagovalca, Johnnyja Logana.

Preverite tudi ponudbo apartmajev