Pošlji povpraševanje

Letošnji dopust preživimo v udobnem apartmaju ob plaži

Si pri izbiri lokacije preživljanja svojega dopusta želite bližino restavracij in zabave ali hrepenite po miru in tišini, da se boste končno krepčilno naspali? Kako velik apartma si želite, s koliko sobami in posteljnimi kapacitetami? Želite pristen stik z lastniki apartmaja, druženje z domačini ali zgolj bližine svojih domačih? Vse to so vprašanja, na katera si je dobro odgovoriti, preden se lotimo rezervacije svojega dopustniškega apartmaja za letošnji dopust na morju.

Večina ljudi si v času preživljanja svojega dopusta za bivanje izbere apartma. Prijetno opremljen in na dobri lokaciji apartmaji prinašajo vse udobje domačega okolja. Zlasti mlade družine z majhnimi otroki, ki želijo med svojim dopustom udobno spati in si pripravljati obroke, čim bolj podobne obrokom, ki jih pripravljajo doma, apartmaje izberejo zaradi njihove praktičnosti. Izbira apartmaja je pogosta tudi pri dopustovanju seniorjev, saj občutek domačnosti, ki ga lahko pričara urejen apartma, močno vpliva na sproščenost in udobnost našega dopusta.

V letu 2018 je Hrvaško obiskalo 20 milijonov turistov. Hrvaška je tudi najbolj priljubljena slovenska turistična destinacija, saj več kot polovica vseh slovenskih dopustnikov, svoj prosti čas preživi na Hrvaškem. Od 105 milijonov turističnih  nočitev, jih je več kot tretjina v apartmajih na Hrvaškem. Med mesti z največ apartmaji sodijo: Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Medulin in Umag. Omeniti pa velja tudi Split, Mali Lošinj, Crikvenico, Pulo in Novaljo (na otoku Pagu).

Sosednjo državo Slovenci radi obiskujemo zaradi čudovitih plaž, neokrnjene narave in najčistejšega morja na tej strani sveta. Tu še vedno lahko občutimo pristni Mediteran, z galebi, raki in školjkami. Hrvaška ima 1246 otokov in otočkov, ki jih lahko raziščemo, kar je vsaj 1246 pustolovščin. Je varna država, kjer turistov ne ogrožajo kriminal ali nepredvidljivost morja.

Preverite celotno ponudbo potovanj poleti >>

Kulinarika je vrhunska, zato Hrvaška celo leto privablja gurmane z vseh koncev sveta. Sosedje se lahko pohvalijo s čisto, pitno vodo iz vodovodnih pip, raznolikim sadjem in zelenjavo, ki sta pridelana lokalno, hkrati pa so cene namestitev, hrane in storitev, dostopne. Hrvaška ima bogato zgodovinsko in kulturno dediščino in svoj dopust lahko vselej popestrite z obiskom romantičnih tisočletnih mest. Poskrbljeno je za dobro zabavo za vsak turistični okus in žep.

Apartmaji na Hrvaškem

Najpreprostejša pot do počitniškega apartmaja - rezervacija

Največ turistov svoj počitniški apartma na Hrvaškem rezervira prek spleta. Njihova povprečna starost je 41 let, na dopust pa najpogosteje pridejo s partnerjem, družino ali prijatelji. V povprečju gostje iz Slovenije v apartmajih na Hrvaškem preživijo šest ali več dni, kar jih umešča v sam vrh najzvestejših turistov, ki obiskujejo Hrvaško.

Preden izberete svoj apartma na Hrvaškem in ga rezervirate za določen termin, je dobro poznati lokacijo, kjer so želite dopust preživeti. V Istri ali Dalmaciji, na celini ali otoku? Prav povsod boste našli čudovite kraje in dobro izbiro apartmajev.

Nekoliko več turistov je v Istri in Severni Dalmaciji, gneči se boste izognili, če se podate na otoke Srednje in Južne Dalmacije. Na Dolgem otoku, Pašmanu, Ugljanu, Braču, Hvaru, Korčuli, Visu, Mljetu, Lastovem in še na katerem od številnih manjših otokov v Dalmaciji, boste našli apartmaje v številnih mirnih zalivih, povsem ob morju. Cena dopustovanja na omenjenih lokacijah je nekoliko višja od dopustovanja v Istri, saj vključuje stroške poti, kamor sodi prevoz s trajektom, cestnine in gorivo.

V spletnem iskalniku poiščite želeni turistični kraj in njegovo ponudbo apartmajev. Za rezervacijo apartmaja prek spleta potrebujete kreditno kartico, s katero plačate in si s plačilom zagotovite bivanje v apartmaju v določenem terminu. Obstajajo tudi možnost, da po opravljeni rezervaciji naknadno spremenite termin ali lokacijo, vendar je to odvisno od ponudnika apartmaja.

Več o apartmajih Sajko turizem >>

Kakšen apartma želite? Ob morju!

Kdo ne sanja o tem, da se zjutraj prebudi in iz udobne postelje uzre modrino morja? Apartmaji ob plaži so najbolj zaželena vrsta namestitve med turisti. Raznoliko ponudbo tovrstnih apartmajev blizu morja najdete na otokih Hvar, Korčula in Pag. Prodnate plaže, kjer bivate manj kot 50 metrov od morja, so v neposredni bližini Riviere Makarska, Omiš in Čiovo. Če pa si želite apartmaja ob peščeni plaži, priporočamo preživljanje dopusta na otokih Pelješac, Pašman ali Rab.

Apartmaji blizu morja imajo svojevrsten čar. Kristalno čisto morje in neskončna modrina nudijo popolno sprostitev in užitek, prijetno urejen apartma pa zagotavlja udobje doma. Tako lahko svojo najljubšo kavo popijete na terasi, od koder s pogledom zaobjamete le čudovito neokrnjeno mediteransko naravo in zavonjate pomirjujoči vonj morja.

Lokacije apartmajev ob plaži so urejene in dostopne z avtomobilom ali javnim prevozom. Cene apartmajev v bližini morja niso nujno dražje, so pa bolj iskane in se ob terminih v visoki sezoni zagotovo zapolnijo prej. Zato je pravočasna rezervacija apartmaja na lokaciji, kjer si želite preživeti svoj težko pričakovanji dopust, pomembna in z njo ne odlašajte.

Apartmaji na morju na Hrvaškem

Dodatne prednosti namestitev v apartmaju

Pred rezervacijo apartmaja na morju dobro razmislite o tem, brez česa si udobnega dopusta ne znate predstavljati. Ponudniki namestitev imajo pestro in raznoliko ponudbo dodatnih prednosti, ki jih ponuja najem njihovega apartmaja. Morda terasa ali vrt ob apartmaju, parkirišče, da boste brezskrbni glede varnosti vašega vozila, bližina trgovine in nujne medicinske pomoči?