Pošlji povpraševanje

Križarjenje in nepozabne počitnice

Križarjenje je atraktivna oblika preživljanja dopusta, na katerem se predamo uživanju na palubi in preizkusimo številne dejavnosti, ki jih ponujajo luksuzne in udobne ladje. S postanki na kopnem pa spoznamo turistične znamenitosti določenih krajev, v katere nas popeljejo vodiči.

križarjenje po sredozemlju

V Turistični agenciji Sajko smo pripravili pester program križarjenj na bližnje in tudi bolj oddaljene destinacije. Vabimo vas, da skupaj z nami raziščete kotičke Sredozemlja – bodisi predele od Jadrana do Grčije ali Malte bodisi predele na zahodni strani; ob obali Italije, Francije in Španije. Lahko pa se skupaj podamo tudi na počitnice v Egipt in križarimo po znamenitem Nilu …

Poleg tega organiziramo še križarjenje, ki se iz Sredozemlja nadaljuje v Atlantski ocean (do Madeire in Kanarskih otokov ali do Lizbone in Casablance), ter križarjenje po daljnih Karibih.

Križarjenje po Sredozemlju – izberite svojo pot

Vabimo vas na poletni termin križarjenja po Sredozemlju, ki obsega pot med Italijo, Hrvaško, Grčijo in Malto. 22. junija krenemo iz Benetk in plujemo do Dubrovnika; v tem lepem hrvaškem mestu napravimo postanek. Potovanje nadaljujemo do dveh grških mest, Corfù in Cefalonia, od koder nas čaka daljša pot do Vallette. Sledi postaja Sirakuze, nato pa preživimo še cel dan na morju. V Benetke se vrnemo 29. junija. Na ladji MSC Lirica vas čaka 7 nočitev v lepo opremljeni kabini (Bella) in razširjeni polni penzion, poskrbljeno pa je tudi za razgiban vsakdan s športnim in zabavnim programom.

Dva termina sta namenjena zahodnemu Mediteranu. Ladja MSC Grandiosa že 15. februarja (ponudba last minute) odpluje iz Genove proti kraju Civitavecchia. Od tu sledi lep kos poti po morju do Palerma in naprej do Vallette, nato nas čaka še daljši del poti do Barcelone. Predzadnji dan prispemo v Marseille in se 22. februarja vrnemo v Genovo.

Jeseni pa organiziramo skupinsko mini križarjenje od Genove do Marseilla, Ibize in Barcelone ter nazaj v Genovo. 5-dnevno križarjenje se začne 21. septembra in vključuje 4 nočitve v kabinah Bella ali Fantastica. Razkošna ladja MSC Poesia nudi enkratna doživetja. V preddverju vas pričaka slap, ogledate si lahko Zen vrt, se ustavite v japonskem suši baru in obiščete wellness center MSC Aurea. Športno aktivne bo navdušila bogata telovadna ponudba, otroke pa kamenodobno igrišče z dinozavri.

Križarjenje za prvi maj po vzhodnem Mediteranu

V ponudbi imamo še eno spomladansko križarjenje po Sredozemlju, ki pokrije prvomajski termin. Z ladjo MSC Sinfonia se 25. aprila podamo na 8-dnevno potovanje. Odrinemo iz Benetk in plujemo proti Splitu, to mesto si ogledamo tudi peš. Sledi cel dan plovbe po morju, ki nas pripelje do Santorinija v Grčiji. Nato se obrnemo nazaj in potujemo do mesta Sarande v Albaniji, od tod pa do Dubrovnika. Izlet zaključimo s postankom v Anconi in se vrnemo v Benetke. Tudi ta prestižna ladja razvaja s ponudbo fitnesa, bazenov, golfa …

Križarjenje po Mediteranu

Počitnice: Egipt in križarjenje po Nilu

Dva naša februarska termina ponujata počitnice v Egiptu. 15. in 22. februarja se z letališča Ljubljana odpravimo na 8-dnevno pot. Poletimo v Hurgado in prenočimo v hotelu. Že drugi dan se po vožnji do Asuana, kjer si ogledamo znamenitosti, vkrcamo na ladjo. Naslednji dan se lahko podate na enega od krajših izletov, nato pa nadaljujemo plovbo proti Kom Ombu s slovitimi ptolomejskimi templji. V nadaljevanju nas čaka počasna plovba po Nilu in ogled znamenitosti v Edfuju in Luxorju. Šestega dne se vkrcamo na vlak in ponoči potujemo proti Kairu, kjer seveda obiščemo piramide v Gizi. Zadnji dan se vrnemo na letališče v Hurgado in potujemo domov.

Križarjenje all inclusive

Ponudba all inclusive pomeni, da so v ceno potovanja vključene hrana, pijača in dodatne storitve. Pri križarjenjih z ladjama MSC Lirica in MSC Grandiosa si lahko po želji z doplačilom zagotovite all inclusive paket pijač.