Pošlji povpraševanje

Kam se odpraviti na najlepši predbožični izlet?

Božič je pravzaprav tik pred vrati, s tem pa prihajajo tudi odločitve o tem, kam na predbožični izlet. Božič je čas vonja po piškotih, lučkah v mestih in seveda prijetnem pričakovanju tega družinskega praznika. Ko izbiramo destinacijo za predbožični izlet se nam ponudi veliko možnosti – lahko se odločimo za dvodnevni predbožični izlet v tujino ali pa obiščemo bližnje mesto in izlet nekoliko skrajšamo.

Po vsej Sloveniji si lahko vsak december ogledamo pravo zimsko pravljico

Da bi začutili predbožični duh nam pravzaprav ni potrebno zelo daleč. Že naše glavno mesto je vsak december čudovito okrašeno z lučkami, na ulicah prodajajo kostanj, seveda pa ne gre pozabiti na kuhano vino s klinčki in cimetom, ki diši iz loncev na stojnicah. V Ljubljani se lahko sprehodimo po praznično razsvetljenih ulicah in se povzpnemo na grad – da si pravljično osvetljeno mesto ogledamo še od zgoraj.

Nedaleč od Ljubljane se zimska pravljica nadaljuje tudi v Postojni, kjer se lahko ustavimo na božično novoletnem sejmu. Naš predbožični izlet po Sloveniji pa lahko končamo v Kopru. Božični sejem v Kopru nam ponuja prav poseben pridih, saj poteka tik ob morju, kljub temu pa božične pravljice ne manjka. Na Carpacciovem trgu kjer božično novoletni sejem poteka, boste lahko na bogato obloženih stojnicah izbirali prikupna darilca, kot so kape, šali, ročno izdelan nakit, knjige in druga priložnostna darila ali pa se razvajali s praznično gostinsko ponudbo na stojnicah, na katerih ne bodo manjkali kuhano vino, topel čaj, vroča čokolada, pa tudi druge dobrote, kot so praženi mandlji, piškoti, sadje oblito s čokolado in še vrsta drugih prazničnih pregreh.

Veseli december

Kam na dvodnevni predbožični izlet?

Seveda pa se lahko na predbožični izlet odpravimo tudi kam v tujino v sklopu organizacije turistične agencije. Najlepši dvodnevni predbožični izleti so zmeraj v Salzburgu, Dunaju in Grazu, nikakor pa ne gre spregledati tudi dvodnevnega predprazničnega izleta v Zagreb ali Budimpešto. V Salzburgu se lahko odločimo za res veliko število zanimivih prazničnih izkušenj. Sprehod po zasneženem vrtu Mirabellgarten in vožnja s kočijo po starem mestnem jedru sta le dve izmed mnogoterih izkušenj, ki nam jih to praznično in romantično mesto ponuja. Pohajkujemo lahko po priljubljenih predbožičnih sejmih, ogrejemo se lahko s skodelico kuhanega vina ali uživamo ob skodelici kave v eni od tradicionalnih kavarn, sprehodimo se lahko tudi po nakupovalni ulici Getreidegasse, brskamo po starih obrtniških trgovinah, dan pa zaključimo na večerji ob soju sveč na srednjeveški utrdbi Hohensalzburg.

Rezervirajte dvodnevni predbožični izlet

Tudi mesto Graz se lahko pohvali s čudovitim predbožičnim sejmom

Izmed avstrijskih mest je za predbožični izlet izjemno popularen tudi Graz. Sprehod po Jakomini Platzu nas bo preplavil z božičnim duhom, vonj po klinčkih in cimetu pa bo napolnil naše čute. Sprehod lahko nadaljujemo pa prijetno razsvetljenih mestnih ulicah in se vmes posladkamo z dobrotami, ki jih ponujajo na stojnicah. Poleg domačih dobrot lahko na stojnicah kupimo tudi zanimive izdelke, od obeskov, šalov, kap, nogavic in celo denarnic, pa seveda tudi okraskov za našo novoletno jelko.

Odidite na dvodnevni predbožični izlet

Na božični sejem se lahko odpravimo tudi k našim južnim sosedom

Tudi prestolnica naših južnih sosedov pozimi ponuja številne zanimivosti in očara marsikaterega popotnika. Božični sejem v Zagrebu so turisti v letu 2018 poimenovali najlepši predbožični sejem v Evropi. Božični sejem je tradicionalno okrašen, med stojnicami pa se širi vonj po začimbah, tukaj pa si lahko privoščimo tudi topel čaj in kakšno slaščico. Na trgu Bana Jelačiča največkrat pripravijo čudovito snežno vasico, ki v vsakem posamezniku prebudi prvinsko otroško veselje, v parku kralja Tomislava (ki se nahaja nasproti železniške postaje) pa lahko najdemo ogromno drsališče, kjer se lahko preizkusimo tudi v svojih korakih na ledu.

Več o predprazničnem izletu