Pošlji povpraševanje

Na dopust v jesenskem času


Jesenski čas je po poletni vročini, ko se množice turistov umaknejo in ko gneča na cestah izgine, najlepši čas za dopust. Primerne temperature dopuščajo pohajkovanje in oglede mest ter njihovih znamenitosti, ni več trum turistov, ki oblegajo restavracije, muzeje in razgledne točke, na plažah v jesenskem času najdemo kotičke, kjer lahko še toplo morje in sončne žarke uživamo popolnoma sami.

Še ena prednost jesenskega dopusta je, da so cene namestitev občutno nižje od tistih v visoki sezoni. Dopust na morju v septembru ali oktobru je za tiste izbrance, ki znajo ceniti in uživati čudoviti mir poznega poletja. Namestitev v apartmaju ob morju je v tem času najugodnejša, hkrati pa je lahko dopust aktiven, saj poleg kopanja v morju, vključite vanj še kolesarjenje, sprehode, jadranje, supanje ali tek. Jesenske temperature so idealne za aktiven dopust.

Dopust z letalom

Na dopust z letalom

V jesenskem času, ko je visoka sezona končana, so cene vozovnic letalskih prevoznikov, ugodnejše. Dobra turistična agencija vam bo za izbrano destinacijo pomagala najti najnižjo ceno za let, hkrati pa vas bo opozorila tudi na morebitna presedanja ali čakanja na poti do želene destinacije. Vseeno je potrebno za načrtovanje dopusta z letalom nekaj tednov vnaprej spremljati ugodno ponudbo turističnih agencij in letalskih prevoznikov, saj se da na tak način res poiskati najnižje cene poletov.

Iz Ljubljane v Sofijo lahko tako letite že za 129 €, iz Zagreba v Dubaj pa za 379 €. Brazilski Rio de Janeiro vabi jesenske popotnike in raziskovalce na let iz Dunaja že za 538 €. Akcije veljajo za potovanja v različnih terminih od oktobra 2019 do marca 2020, vendar ne v času božiča in novega leta. V ceno letalskih kart je vključena le ročna prtljaga, za ostalo prtljago je potrebno doplačilo.

PREVERITE NAŠE AKCIJSKE PONUDBE

Jeseni gremo na aktiven dopust

Če poleti aktivnosti na prostem pogostokrat ovira visoka vročina, je jesen s prijetnejšimi temperaturami, pravšnja za aktiven dopust. Če razmišljate tudi o regenerativnem umiku vase in duhovnem raziskovanju, sta oktober in november primerna za srečanje s samim seboj na Jakobovi poti v Caminu de Santiagu. Popotovanje po Jakobovi poti namreč velja za eno izmed najbolj znanih romarskih poti na svetu. Sestavlja jo več delov, ki se končajo v Santiagu de Compostela, svetišču svetega Jakoba. Med najpopularnejšimi je “francoska pot”, ki se začne v kraju Saint-Jean-Pied-de-Port na JZ Francije in je dolga približno 780 km. Krajši programi lahko obsegajo le zadnjih 100 km te poti – od vasi Sarria do Santiaga di Compostela. Ob koncu vsakega dne popotnikom naproti pride avtobus z njihovo prtljago in jih odpelje do bližnjega hotela.

Aktiven dopust

Romantični dopust za dva

Če je bilo poletje namenjeno družini in aktivnemu preživljanju časa z družinskimi člani, si jeseni par lahko končno vzame čas zase. Če s svojo izvoljenko ali izvoljencem še niste obiskali romantičnega Pariza, je ta jesen kot nalašč za to. Petdnevno potovanje v Pariz vključuje prenočevanje z zajtrkom v prijetnem hotelu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, vinjeto v Parizu, vodenje in organizacijo.

Vključene so tudi vstopnine za Eifflov stolp, dvorec Versailles in vse potrebne vozovnice za pariški metro.

Lahko pa postane dopust za dva romantično kulinarično potovanje z muzejskim vlakom v Goriška Brda. Ideja je leta 2017 prejela nagrado Snovalec in polno zaživela v letu 2018. Eden od vagonov muzejskega vlaka na takšnem potovanju postane majhna, preprosta potujoča restavracija. Med vožnjo gostom postrežejo z odličnimi kulinaričnimi dobrotami iz krajev ob bohinjski progi.

Bolj eksotičen dopust za dva pa predstavlja dvotedensko potovanje v Bangladeš, kjer program potovanja vključuje povratni letalski polet Ljubljana-Daka (z enim vmesnim prestopanjem v vsako smer), vse letališke takse, 2 notranja poleta, 10 nočitev z zajtrkom v hotelih in dva polna penziona na ladji, vse oglede in prevoze, lokalno in slovensko vodenje ter organizacijo.