Pošlji povpraševanje

Kam za novo leto z družino – v terme ali morje ali v eksotične kraje?

Približuje se novo leto, velika večina pa nas že pridno tuhta, kjer bomo preživeli silvestrski večer. Seveda se nam v mislih najverjetneje najprej ponudi nekaj »standardnih« zimsko obarvanih destinacij, kot so na primer različne evropske prestolnice ali pa smo se odločili za novo leto v termah. Ko se odločamo o tem, kam za novo leto z družino, je možnosti prav toliko, kolikor različnih destinacij se nam odvrti v mislih, izbrati tisto najbolj primerno, pa je zaradi velike izbire včasih več kot zahtevno.

Novoletni okras

Novo leto na morju ima veliko čarov

Veliko ljudi se dan danes odloči, da bodo novo leto preživeli ob morju. Skoraj vsak bi si moral vsaj enkrat v življenju zimske praznike privoščiti v malo drugačni luči, kot jo poznamo v Evropi – nekje na soncu, z nogami zakopani v vročo mivko in s pogledom na morje. Vsekakor je to uresničljivo, pomembno pa je, da novoletne počitnice začnemo načrtovati pravočasno, saj se hoteli in letala za ta čas zelo hitro polnijo, s tem pa se dvigajo tudi cene novoletnih izletov, ki so že tako nekoliko dražje v času visoke sezone.

Seveda se lahko odločimo za preživljanje novega leta ob slovenskem morju. Portorož in Piran letošnje letu ponujata veliko priložnosti za praznične večere z zanimivimi prireditvami in v dobri družbi. Na obali se ponuja tudi veliko zanimivih dogodkov, med drugim tradicionalni božično-novoletni koncert, kjer bodo nastopili Simfonični orkester SNG Maribor in Solisti Opere SNG Maribor pod taktirko maestra Simona Krečiča. Silvestrski večer, pa vam lahko poživi Stand up s Tadejem Tošem "Toš freestyle comedy show". Za plesno in božično obarvane večere bo v Portorožu poskrbljeno prav vsak dan, in sicer od 21. decembra naprej v Grand Cafe v Grand Hotelu Bernardin.

Se sprašujete kam za novo leto z družino

Kako se za novo leto obnesejo Sejšeli?

Tisti, nekoliko bolj pustolovskega duha pa se lahko z našo turistično agencijo odpravite tudi na Sejšele. Novo leto na Sejšelih je naravnost čarobno, zanimivo in predvsem nepozabno. Sejšeli se nahajajo približno 1500 km od obale Afrike, čas na tem čudovitem otočju pa se ob našem prihodu ustavi. Sejšeli se lahko pohvalijo z bujno vegetacijo, čudovito naravo, razgledi in pohodnimi potmi. Tropsko sadje nas bo pričakalo na vsakem koraku, pa tudi endemičnih rastlinskih in živalskih vrst ne bo manjkalo. Seveda pa ne bo manjkalo niti tega, zaradi česar ljudje v prvi vrsti Sejšele povezujejo s pridevnikom rajski: noro lepe plaže. Plaže Sejšelov so prav gotovo ene izmed najbolj fotogeničnih na svetu, saj ponujajo edinstveno kombinacijo bujne zelene vegetacije, granitnih skal najbolj nenavadnih in fascinantnih oblik ter turkiznega morja.

Novo leto na morju

Kaj bomo na Sejšelih počeli za silvestrski večer?

Sejšeli so sestavljeni iz različnih otokov med katerimi so nekateri bolj drugi pa manj obiskani. Osrednji otok Sejšelov se imenuje Mahe, kjer bomo tudi pristali in bivali. Mahe je največji od treh glavnih otokov Sejšelov. Na Maheju živi 86% vseh prebivalcev Sejšelov. Večina prebivalcev živi na severno-vzhodni obali otoka, kjer je glavno mesto Victoria, slabih 20 kilometrov južneje pa tudi edino mednarodno letališče na Sejšelih. Med počitnicami si bomo ogledali tudi otoško prestolnico Victoria, ki je izjemno zanimiva in ponudi nekaj otoškega utripa. Novo leto bomo preživeli v hotelski restavraciji in na plaži ob hotelu, kjer nas bo pričakala bogata silvestrska večerja z glasbo in zabavnim programom. V prihodnjih dneh si bomo ogledali celoten otok Mahe in si privoščili kopanje na najlepših plažah otočja Sejšeli, po želji pa se boste lahko udeležili tudi nekaterih celodnevnih izletov, ki jih ponujamo v turistični agenciji Sajko.

Več o novem letu na morju