Pošlji povpraševanje

Nepozabne lokacije za silvestrovanje

Prehod v novo koledarsko leto je za mnoge pomemben mejnik. Običajno ga spremlja bučno praznovanje v dobri družbi, kjer glasbe in plesa ne manjka, mize se šibijo od odlične hrane in pijače, želje pa se vselej vrtijo okrog tega, kako bomo v novem koledarskem letu uspešnejši, srečnejši in bolj zdravi.

Zakaj ne bi prehoda v drugo desetletje novega tisočletja praznovali na nepozaben način? Mnogi sanjamo o oddaljenih krajih, kjer bi dočakali novo leto in zdaj je najprimernejši čas, da rezerviramo naše potovanje. Turistične agencije ponujajo široko izbiro silvestrovanj, kjer vsakdo najde kaj po svojem okusu. Z rezervacijami pa je potrebno nekoliko pohiteti, saj se počitniške kapacitete zelo  hitro napolnijo. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, kje lahko silvestrovo praznujete letos.

Silvestrovanje v Beogradu


Silvestrovanje na obali

Preživite letošnje silvestrovo v Dubrovniku, v enem najlepših hrvaških obmorskih mest ter najprepoznavnejšem turističnem letovišču ob Jadranskem morju. Mesto Dubrovnik ima bogato zgodovino in zato pestro kulturno dediščino, prepleteno z miti in legendami o dogodkih v mestu. Od leta 1979 sodi med mesta pod UNESCOVO zaščito. Ima milo mediteransko klimo, zato v zimskem času nudi prijetne sprehode. Tridnevni novoletni izlet z avtobusom v Dubrovnik vključuje ogled starega mestnega jedra z vodičem, možnost vzpona na obzidje ter prenočevanje in silvestrovanje v priljubljenem hotelu s štirimi zvezdicami na polotoku Lapad. Hotel leži približno 1,5 km od starega jedra mesta in 400 metrov od morja. Izpred hotela vozi v središče Dubrovnika lokalni avtobus.

Praznovanje najdaljše noči v lepo urejenem in prenovljenem hotelu v Dubrovniku bo zaznamovala okusna silvestrska večerja, po večerji pa sledi odhod v središče mesta, na Stradun, na nepozabno silvestrovanje na obali. Za zabavo bodo poskrbeli dalmatinski glasbeniki in klape ter lokalni umetniki. Vrhunec praznovanja v Dubrovniku vsako leto zaznamuje tudi veličasten ognjemet.

Oglejte si ponudbo silvestrovanj na obali

Silvestrovanje v Beogradu

Praznično razpoloženi Beograd je v zadnjih letih postal slovenska turistična klasika, s katero ne morete zgrešiti, saj je na tej destinaciji odlična zabava zagotovljena. Beograd je od Ljubljane oddaljen le pet ur vožnje z avtobusom. Dobra družba z zabavo prične že na poti v Beograd, previdnost in zbranost pa prepusti profesionalnim voznikom. Tridnevni novoletni izlet poleg silvestrovanja vključuje tudi ogled znamenitosti Beograda z vodičem, po želji si lahko gostje ogledajo tudi Hišo cvetja z grobnico Maršala Tita.

Prenočevanje je organizirano v modernem poslovnem hotelu, ki ponuja idealno namestitev tako za poslovne potnike kot za turiste. Nahaja se v mirnem delu mesta, le 2 km oddaljenem od Beograjskega sejmišča in Ade Ciganlije. V neposredni bližini hotela je izletniška točka Košutnjak, primerna za sprehod v naravo. Hotel je približno 5 km oddaljen od mestnega jedra.

Na silvestrski večer bo poskrbljeno tudi za avtobusne prevoze na praznovanje v središče mesta in v jutranjih urah za vrnitev nazaj v hotel. Silvestrovanje v Beogradu ponuja tradicionalne zabave na splavih ali praznovanje v mnogih diskotekah. Privlačna pa je tudi cena takšnega silvestrovanja, saj zanj ne boste porabili veliko denarja.

Silvestrovanje na obali - Sejšeli

Novo leto v toplih krajih

Sejšeli veljajo za tropski raj - otok s sanjskimi plažami z belim peskom, ki jih lahko uvrstimo med najlepše na svetu. Otok z neokrnjenim bujnim tropskim rastlinjem, s številnimi živalskim vrstami (predvsem živobarvnimi pticami in orjaškimi želvami), s čistim morjem, kjer ima voda prijetnih 25 stopinj in bogatim podvodnim svetom, ki je raj za potapljače. Razlogov za obisk Sejšelov pa je še veliko več. Zakaj ne bi novega leta 2020 dočakali v toplih krajih?

9-dnevno potovanje na novoletne Sejšele z letalom se prične 29. decembra, s poletom z letališča Marco Polo v Benetkah proti Dohi, glavnemu mestu Katarja, kjer se prestopi na drugo letalo in poleti do Sejšelov. Hotel, ki ponuja namestitev na omenjenem potovanju, leži v čudovitem zalivu Beau Vallon na najboljši lokaciji, ob čudoviti beli peščeni plaži, od letališča je oddaljen le približno 30 minut vožnje. Hotelske sobe so klimatizirane, s pogledom na morje. V hotelu je več restavracij (mednarodna, indijska in azijska kulinarika), bar, trgovina s spominki in zunanji bazen. Poskrbljeno je za dnevno animacijo hotelskih gostov z različnimi aktivnostmi (pohodi v okolico, telovadba, odbojka na plaži, poslikave obraza, ...). Hotelska namestitev ponuja številne možnosti različnih vodnih športov; potapljanje, ribolov, na voljo so panoramski poleti s helikopterjem, najem avtomobila, ipd.

Praznovanje novega leta bo organizirano v hotelu in na hotelski plaži, z bogato silvestrsko večerjo in zanimivim spremljevalnim novoletnim programom, bo prehod v leto 2020 za dolgo ostal v lepem spominu.

VEČ INFORMACIJ O NOVEM LETU V ToPLIH KRAJIH

Križarjenje za novo leto

Če so bila križarjenja nekdaj rezervirana za premožnejše, so danes na voljo vsem, ki uživajo v potovanju po morju, združenim z vsem udobjem, ki ga nudi pravo malo mesto na valovih. Letošnje novo leto lahko praznujete na mini križarjenju ob Azurni obali, s čudovito moderno križarko Mega Smeraldo, ki je dolga 170 m in sprejme okoli 2000 potnikov. Na križarki so gostom na voljo bar, kavarna, samopostrežna restavracija, osrednja restavracija, trgovina, igralnica za otroke, konferenčna soba, diskoteka in še mnogo več. Poleg ogleda znamenitih mest Azurne obale, bodo gostje križarjenja novo leto dočakali na mondeni križarki, z bogato silvestrsko večerjo in ob plesni glasbi ladijskega ansambla. Na 4-dnevnem potovanju si bodo ogledali znamenitosti, kot so mesto Nica, obiskali bodo kneževino Monako in si ogledali katedralo, kjer je pokopana monaška princesa in igralka Grace Kelly. Obiskali bodo tudi znameniti Cannes in se v Monte Carlu sprehodili do svetovno znane igralnice.