Potovanje po Kreti navduši z lokalnimi znamenitostmi in zanimivostmi


Potovanje na Kreto je pravo odkritje za vse, ki se želijo potopiti ne le v kristalno čisto morje, ampak tudi v začetke evropske kulture, stare tisoče let, in odkrivati na Kreti znamenitosti. Hkrati pa je pravi raj za vse, ki si želijo zelo športno aktivnih počitnic ali pa na drugi strani sproščujočega počitka na kilometre dolgih peščenih ali prodnatih plažah. Kreta ponuja toliko zanimivosti in naravnega ter zgodovinskega bogastva, da prav vsakemu obiskovalcu ponudi polno doživetje in omogoči užiti počitniški čas s polno žlico.

Slovencem je ta otok pisan na kožo zaradi zgodovinskih in naravnih danosti, saj radi raziskujemo lokalne znamenitosti in ker omogoča zelo raznovrstne fizične aktivnosti na suhem in v vodi. Ker smo zaljubljeni v morje, bodo neskončne čudovite plaže vsak dan počitnic pravo navdušenje za malčke in odrasle. Tudi ponudba je naravnana za vse okuse in želje – tako se lahko odločate na Kreti med all inclusive, polpenzionom ali kakšno drugo možnostjo.

Kreta all inclusive

Potovanje po Kreti – kaj bi si lahko ogledali in doživeli

Če se glede svoje počitniške destinacije odločate za Grčijo, je Kreta ena prvih izbir. Ta največji grški otok v Egejskem morju vas vsekakor ne bo pustil ravnodušnih. Na 270 km, kolikor v dolžino meri ta otok, se zvrsti kulisa visokega gorovja, z višino tudi nad 2000 m nad morjem, in globokih morskih tolmunov ter tisočletja starih zgodovinskih ostankov.

Potovanje po Kreti je torej vse prej kot enolično. Ne glede na to, kakšno ponudbo ste izbrali: Kreta all inclusive, pri čemer je za vas v celoti poskrbljeno z vsemi obroki, polpenzion ali le prenočitev, si je dobro potovanje ob poležavanju na plaži popestriti z obiskom vrste znamenitosti na Kreti in nekaterih slikovitih mest ter krajev.

Kreta zanimivosti – če povzamemo: škoda bi bilo izpustiti to enkratno priložnost, saj Kreta ponuja toliko zanimivosti, da jih težko najdete na enem mestu.


Kreta znamenitosti, kaj bi si ogledali? – otok je poln zgodovinskih in arheoloških biserov


Če se sprašujete, kaj na Kreti si ogledati, so to nedvomno slikovita mesta. Skoraj obvezen je obisk živahnega glavnega mesta Herakliona, v katerem se sodoben ritem življenja prepleta z zgodovinsko tradicijo. Ostanke antične zgodovine tega mesta kot ene osrednjih znamenitosti na Kreti najdete v dveh največjih muzejih, arheološkem in zgodovinskem, poleg ogleda muzejev pa se boste v domačih gostilnah razvajali ob okušanju avtohtonih grških jedi.

Tudi tisti, ki imate v nastanitvi na Kreti all inclusive, si boste ob večerih morda zaželeli privoščiti kakšen kozarček lokalne pijače v kakšni domači gostilni. Blizu Herakliona je Knosos, največja znamenitost Krete, z arheološkim najdiščem iz neolitika, bronaste dobe in kasnejšega obdobja, kjer so rekonstruirali velik kompleks minojske palače.

Na potovanju po Kreti vas bo navdušil tudi kraj Gostyna, kjer si boste ogledali ostanke rimske naselbine, antično mesto Aptera, seveda pa je ogleda vrednih še vrsta drugih mest in mestec s svojo zgodovino in široko turistično ponudbo.

Kreta znamenitosti

Kreta zanimivosti - veliki naravni kontrasti pokrajine

Komaj se oddaljite od plaže, vas v Grčiji na Kreti pričaka čisto drug svet: visoke gore z ozkimi soteskami, griči z nasadi oliv in vinsko trto ter planjave, polne sredozemskih zelišč. Kakšnega med vami, ker Slovenci slovimo kot pohodniški narod, bo gotovo pritegnila katera od visokih gora, zelo zanimiv in priljubljen pa je pohod po 1500 m visokih Belih gorah.

Za potovanje po Kreti lahko najamete avto in se tako približate številnim sprehajalnim potem in goram, ceste pa so dobro urejene. Ob poti boste srečevali krajevne cerkvice in črede ovac in koz. Ena najbolj obiskanih točk pohodnikov je nacionalni park v kraju Samaria s čudovito naravno znamenitostjo – najdaljšo in najbolj obiskano evropsko sotesko, dolgo kar 18 km.

Blizu je naravno sladkovodno jezero Kournas z želvami, posebno idilo boste doživeli ob izvirih in slapovih Argyroupolisa ter na številnih čudovitih plažah, kot je plaža v kraju Val, ki jo obkrožajo datljeve palme.

Grčija Kreta

Kreta all inclusive – popolna sprostitev za družine z otroki

Kreta potovanje - za vse, ki si počitnice zamišljate bolj kot popolno sprostitev na plaži, brez vseh obveznosti, je ponudba all inclusive kot nalašč. Kaj vse je všteto v to ponudbo? Zajtrk, kosilo, večerja, sladoled, prigrizki, navadno še alkoholne in brezalkoholne pijače. Veseli je bodo predvsem starši majhnih otrok, saj bodo odrešeni pripravljanja obrokov in vsakdanje skrbi za nabavo hrane in se bodo lahko popolnoma posvetili najmlajšim in drug drugemu.

To udobje ponudbe »Kreta all inclusive« si lahko privoščite, saj so cene počitnic v Grčiji in na Kreti ugodne. In poleg tega pri all inclusive prihranite, saj so ostali izdatki omejeni na minimum – Kreta all inclusive vam namreč zagotavlja vse, kar čez dan potrebujete vi in vaša družina. Posebej zadovoljni so ob tej ponudbi otroci, saj si lahko kadarkoli zaželijo sladoled, limonado, kakav ali kaj drugega.

Odlične ponudbe za Grčijo in Kreto s popustom do 30 % za first minute za 2023 najdete na spletnem portalu Počitnice.si. Potovanje po Kreti tako za vsakega pomeni nekaj drugega, pomembno pa je, da se z oddiha vrnete polni lepih občutkov in doživetij, ki vam bodo dala novega zagona za delovne projekte.

kreta hoteli