Dominikanska republika in Karibi vabita ljubitelje eksotičnih destinacij in luksuza


Dominikanska republika na Karibih je eksotična destinacija, ki vas bo začarala. Ne le s svojim turkiznim morjem in rajskimi plažami, temveč tudi z raznoliko naravo in bogato zgodovino. Ko jo boste obiskali, vam zagotovo ne bo dolgčas, lahko pa se boste razvajali v luksuznih letoviščih in svoje počitnice zares užili na polno.

karibi

Karibi: zakaj smo vanje tako zaljubljeni?

Karibi so res nekaj posebnega. So sanje številnih popotnikov, ki želijo uživati v kotičku sveta, ki je tako zelo drugačen od večine drugega. Lahko se pohvalijo z zanimivo in bogato kulturo, dolgo zgodovino in s čudovitim morjem. Konec koncev, če ne bi bili tako lepi in posebni, zakaj bi ravno tja postavili mnoge atraktivne filmske in druge zgodbe?

Ko se boste znašli na Karibih, se vam bo zazdelo, da ste se izgubili v eksotični pravljici, kjer nastopajo morske deklice in pirati. Tudi znamenite Pirate s Karibov so snemali na tem koščku sveta. Prav Dominikanska republika jim je odstopila svoje atraktivne kotičke, da so tam posneli nekatere kadre teh znamenitih filmov. Nič čudnega, da se vam bo, ko boste pustili domišljiji prosto pot, na Karibih zazdelo, da nekje v daljavi vidite Črni biser in da se bo kmalu za vogalom znašel očarljivi in nepozabni Jack Sparow.

Vseeno pa Dominikanska republika ne ponuja le turkiznega morja, ki se stika z belim peskom in ustvarja neverjetno kuliso, kjer se ti zdi, da se sanje lahko uresničijo. Prav nasprotno. Najbrž boste presenečeni, ko boste med raziskovanjem otoka ugotovili, kako raznolika narava vas tam čaka. Od puščav, do slapov in rek, od jezer do visokih gorskih verig. Še posebej pa je Dominikanska republika znana po botaničnih vrtovih. Če k temu dodate še prijazne, nevsiljive domačine in odlično karibsko hrano, se vam bo res zazdelo, da ste se znašli v raju na zemlji.

Ko boste raziskovali ponudbo organizatorja potovanj Počitnice.si, boste zasledili, da so sicer na Dominikanski republiki na voljo različni predeli, kjer lahko rezervirate svoje počitnice. Eden najbolj priljubljenih je Punta Cana.


Punta Cana: raj za ljubitelje plaž in golfa

Punta Cana je predel, ki se nahaja na jugovzhodnem delu Dominikanske republike. Kot velja za celoten otok sredi Karibov, se tudi Punta Cana ponaša s kristalnim morjem in rajskimi plažami. Poleg tega pa je izredno priljubljena destinacija za ljubitelje golfa. Znana je namreč po kar nekaj profesionalnih golf igriščih.

punta cana

Punta Cana: hoteli so tam običajno visoke kategorije

Še nekaj, kar ponuja Punta Cana, so hoteli in to luksuzni, ki vas bodo naravnost očarali, saj so namreč znani po kakovostni all inclusive ponudbi in atraktivnem izgledu. Skoraj vsi se ponašajo s štirimi ali petimi zvezdicami in tako ponujajo vrhunsko udobje in zares atraktivno ponudbo.

Na območju vas sicer čakajo raznoliki hoteli, ki so vsi po vrsti res atraktivni. Morda pa lahko izpostavimo naslednje tri.

Punta Cana hotel Bahia Principe Grand

Bahia Principe Grand Punta Cana hotel je štiri zvezdični hotel z all inclusive ponudbo, v sklopu katere si lahko prigrizke privoščite kar 24 ur na dan. Enako velja za brezalkoholne pijače, alkoholne pa so na voljo do 23. ure.

Pohvalijo se lahko s kar šestimi a-la-carte restavracijami: italijansko, brazilsko, mehiško, indijsko, japonsko in ribjo. Na voljo sta dva velika bazena in wellness ponudba ter za otroke Bahia Scout vodni park s tobogani. Ponujajo okusno urejene sobe za 2 do 4 osebe, s kopalnico z masažno kadjo. Enkrat na dan napolnijo tudi mini bar.

Punta Cana Bavaro hotel Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa

Eden od priljubljenih krajev na območju Punta Cana, je Bavaro in prav tam se nahaja Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa hotel.

Gre za štiri zvezdični hotel, ki so ga prenovili v letu 2015. Nahaja se tik ob plaži, hotelsko naselje pa je sestavljeno iz glavne stavbe in 11 dodatnih stavb. Ponujajo 5 a-la-carte restavracij: azijsko, ameriško, gourmet, italijansko in mehiško. Gostje se lahko zabavajo ob treh bazenih s sladko vodo, all inclusive ponudba pa je na voljo do 2. ure zjutraj. Izbirate lahko med 4 tipi sob.

Punta Cana Bavaro hotel Bahia Principe Grand Bavaro inklusive Privattransfer

Gre za pet zvezdični hotel, ki je med temi tremi zagotovo najbolj luksuzen. Tako kot prejšnji, se nahaja na območju Punta Cana Bavaro.

Ta Punta Cana hotel je res atraktivno oblikovan, ponuja pa kar 7 a-la-carte restavracij: italijansko, brazilsko, mehiško, indijsko, mediteransko, japonsko in ribjo. Pohvalijo se lahko z dvema velikima bazenoma, mogoče pa je uporabljati tudi tiste iz sestrskih objektov. All inclusive ponudba je na voljo do 2h zjutraj, brezalkoholne pijače pa lahko dobite kar 24 ur na dan. Sobe so atraktivno opremljene in primerne za dve do štiri osebe. V kopalnici se gostje lahko razvajajo z masažno kadjo.  

Na voljo so tudi številni drugi atraktivni hoteli, pa tudi takšni, na drugih predelih Dominikanske republike. Če bi radi obiskali Karibe, vam torej predlagamo, da odpotujete v Dominikansko republiko. Zagotovo vas bo prepričala.

punta cana bavaro