Zalivalni sistem, ki vam bo prihranil ogromno časa

Zalivalni sistemi imajo številne prednosti pred običajnim, ročnim zalivanjem vrta. Zagotovo je ena izmed bolj pomembnih ekonomska učinkovitost, saj poskrbi za natančno porabo vode – doziranje je omejeno na takšno količino, kot jo vrtnine, zelenice, ali drugi nasadi potrebujejo. S tem se prepreči njeno odtekanje, kar lahko (če je površin več, ali če so te velike) pripelje do velikih računov za vodo.

Zalivalniki, ki so opremljeni z avtomatiziranimi kontrolami, optimizirajo čas zalivanja. To pomeni, da dovajanje vode prilagodijo na čas, ko je le-ta rastlinam najbolj potrebna. To jim omogočajo vgrajeni senzorji, ki poskrbijo za vrtove tudi, ko lastnikov ni doma. Obremenjevanje sosedov ne bo več potrebno. Prav tako poskrbijo, da so vse rastline zalite enakomerno – ne more se zgoditi, da bi bile nekatere površine preveč mokre, ali presuhe.

Zalivalni sistem

Zalivalni sistem poveča pridelek. To je dejstvo, saj ob optimalni vlažnosti tal pridelki bolje uspevajo - hitreje rastejo, skratka, bolje rodijo. Ne le, da bo na vaši mizi vedno dovolj domače zelenjave, lahko jo boste tudi podarjali prijateljem, ali celo prodajali. Prilagodite ga lahko vsem vrstam vrtov in nasadov ter specifičnim potrebam rastlin, prav tako ga lahko po potrebi prestavljate, razširite ali omejite.

Ker je zalivanje vrta treba prilagoditi zasajenim rastlinam, so tudi zalivalni sistemi različni. V podjetju RAR novi d. o. o., vam nudimo najrazličnejše tipe zalivalnikov. Odločite se lahko za kapljično zalivanje vrta, škropljenje, pršenje…

Zalivanje vrta

Zalivanje vrta vam bo v veselje in ne v breme

Imate veliko parcelo? Ste ponosni na polne in bogate grede? Vam zalivanje vrta vzame veliko časa? Potem ste na pravem naslovu. Pri nas vam nudimo različne zalivalne sisteme za vrtove, zelenice, njive, rastlinjake, sadovnjake, vinograde, nogometna igrišča, parke…, ki lastnike razbremenijo pri vsakodnevni skrbi in delu.

ZALIVANJE VRTA

Pomembno je, da so zalivalniki prilagojeni potrebam rastlin in rastni površini, le tako bo zelenica vedno zelena in vrt poln dobrot. Da pa boste dobro izbrali, bomo poskrbeli mi, saj imamo na tem področju mnogo izkušenj in strokovnega znanja. Uspešno delujemo in sodelujemo s strankami ter skrbimo, da bodo te zadovoljne tudi v prihodnje.

Obstaja več vrst zalivalnih sistemov, ki vse potrebno delo opravijo kar sami in med najbolj priljubljena zagotovo sodita kapljično zalivanje in škropljenje. Lahko se odločite tudi za podzemno in mikro namakanje. Prvi je sistem, ki je vkopan v tla, je neviden in priljubljen pri estetskih, okrasnih zasaditvah. Mikro namakanje pa je podobno kapljičnemu, le da to pride v poštev pri zalivanju rastlin v rastlinjakih in lončnicah, saj ima napeljava manjšo kapalno glavo.

Zalivalni sistem

Kapljično namakanje – zalivalniki, ki vas ne bodo razočarali

Ker je zalivanje vrta lahko dolgotrajno in mučno (še posebej, ko se ga je v hudi vročini treba lotiti vsak dan), je morda čas, da tudi vi klasično cev za vodo (ali škropilnico), nadomestite s cevmi za kapljično namakanje. Le-to ni brez razloga najbolj priljubljeno, saj dovaja vodo točno na mesta kjer je ta potrebna - neposredno na korenine vrtnin.

Poraba vode je na ta način zelo zmanjšana, saj ne izpareva in ne teče po celi površini. Posledično je tudi zeli na vrtu manj, saj nima pogojev za rast. Kapljično namakanje je dobrodošlo tudi v rastlinjakih ter na zeliščnih in cvetličnih gredicah, z lahkoto pa ga tudi prestavite tja, kjer ga potrebujete.

Zalivanje vrta

Škropilniki – avtomatiziran in funkcionalni zalivalni sistem

Škropilniki so odlični za zalivanje malih in velikih vrtov, športno-rekreacijskih objektov, sadovnjakov, vinogradov, rastlinjakov, saj poskrbijo, da zalivanje postane sprostitev in ne delo. Avtomatski škropilniki delujejo s pomočjo senzorjev in so lahko »skriti« pod nivojem. Sprožijo se ob točno določenem času in se po končanem delu skrijejo nazaj v zemljo. Pri košnji niso moteči, prav tako ne kvarijo videza okolice.

Če potrebujete svetovanje, smo vam vedno na voljo. Radi vam bomo razložili vse potrebno in vam pomagali izbrati pravi zalivalni sistem.

Zalivalniki