Mladinske sobe so skriti svet odraščajočih mladostnikov

Za mladostnika je izbira novega pohištva in opremljanje njegove mladinske sobe, potem ko prerase otroško sobo, prvi korak k odraslosti. Za otroke izberejo pohištvo starši, mladostniki pa morajo pri opremi mladinske sobe aktivno sodelovati, da se pozneje v njej dobro počutijo. Njihove želje morajo biti v ospredju. Pri izbiri pohištva in dodatkov si mladostnik lahko privošči malo več svobode in pusti domišljiji prosto pot, vendar mora biti mladinska soba funkcionalna. Odlična rešitev so mladinske sobe po meri, ki vsebujejo vse potrebne elemente, mladostniku pa omogočijo, da celotno postavitev vidi že vnaprej in po želji lahko dodaja dekorativne predmete po svoji izbiri. Ponuditi mu mora ustvarjalno in varno okolje, saj v njej preživi veliko časa.

Mladinske sobe po meri


Mladinske sobe po meri – pametna ideja

Z nakupom mladinske sobe po meri smo lahko pomirjeni, da je pohištvo skladna celota in da se vsi elementi dopolnjujejo. V kompletu so zanj prilagojeni vsi osnovni deli pohištva, ki jih mladostnik potrebuje, to so postelja, omara in pisalna miza. Tak nakup nam prihrani veliko časa, saj dobimo vse, kar mladostnik potrebuje za opremo mladinske sobe, v enem zamahu in si nam ni treba razbijati glave, kaj vse še potrebuje in kam neki naj gremo to iskat. Mladostniku pa je tudi veliko lažje najti, kaj mu je všeč, ko vidi celotno postavitev mladinske sobe po meri in lahko izbere tisto, ki ustreza njegovim predstavam. Na voljo so različne kombinacije barv in postavitev glede na velikost prostora – za večje in manjše sobe in za mansarde. Sestavi so prilagodljivi in se lahko sestavijo po željah najstnika, za lažjo predstavo v salonih pohištva naredijo izris mladinske sobe v 3D pogledu. Ti sestavi se prilegajo v vsak prostor, omare so lahko kotne, klasične, vgradne, postelje so različnih širin, lahko pa si omislimo mladinsko sobo s pogradom.   

Mladinske sobe


Oprema mladinske sobe je posebna – tako kot mladostniki

Mladostniki v svoji sobi preživijo veliko časa. Ni jim toliko pomembno, da je zelo velika, potrebujejo kotiček, kamor se lahko umaknejo in kjer se lahko učijo, se prepustijo sanjarjenju, ustvarjanju, se družijo s prijatelji. V mladinski sobi je dovoljeno vse, kar je najstniku všeč. Barve pohištva so lahko živahne ali umirjene, na stenah so po želji lahko stenske dekoracije, ki poživijo prostor, njihova namestitev je preprosta, lahko pa se brez težav prestavijo ali odstranijo. Računalniki so del življenja mladih, zato morajo biti pisalne mize dovolj velike še zanje. Mladostniki imajo posebej radi širše postelje, tako da če je le dovolj prostora, se je bodo v svoji mladinski sobi zelo razveselili. Zelo zabavno je, če lahko kdaj pri njih prespijo prijatelji. Posebna posteljnina, blazine, odeje, omarica za kozmetiko za dekleta in predalnik za tehnične predmete za fante bodo naredili čudeže.

Več o mladinski sobi s pogradom


Kakšne lastnosti naj ima pohištvo mladinske sobe

Pohištvo mora biti stabilno, vzdržljivo, robustno, z močno konstrukcijo, pa naj gre za sestav po izbiri ali za mladinske sobe po meri. Material zunanjih površin mora biti tak, da se ne spraska, da soba še dolgo ostane lepa. Pohištvo ne sme imeti ostrih konic ali robov. Materiali morajo biti vrhunski, barvna paleta pa široka – od živahnih barv do umirjenih pastelnih tonov. Dekleta rada izberejo bolj rdečkaste tone, fantje modro in zeleno barvo, možne pa so kombinacije. Postelje so v širinah od 90 do 180 cm, lahko so dvižne s prostorom za shranjevanje. Vrhunske vzmetnice poskrbijo za zdrav počitek mladostnika, ki je zanj posebej pomemben. Prav takšne vrhunske in praktične mladinske sobe po meri ponujajo v salonih pohištva Prevc, kjer vam pri izbiri svetujejo, pripravijo izris mladinske sobe, uredijo prevoz in montažo. Resnično vse na enem mestu.