Pošlji povpraševanje

Zakaj je izdelava kuhinje po meri, za mansardno kuhinjo najboljša ideja

Mansardne kuhinje se pogosto soočajo s prostorsko stisko, ki omeji možnosti pri opremi stanovanja. Tipsko pohištvo v takih primerih odpade, saj tega oblika prostora in nestandardne dimenzije preprosto ne dopuščajo. Izkoristiti je potrebno vsak kotiček, kar lahko dosežemo z izdelavo pohištva oziroma kuhinje po meri ter izbiro kuhinje po elementih. Pri običajnih, večjih kuhinjah navadno vedno ostane nekaj neizkoriščenega, praznega prostora, v mansardi ali garsonjeri pa si je kaj takega težko privoščiti. Poševni strop sicer na prvi pogled predstavlja veliko oviro, a ga je z izdelavo kuhinje po meri, mogoče vseeno popolnoma izkoristiti.

V tem trenutku pridejo do izraza kreativnosti in ustvarjalnost ter dobre ideje za kuhinjo lastnika stanovanja in ponudnika pohištva, ki bo vašo mansardno kuhinjo opremil. Male funkcionalne kuhinje vsakemu notranjemu oblikovalcu predstavljajo izziv, saj je možno v še tako nepraktičnem prostoru, z malo iznajdljivosti, ustvariti praktično in obenem lepo kuhinjo s primerno kuhinjsko opremo. Tudi v male kuhinje je mogoče vključiti kuhinjski otok, le da je potrebno tega prilagoditi in se znajti pri sami izvedbi, kar pa omogoča edino le izdelava kuhinje po meri.

Mansardna kuhinja po meri

Ideje za male funkcionalne kuhinje – po elementih in po meri

Kadar opremljate male funkcionalne kuhinje, to od vas zahteva temeljit razmislek. Kuhinjska oprema, ki jo boste kupili, se mora prilegati nekonvencionalnim dimenzijam, prav tako pa v prostor najbrž ne boste mogli uvrstiti vsega, česar bi si želeli. Kljub temu pa lahko z izdelavo kuhinje po meri oz. z nakupom kuhinje po elementih ter dobrih idej izboljšate tako videz kot funkcionalnost male (tudi mansardne) kuhinje. S svetlimi barvami, dobro razsvetljavo in velikim stenskim ogledalom bo prostor takoj izgledal večji in bolj poln svetlobe.

Dodaten prostor za shranjevanje boste pridobili z izvlečnimi omaricami, ki pa ne služijo le shranjevanju, temveč tudi kot dodatna delovna površina za pripravo hrane. Če imate možnost združitve mansardne kuhinje in jedilnice oz. dnevne sobe, je mogoča tudi vključitev kuhinjskega otoka, seveda pa je nujno, da so v sami pripravi, narejene res dobre izmere. Utesnjene in nepraktične kuhinje, v kateri je že ena oseba, ki vstopi vanjo napoti sami sebi, si ne želi nihče. Čudovite ideje, ki jih je mogoče udejaniti pri izdelavi kuhinje po meri, so zložljive pomožne mizice in možnost obešanja loncev ter ponev na stene. Smiselno je razmisliti tudi o jedilnem prostoru: če se odločite za nižje barske stolčke, jih lahko po jedi povlečete pod mizo in takoj pridobite kak dodatni kvadratni meter prostora.

Pri prostorski stiski izberite kuhinjo po elementih oz. izdelavo po meri

V mansardni kuhinji se morate pogosto in na žalost odpovedati nekaterim elementom, saj taka kuhinja ne omogoča prav veliko prostora za shranjevanje. Zato se je treba odločiti, kaj vam je zares pomembno in brez česa boste lahko shajali. Kljub temu pa obstaja tudi veliko inovativnih rešitev ter dobrih idej za kuhinjo, s katerimi boste prihranili nekaj prostora. Treba se je le odločiti, za izdelavo kuhinje po meri, ki jo bo mogoče popolnoma prilagoditi danim možnostim, pri čemer vam bo v veliko pomoč 3D izris. Mikrovalno pečico lahko denimo vgradite v kuhinjski otok ali jo pritrdite na spodnji del kuhinjskih omaric. Odločite se lahko za kuhinjske vozičke, ki ne zasedejo veliko prostora, po želji jih lahko premikate in z njimi pridobite dodatno delovno površino. Ozke izvlečne omare pa so nadvse primerne za pripravo hrane, shranjevanje desk, začimb, steklenic vina, konzerv in drugih živil.

Izdelava mansardnih in modernih kuhinj po meri

Kakšna je prava kuhinjska oprema? Ali kupiti kuhinjo po elementih?

Opremljanje mansardne ali male funkcionalne kuhinje ni najbolj enostavno, a vseeno obstaja veliko inovativnih rešitev, s katerimi boste pridobili na prostoru. Z možnostjo nakupa kuhinje po elementih, so vam odprta mnoga vrata pri urejanju. Potrebno je le realistično razmisliti o tem, kaj zares potrebujete, in včasih zmanjšati število stvari, ki jih imate ter, roko na srce, jih skoraj nikoli ne uporabite. Majhne kuhinje pogosto nimajo prostora za pomivalni stroj – s tem, ko se mu odpovete, si zagotovite dodatni prostor za shranjevanje posode ali živil. V takem primeru se je smiselno odločiti za dvojno pomivalno korito, ki vam bo olajšalo pomivanje posode in je z izdelavo kuhinje po meri enostavno izvedljivo.

Vsak kotiček lahko spremenite v prostor za shranjevanje: kotički med policami, okenske police (kamor lahko postavite začimbe, pripomočke ali celo zelišča v lončkih), stene in vrata (na majhne obešalnike lahko obesite posodo, nože, deske za rezanje itd.). Majhna kuhinja je lahko hitro videti natrpana, kar je mogoče preprečiti z zaprtimi omaricami ter enostavnimi elementi po meri in svetlimi barvami. Slednjih naj ne bo preveč. Svetel dizajn in pohištvo od tal do stropa, po možnosti brez ročajev, bo poskrbelo za čist in moderen videz. 

Če ste v dilemi in ne veste kako kupiti kuhinjo po meri oz. po elementih, nas pokličite ali nam pišite, saj smo tu da vam svetujemo in pomagamo. Lahko se dogovorimo tudi za izmere, ki jih bomo opravili namesto vas ter vam na kraju samem predlagali odlične ideje za opremo kuhinje, da vam bo ta dolgo in funkcionalno služila.