Pošlji povpraševanje

Pohištvo mora nositi vašo osebno noto

Pohištvo predstavljajo predmeti za opremo stanovanja, na katerih sedimo, ležimo, v njih ali na njih kaj hranimo ipd. Delimo ga na notranje in stavbno pohištvo, kot so okna vrata, ograje….
Gre za predmete, s katerimi se v vašem okolju vsakodnevno srečujete in lahko v vas vzbujajo raznolike občutke. Bodisi utesnjujoče zaradi neprimernih barvnih odtenkov in oblik, zoprne, v primeru, da določen kos ne funkcionira, kot bi hoteli, bodisi sproščujoče, vesele in domačne, ob zavedanju, da predstavljajo del vaše izbire, vašega prostora in doma. Vse je seveda odvisno od vaših odločitev ob opremljanju ter zavedanju, da vas bo novo pohištvo po vsej verjetnosti spremljalo daljše časovno obdobje.

Podeželski slog kuhinje je vedno moderenPodeželski slog kuhinje je vedno moderen

Pohištvo po meri

Za pohištvo po meri se ljudje najpogosteje odločajo, kadar med obstoječo serijsko ponudbo preprosto ne najdejo tistega, kar iščejo, pa naj bo razlog unikatnost posameznega osebnega stila, prostorska stiska, ali specifika prostora, ki se ga opremlja. Serijsko izdelano pohištvo ima namreč že vnaprej določene dimenzije, ki niso vedno primerne.
Kot lahko razberete iz že omenjenega, je ena večjih prednosti pohištva po meri njegova maksimalna prilagodljivost, kar omogoča visoko funkcionalnost in popoln izkoristek slehernega prostega kvadratnega milimetra. Kosi po naročilu omogočajo natanko takšno organizacijo notranjosti posameznih elementov, kot si je želite. V vaših omarah imate lahko na primer več obešalnih elementov, dodatne izvlečne predale ipd., dodajate pa lahko tudi osvetlitev in raznovrstne dekorativne elemente po želji.
V podjetju Mizarstvo Avbelj izdelujemo popolnoma vse pohištvo za vaš dom (spalnice, vgradne omare, otroške sobe, dnevne sobe, kopalnice, omarne postelje, predsobe). Pri nas lahko izbirate med različnimi vrstami pohištva po meri. Nudimo vam tudi strokovno svetovanje in izris pohištva v prostoru.

Moderne kuhinje

V nasprotju s kuhinjo sredi prejšnjega stoletja, ki je bila zaprta in ločena soba, kamor je večinoma vstopala le gospodinja, je današnja moderna kuhinja dostopna vsem, tudi obiskovalcem. Nekoč je bila priprava hrane smatrana kot delo, v današnjih časih pa postaja celo družabni dogodek, zato tudi vonj po hrani ni več nezaželen, kar je pričelo vplivati tako na samo zasnovo tega prostora kot na materiale, ki se uporabljajo za izdelavo njegove opreme.
Trenutno je aktualno vračanje k naravnim materialom. Če je zadnje desetletje v kuhinji kraljevala bela, se le-ta sedaj umika sivim in črnim odtenkom, čeprav verjetno nikoli ne bo šla povsem iz mode. Tu in tam jo kakšna kombinacija celo še dopušča, v kombinaciji z lesom ali naravnim kamnom. Temno siva in črna sta najpogostejši z naravnim odtenkom lesa in kamnom, prisotni pa so tudi različni odtenki rjave, ki jih v kuhinjo vnašajo naravni materiali, kot je les.

Moderna kuhinja z dnevno sobo in jedilnico

Kuhinje z otokom

Kuhinja z otokom je drugod po svetu v uporabi že od 70. let prejšnjega stoletja, pri nas pa se je pričela pojavljati šele pred nekaj desetletji, a velja vse od takrat za eno najpriljubljenejših tipov, ki nudi veliko prednosti, zaradi katerih si drugačne kuhinje sploh ne moremo več zamišljati. V resnici so k njeni priljubljenosti precej pripomogli različni kuharski programi, ki so iz kuhinjskega otoka naredili osrednjo točko, kjer se je pripravljala hrana. Velik delovni prostor je omogočal hkratno predstavitev vseh uporabljenih sestavin, na koncu pa je služil tudi kot miza za uživanje pripravljenih jedi. Sodobna kuhinja z otokom skupaj z dnevno sobo sestavlja celoto in prostor v katerem ljudje preživljajo večino svojega časa in tako med pripravljanjem hrane na otoku nemoteno komunicirajo z okolico. Edina omejitev pri umestitvi otoka je velikost prostora, ki ga imamo na razpolago.
V podjetju Mizarstvo Avbelj vam lahko pomagamo pri vaših odločitvah. Ker uporabljamo program za risanje pohištva v treh dimenzijah, lahko izdelamo natančen 3D načrt vašega doma, da si boste vaše želje lažje prostorsko predstavljali. Izris je mogoče tudi spreminjati in prilagajati vašim željam in potrebam, dokler ne boste našli popolne različice, s katero boste zadovoljni. Da bi lahko to naredili, potrebujemo le natančne mere vašega prostora ter pozicije vseh priključkov.