Kako zagotoviti, da bo lesena kuhinja praktična in lična?

Lesene kuhinje imajo svoj čar, saj prostor napolnijo s toplino in domačnostjo. Seveda pa moramo tudi pri odločitvi o nakupu lesene kuhinje poskrbeti, da bi kuhinja funkcionalna, lična in praktična. V ta namen je potrebno upoštevati nekaj nasvetov.

Lesene kuhinje hrast

Med katerimi vrstami lesa se ljudje najpogosteje odločajo?

Pri nakupu lesene kuhinje se lahko odločamo med več različnimi vrstami lesa. Veliko strank se dan danes odloča za kuhinjo iz hrasta. Hrast se lahko pohvali z trdnostjo in odpornostjo na poškodbe, poleg tega pa je kot les naravnost čudovit. Nenazadnje je hrastov les tudi prožen in je tako še manj občutljiv na različne mehanske poškodbe. Velikokrat pa se ljudje radi odločajo tudi za kuhinjo iz češnje ter kuhinjo iz javorja, ki ponuja podobne pozitivne lastnosti kot hrast. Ne glede na izbiro lesa pa moramo tudi v primeru nakupa lesene kuhinje še posebej skrbno izbrati pult. Stranke največkrat izbirajo pult iz kamna. Kamen je izjemno trpežen tako na fizične kot kemične poškodbe ter je tako trajen, hkrati pa popestri izgled lesene kuhinje. Odločamo se lahko tako med svetlimi kot tudi med temnimi odtenki kamna.

NUDIMO TUDI IZDELAVO PREOSTALIH SOB

Kako pri projektiranju kuhinje najbolje izkoristiti prostor?

Pri projektiranju kuhinje pa moramo biti tudi izjemno pozorni na razporeditev prostora. Tako moramo biti pozorni na razporeditev pomivalne površine, kuhalne površine (štedilnika in pečice) in hladilnika, ki si morajo slediti v logičnem sosledju. Priporočljivo je tudi, da med omenjenimi komponentami kuhinje pustimo dovolj prostora za odlaganje kuhinjskih pripomočkov in živil, ki jih bomo med kuhanjem uporabljali. Velikokrat je najenostavneje, če štedilnik postavimo med hladilnik in pomivalno korito, saj bomo tako enostavno dostopali do živil, ki jih potrebujemo, pa tudi voda nam bo blizu.

LAHKO IZBERETE TUDI VGRADNE OMARE ZA KUHINJO

Ob naročilu lesene kuhinje po meri pa je dobro razmisliti tudi, kam bomo pospravili kuhinjske pripomočke, posodo in živila, ko le teh ne bomo potrebovali. Če nam prostor dopušča se lahko odločimo za namestitev kuhinjskega otoka, ki bo ponudil veliko prostora, tako za shranjevanje posode, kot tudi živil. Če pa nam prostor tega ne dopušča se lahko elegantno znajdemo s t i izvlečnimi shrambami. Izvlečne shrambe ponujajo veliko shranjevalnega prostora. Ker jih lahko potegnemo čisto iz omare pa so stvari, ki jih na police shranimo, tudi enostavno dostopne. V primeru, da nam še vedno primanjkuje delovne površine se lahko odločimo za namestitev rezalne deske na pomivalno korito. Rezalna deska nam bo tako ponudila veliko dodatne delovne površine, ki jo bomo lahko s pridom izkoristili tako za sekljanje zelenjave kot tudi za druga opravila v kuhinji.

Projektiranje lesene kuhinje

Izdelamo lahko tudi moderne lesene kuhinje

Tudi če se odločamo za leseno kuhinjo to ne pomeni, da mora biti kuhinja nujno rustikalnega izgleda, pač pa lahko izdelamo tudi popolnoma moderno leseno kuhinjo. Pri modernih lesenih kuhinjah ohranjamo ravne robove in fronte, ki jih ne okrasimo z reliefom. Poleg tega ne smemo pozabiti omeniti, da lahko lesene elemente kombiniramo tudi z drugimi materiali. Vse to je potrebno doreči že pri projektiranju kuhinje, da ob montaži ne bi prihajalo do večjih presenečenj. V modernih kuhinjah se velikokrat namesti tudi kuhinjski otok, ki poleg veliko shranjevalnega prostora nudi tudi ogromno delovne površine, ki jo med kuho lahko s pridom izkoristimo. Nenazadnje lahko kuhinjski otok nadgradimo tudi s t.i. zajtrkovalnikom, ki ga lahko uporabimo tudi za druženje ob kuhi.

V mizarstvu Avbelj izdelujemo moderne in rustikalne lesene kuhinje in tako zadostimo željam vseh naših strank. Z veseljem vam bomo tudi pomagali z idejami o lesenih kuhinjah, pred projektiranjem pa se bomo natančno pogovorili o željah in zahtevah, ki jih imate ter vam tako popolnoma ustregli. Za dodatna vprašanja smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti.