Izris vgradne omare

Na izris vgradne omare pogosto pomislimo takrat, kadar v obstoječi serijski ponudbi v akciji ne najdemo ničesar, kar bi v celoti izpolnilo naša pričakovanja. Nenehno brskanje za akcijami, v katerih kljub vsemu ne najdemo želenega, povzroči precej slabe volje. Pri serijsko izdelanem pohištvu so dimenzije določene vnaprej, kar pa v primeru izdelave po meri ne velja. Vgradne omare danes pritegnejo pozornost mnogih, saj uporabniku v primerjavi s prostostoječimi ponujajo mnogo več. So prilagodljive, omogočajo 100% izkoristek prostora, zaradi sodobnega videza pa so zelo popularne na področju bivanja. Arhitekti se v veliki meri strinjajo, da bi moralo biti pohištvo odraz želja uporabnika, za izdelavo po meri pa se odločajo tudi tisti uporabniki, ki jih med opremljanjem bivalnih prostorov vodi velika želja po individualnosti. To jim omogoča, da sami izberejo barve vgradne omare in si prilagodijo razporeditev. Dobro pripravljen načrt nudi možnost vpogleda v različne variante, kar prispeva k optimalni zasnovi bivalnega prostora in s pomočjo izrisa tudi k virtualnemu ogledu uporabnikove bodoče vgradne omare.

Izdelava po meri vs. serijska proizvodnja

Pri opremljanju doma so se v sodobnem času razvili novi trendi. Medtem ko je bil nekoč večji poudarek na estetskem videzu pohištva, je danes poudarek zlasti na njegovi funkcionalnosti. Pri serijskem pohištvu iz akcije si uporabnik ne more sam izbrati dimenzij, barve in materialov, tukaj pa pride na vrsto možnost izrisa, ki je v primeru odločanja za vgradno omaro še posebej smiselna. Ne le, da si lahko uporabnik sam določi razporeditev notranjosti in izbere barve, ki se bodo prilagajale preostalemu pohištvu v prostoru, temveč si oblikuje pohištvo, ki mu bo v velik ponos. Pri tem je mogoče izpopolniti njegovo celovito podobo, vključno z dodano osvetlitvijo za lažjo uporabo in različnimi dekoracijami, nameščenimi na zunanji del. Na podlagi izrisa si uporabnik svojo bodočo vgradno omaro realno predstavlja, kar prispeva k enostavnejši končni odločitvi. S pomočjo proizvajalca pred izdelavo vgradne omare preveri še tako nenavadne ideje, ki se bodo morda na koncu izkazale kot prave.

Izdelava vgradne omare cenaVgradne omare izris Avbelj

Široka paleta izbire, ki se prilagaja potrebam in željam


V akcijah serijskega pohištva nemalokrat najdemo privlačne kose, ki pa nam z določenega vidika ne ustrezajo. Naj bo to dimenzija, barva, material, iz katerega je izdelan ali kateri koli drugi vidik. Kljub temu, da si uporabnik želi izkoristiti akcijo, kmalu ugotovi, da se njegova odločitev ne bi izkazala kot najboljša. Takrat prične iskati druge možnosti. Izris vgradne omare po meri se običajno izkaže kot najboljša izbira za vse tiste uporabnike, ki si želijo maksimalnega izkoristka prostora in funkcionalne uporabnosti vsakega elementa posebej. V sodelovanju s proizvajalci si lahko pričarajo estetski videz in hkrati veliko pozornost namenijo ureditvi notranjosti.

Postopek nakupa vgradne omare

Ko stranka sklene odločitev za izris vgradne omare, sledi iskanje proizvajalca in nato pogovor z njim. Med pogovorom si je potrebno vzeti dovolj časa, kljub temu, da ima stranka običajno oblikovane vsaj osnovne predstave, nekateri pa so že 100% prepričani v svoje želje. S pomočjo proizvajalca se nato dogovorimo glede specifičnih lastnosti, nakar počakamo na izris vgradne omare. V kolikor se z videnim strinjamo, izberemo končno različico - torej tisto, ki nas je v vseh pogledih najbolj zadovoljila. Postopek je dokaj preprost in bodočemu uporabniku praktično ni potrebno storiti ničesar, saj za vse poskrbi izbrani proizvajalec, ki pa mora biti natančno in jasno seznanjen z željami svoje stranke. Informativni izris vgradne omare je sicer mogoče opraviti z uporabo računalniških programov, vendar je v izogib nevšečnostim vse skupaj bolje prepustiti strokovnjaku. Izberete lahko tudi Mizarstvo Avbelj.