Kako se je najbolje lotiti opremljanja stanovanja?

Ko se lotimo opremljanja stanovanja moramo krepko razmisliti o tem, kakšno pohištvo si v stanovanju želimo ter v kakšnem slogu naj bo stanovanje opremljeno. Dan danes poznamo obilico različnih stilov v katerih lahko stanovanje opremimo, pri tem pa moramo biti pozorni, da so prostori v stanovanju povezani v celoto, naš dom pa tako deluje koherentno.

Pri izbiri pohištva je dobro izbirati kakovostno pohištvo, ki se lahko pohvali z dolgo življenjsko dobo in bo dobro preneslo tudi morebitne prihodnje selitve. Dobro je, da se pri opremljanju stanovanja odločimo tudi za sveže popleskane stene, saj lahko že z nekaj nežnimi barvnimi odtenki ali vzorci na stenah, popolnoma spremenimo energijo v prostoru. Sveža barva na stenah ne izboljša le videza prostorov, temveč ga v trenutku naredi bolj udobnega in prijetnega.

Oprema za malo kuhinjo

Katere dodatke lahko pri opremljanju stanovanja uporabimo za popestritev?

Prostoru lahko piko na i dodamo z različnimi dodatki kot so na primer zavese in preproge. Če želimo v prostor spustiti čim več naravne svetlobe se lahko odločimo za nežne prosojne zavese, ki še vedno dobro prepuščajo svetlobo, vendar preprečujejo poglede mimoidočih iz ulice ali dvorišča. Zavese lahko dopolnimo z notranjimi žaluzijami, ker ustvarijo prijetno svetlobo, pogosto pa so tudi nujno potrebne – še posebej v mestih. Preproge v prostor vnesejo toplino in nekaj barvitosti. Odločimo se lahko za različne velikosti in oblike preprog, ki so izdelane iz razločnih materialov.

Pri opremljanju stanovanja moramo biti pozorni tudi na osvetlitev prostorov

Bistvenega pomena pri opremljanju stanovanja je tudi osvetlitev. Pri tem ne govorimo zgolj o namestitvi oken, pač pa tudi o postavitvi luči v prostoru - postavitev luči mora biti smiselna, luči pa morajo proizvajati dovolj svetlobe, da bodo prostor tudi zares osvetlile – tukaj se je dobro posvetovati s strokovnjaki, saj so različne žarnice različno močne. Poleg tega lahko lestenci služijo tudi kot čudovit okras v prostoru.

Opremljanje stanovanja v slogu

Več o kuhinjah mizarstva Avbelj >>>

Veliko pozornosti je potrebno posvetiti tudi opremi kuhinje

Še posebej moramo razmisliti o opremi kuhinje. Najprej se je potrebno odločiti ali želimo moderno ali klasično kuhinjo. Nadalje je potrebno razmisliti, kako bomo opremo kuhinje v prostoru dejansko razporedili. Prostor mora biti v kuhinji praktično razporejen, ob enem pa moramo ohraniti dovolj delovne površine, da delo v kuhinji ne bo oteženo. Pri opremi kuhinje je zaželeno, da jo popolnoma prilagodimo prostoru, ter tako zares izkoristimo vsak centimeter prostora, ki nam je na voljo.