Pošlji povpraševanje

Ali je pri izbiri pohištva za dnevno sobo les še vedno aktualen?

Pri izbiri pohištva za dnevno sobo lahko dan danes izbiramo med najrazličnejšimi kosi pohištva, ki se razlikujejo tako po stilu kot tudi po tem, iz katerega materiala so izdelani. Zelo priljubljeno je pohištvo, izdelano iz masivnega lesa, ki v dom vnaša veliko mero topline in domačnosti, poleg tega pa je les material, ki ga lahko poljubno oblikujemo in tako ustvarimo pohištvo, ki do potankosti ustreza tako nam kot tudi prostoru, v katerega ga postavimo.

Kakšno sedežno garnituro izbrati in kako jo dodatno popestriti?

Pri pohištvu za dnevno sobo navadno najpomembnejšo vlogo igra sedežna garnitura. Danes lahko izbiramo med pestro ponudbo sedežnih garnitur, ki se razlikujejo tako po obliki kot tudi po materialih, iz katerih so garniture izdelane. Pretežno se lahko odločamo med sedežnimi garniturami iz tkanine in iz usnja. Sedežne garniture, narejene iz tkanine so navadno nekoliko težje za vzdrževanje, saj jih je potrebno sesati, poleg tega pa se madeži v tkanino vpijejo in jih je tako težje odstraniti. Na drugi strani moramo sedežne garniture, izdelane iz usnja nekajkrat letno premazati s kremo, ki jo priporoči proizvajalec. Izbiramo lahko med različnimi oblikami sedežnih garnitur. Prevladujejo sicer sedežne garniture v obliki črke L ali črke U, odločimo pa se lahko tudi za sedežno garnituro, ki je ravna, dopolnimo pa jo lahko z udobnim foteljem. Sedežno garnituro lahko popestrimo tudi z dodatnimi blazinami, ki bodo v prostor vnesle nekaj živahnosti, poleg tega pa ne smemo pozabiti na preprogo, ki jo namestimo pred sedežno garnituro.

Leseno pohištvo za dnevno soboLeseno pohištvo izdelano po meri

Poleg sedežne garniture pa potrebujemo tudi drugo pohištvo za dnevno sobo. Zelo popularne so nižje komode, ki jih lahko namestimo na steno. Na takšno komodo lahko postavimo tudi televizijo, ali pa se odločimo, da televizijo obesimo na steno.  Pri pohištvu za dnevno sobo moramo skrbno izbrati tudi regal, kamor bomo postavili DVD predvajalnik, ter morda kak zvočnik. Nikakor pa pri opremljanju dnevne sobe ne smemo pozabiti na knjižno polico, kamor bomo pospravili svoje najljubše knjige, ki jih bomo z veseljem prebirali v udobnem zavetju našega fotelja.

Oglejte si več pohištva izdelanega po meri >>>

Poleg pohištva za dnevno dobo moramo biti pozorni tudi na osvetlitev

Poleg pohištva za dnevno sobo moramo pri opremljanju sobe upoštevati tudi osvetlitev prostora. Že okna morajo biti razporejena tako, da prostor dobro osvetlijo, seveda pa je potrebno svetlobo v prostor vnesti, tudi ko je zunaj tema. V ta namen nam služijo različni lestenci, ki velikokrat poleg svoje primarne funkcije opravljajo tudi funkcijo okrasa. Lestence lahko danes kupimo v različnih oblikah in barvah, velikokrat pa prav lestenci v sobo vnašajo karakter in jo tako dopolnijo.

Ljudje se vse pogosteje odločajo za nakup lesenega pohištva po meri

Ker je namestitev pohištva v dnevni sobi odvisna od mer prostora, je navadno najbolje, da se odločimo za naročilo pohištva po meri. Samo z lesenim pohištvom po meri bomo namreč lahko idealno izkoristili ves prostor, ki nam je na voljo, poleg tega pa bo pohištvo natanko takšno, kot smo si ga predstavljali in želeli. Na splošno velja, da je pri namestitvi pohištva za dnevno sobo kavč bolje potisniti ob steno - razen v primeru, ko je dnevna soba zares velika, takrat lahko kavč sobo krasi tudi kot samostojen objekt – saj bo tako dnevna soba delovala prostorneje. Nižje regale lahko namestimo na steno nasproti kavča in nad njih postavimo televizijo. Glavna luč naj bo nameščena nekje v sredini prostora, poleg tega pa moramo poskrbeti tudi za ambientalno osvetlitev prostora, ki bo do izraza prišla tako med druženjem z našimi najdražjimi ali pa med gledanjem najljubšega filma.