Pošlji povpraševanje

Zakaj je masivno pohištvo postalo tako popularno?

Masivno pohištvo je res da nekoliko dražje od ostalega pohištva, vendar ima naraven les svoj čar in kakovost, ki je ne more zamenjati nobeno drugo pohištvo. Masivno pohištvo lahko postavimo v katerikoli prostor v stanovanju in povsod bo izgledalo naravnost odlično.

Pohištvo iz masivnega lesa se lahko uporabi v vseh prostorih v hiši

Veliko ljudi se za postavitev masivnega pohištva odloča v dnevni sobi, kjer lahko s kombinacijo zanimive sedežne garniture dobimo zares čudovit dnevni prostor, v katerem bomo preživljali trenutke z najdražjimi ali pa si samo spočili ob najljubši knjigi ali filmu. Seveda pri naročilu pohištva za dnevne sobe nikakor ne smemo pozabiti na zanimiv lestenec, ki bo celotno sliko prostora še dodatno zapolnil in ga popestril.

Masivno pohištvo

Pohištvo iz masivnega lesa se velikokrat uporablja tudi v spalnicah. V modernih spalnicah se navadno izbirajo nekoliko svetlejši leseni toni – ni pa nujno, vendar praviloma v modernih spalnicah prevladujejo ravne linije, čiste ploskve in ostri robovi, ki spalnico naredijo še nekoliko bolj prostorno.

Pohištvo iz masivnega lesa pa ni nenavadno tudi na hodnikih, celo kopalnicah, poleg tega pa lahko iz masivnega lesa izdelamo tudi pohištvo za predsobe.

Oglejte si našo ponudbo

Cene masivnega pohištva so odvisne tudi od vrste izbranega lesa

Pri izbiri masivnega pohištva se je potrebno zavedati, da so si lesne vrste med seboj različne, zato je treba biti pozoren, kateri masivni les bomo izbrali za specifično uporabo, saj ob razvlažitvi ali sušenju les spreminja svojo obliko. Ob nepravilni vgraditvi ali izbiri lesa se lahko na lesu pojavijo razpoke, ki kasneje kazijo izgled pohištva. Poleg trdote ima vsaka vrsta lesa tudi svojo barvo: od svetlih iglavcev, bukve in jesena, do temnejših odtenkov hrasta, češnje in oreha. Masivno pohištvo ostaja priljubljeno za poudarjene kose pohištva, kot so: jedilne mize iz masivnega lesa ali postelje iz masivnega lesa. Cene masivnega pohištva se sicer razlikujejo tudi glede na vrsto lesa, ki ga za izdelavo pohištva izberemo.

Pohištvo iz masivnega lesa

Iz masivnega lesa lahko izdelamo tudi čudovito kuhinjsko pohištvo

Seveda pa ne smemo pozabiti na opremo kuhinje. Kuhinjsko pohištvo mora biti praktično in nasploh takšno, da bo delo v kuhinji prijetno. Dobro je, da poskrbimo za tako imenovani delovni trikotnik, ki je sestavljen iz kuhalne površine, hladilnika in pomivalnega korita. Nikakor ne smemo pozabiti na prostor, ki ga bomo potrebovali za shranjevanje posode in kuhinjskih pripomočkov, pa tudi živil. Za slednje so izjemno priročne tako imenovane izvlečen shrambe, katerih vsebino si lahko enostavno in hitro pripeljemo iz omare. Za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in posode pa so zelo priročni kuhinjski otoki, ki poleg prostora v notranjosti otoka ponujajo še veliko delovne površine. Če nam prostora za kuhinjski otok primanjkuje pa se lahko odločimo za različne rešitve izvlečnih polic, ki jih namestimo v kotne elemente in tako še dodatno izkoristimo prostor. Kuhinjsko pohištvo izdelano iz masivnega lesa je ob pravilni zaščiti obstojno in trpežno, kuhinja pa se lahko tako pohvali z dolgo življenjsko dobo. Pri izdelavi kuhinje pa je potrebno biti pozoren tudi na delovni trikotnik, ki najbolj vpliva na samo delo v kuhinji. Gre za razmerje med kuhalno površino, pomivalnim koritom in hladilnikom. Vse tri postaje morajo biti tako blizu druga drugi, da delo ni oteženo, hkrati pa ne smejo biti preveč skupaj, da bomo lahko med delom odlagali stvari, ki jih v procesu kuhe ves čas potrebujemo.

Izdelamo tudi pohištvo za dnevne sobe

Izdelava pohištva iz masivnega lesa v mizarstvu Avbelj

Tudi v mizarstvu Avbelj izdelujemo masivno pohištvo po meri. Odločate se lahko med različnimi kosi pohištva, mi pa ga bomo prilagodili tako, da bo pohištvo kar najbolje ustrezalo prostoru in hkrati zadostilo vsem vašim potrebam in željam.