Kako je najbolje pristopiti k opremljanju mladinske sobe?

Puberteta je čas, ko vsak najstnik potrebuje svoj navdih, zato moramo tudi pri opremi mladinske sobe paziti, da ohranjamo igrivost, mladim pa pustimo nekaj prostora za lastno ustvarjanje. Vsekakor pa je nujno potrebno, da tudi pri opremljanju mladinske sobe (kljub temu, da jo bomo največkrat financirali odrasli) svojim otrokom pustimo dovolj prostora za lastno mnenje, saj bomo le tako zagotovili, da jim bo soba na koncu všeč in bodo v njej z veseljem preživljali čas.

Mladinske postelje

V mladinski sobi je odličen kos pohištva vgradna omara

Mladinska soba naj bo prostorna, pohištvo pa naj bo praktično razporejeno. Dobro je, da se odločimo za veliko vgradno omaro, kamor bo naš najstnik lahko pospravil ne le svoja oblačila pač pa tudi druge stvari, ki bi drugače ležale razmetane po sobi. Pri vgradni omari je potrebno biti previden pri razporejanju notranjosti. Dobro je, da se odločimo za nekaj polic, vsekakor je potrebno poskrbeti tudi za prostor za obešanje oblačil. Prikladno je tudi, da poskrbimo za predale, ki lahko služijo kot odličen prostor za shranjevanje najrazličnejših stvari, ki so na policah težko dosegljive. Do vsebine predalov lahko izjemno hitro dostopamo, saj lahko vso vsebino predala izvlečemo iz omare. Posledično lahko stvari hitro in preprosto postavimo nazaj na svoje mesto, soba pa je tako pospravljena veliko hitreje, kot če moramo stvari zlagati na police. Seveda pa je pri naročilu vgradne omare potrebno premisliti tudi o zunanjem izgledu omare in o načinu odpiranja. Omara je lahko narejena iz materiala kot drugo pohištvo ali pa poskušamo s pomočjo omare ustvariti kontrast in tako posežemo po drugih materialih, ki sovpadajo z ostalim interjerjem mladinske sobe. Povedati je potrebno še, da se lahko vgradna omara odpira po klasičnem principu ali pa se odločimo za drsna vrata. Drsna vrata nujno zaprejo polovico omare, vendar veliko manj posegajo v prostor.

Obiščite nas

V mladinski sobi nikakor ne smemo pozabiti na pisalno mizo in udoben stol. Ko opremljamo mladinsko sobo je dobro, da pisalno mizo pozicioniramo tako, da bomo nanjo ujeli nekaj dnevne svetlobe, seveda pa moramo poskrbeti tudi za dobro namizno luč.

V moderni mladinski sobi je zelo pomembna tudi izbira mladinske postelje

Tudi pri izbiri mladinske postelje moramo biti pozorni na to, da izberemo posteljo, ki bo našemu mladostniku všeč. Če je mladinska soba dovolj velika, se lahko odločimo za veliko posteljo, ki je še posebej popularna v modernih mladinskih sobah, v kolikor pa je soba manjša, se lahko odločimo za manjšo posteljo. Velikokrat je zelo uporabno tudi, da se odločimo za mladinsko posteljo s predali, ki ponujajo nekaj dodatnega prostora za shranjevanje stvari, ki jih ne potrebujemo tako pogosto. Če je mladinska soba zares majhna se lahko odločimo tudi za to, da mladinsko posteljo dvignemo na višino, pod njo pa postavimo pisalno mizo in tako prihranimo ogromno prostora.

Mladinska postelja

Pri opremljanju mladinske sobe nikakor ne smemo pozabiti na malenkosti

Piko na i lahko mladinski sobi dodamo s pomočjo lestenca in zanimive preproge. Seveda se lahko odločimo tudi za barvne stene ali pa namestimo zanimive zavese.

Naredite svojo mladinsko sobo

Izdelava mladinskih sob po naročilu v mizarstvu Alples

V mizarstvu Alples izdelujemo mladinske sobe po naročilu. Vsi izdelki, ki jih izdelamo pri nas so kakovostni in obstojni. Stranke lahko izbirajo med različnimi materiali in barvami, seveda pa lahko za vas pripravimo tudi različne dizajne mladinskih sob. Moderne mladinske sobe so navadno svetlejših barv, pohvalijo pa se lahko z ostrimi in ravnimi linijami. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o naročilu mladinske sobe še postavljajo.