Za opremljanje otroške sobe veljajo svoja pravila

Otroška soba je za malčka ali najstnika čisto njegov svet, v katerem se porajajo vse njegove sanje, želje, vprašanja in zadrege. Zato se mora v svoji otroški sobi počutiti varno, po drugi strani pa je treba pri opremljanju otroške sobe misliti na to, da spodbuja njegovo ustvarjalnost, domišljijo in svobodo. Pri opremljanju otroške sobe zato veljajo drugačna pravila kot pri opremljanju ostalih prostorov v stanovanju.

V otroški sobi so zaželene živahne barve, razgibana postavitev opreme, prilagojene starosti otroka, funkcionalno pohištvo, ki raste z otrokom, nenavadne oblike opreme in postelje, ob tem pa je pomembno, da so v ospredju naravni materiali. Glede na otrokove želje je lahko postelja dvignjena od tal, prostor pod njo pa je izkoriščen za shranjevanje ali za pisalno mizo. Otroci imajo radi lestve, plezanje, skrite kotičke, veliko polic v svoji otroški sobi, da je vse hitro pri roki in da so njihove priljubljene igrače in predmeti zmeraj ob njem. Serijska izdelava pohištva za otroške sobe ponuja veliko izbiro, otroške sobe po naročilu pa omogočajo, da je zasnova v celoti po željah kupca in je izkoriščen vsak kotiček do milimetra.  

  Otroške sobe

Otroška soba za dva naj omogoča delo in zabavo

Nekateri otroci radi delijo sobo s sorojenci, ampak tudi če se odlično razumejo in dopolnjujejo, mora takšna otroška soba za dva vsakemu od otrok zagotavljati delček zasebnosti. Opremljanje otroške sobe za dva zato zahteva bolj premišljen pristop, saj morata imeti otroka vsak zase dovolj prostora za delo ob pisalni mizi in za shranjevanje stvari, poleg tega pa ga mora še vedno ostati dovolj za njuno skupno igro in zabavo.

Otroška soba s pogradom je pri tem odlična izbira iz več razlogov: otrokom je zabavno spati nekje, kamor je treba splezati, otroka imata vsak svojo zasebnost in seveda je otroška soba s pogradom prostorsko najbolj optimalna rešitev.  Otroška soba za dva je tako lahko ob racionalni razporeditvi pohištva zelo funkcionalna. Starši pa lahko poskrbijo za dodatno zabavo svojih otrok z dodajanjem posebnih elementov in v opremljanje otroške sobe za dva vključijo tobogane, mostove, lestvine ter izberejo postelje v obliki avtomobilov, živali ali hiške. V primeru opremljanja otroške sobe za dva je najmanj zapletov, če se starši odločijo za otroško sobo po naročilu, saj se tako najlažje prilagodi celotno pohištvo arhitekturi prostora in otroška soba za dva deluje kot celovit in urejen prostor. 


Naj bosta zdravje in varnost pri otroški sobi ključna dejavnika

Pri opremljanju otroške sobe je treba posebno pozornost nameniti kakovosti materialov. Najboljša izbira za otroško sobo je leseno pohištvo ali pa pohištvo, ki ni obdelano s kemikalijami. Tudi vzmetnica mora biti kakovostna, takšna, da podpira pravilno obliko hrbtenice, kar je pri odraščajočih otrocih zelo pomembno, da se pravilno razvijajo in ostanejo zdravi.

Vsi deli pohištva za otroško sobo morajo otroku zagotavljati varnost, biti morajo pazljivo izdelani in trdno nameščeni, saj otroci pri igri hitro močneje potegnejo za ročaj, se obešajo na robnike, v otroških sobah s pogradom radi plezajo gor in dol, zato morajo biti povsod nameščene varovalne ograje in elementi, ki preprečujejo zdrse.     

otroska-soba-po-meri

Pri opremljanju otroške sobe naj imajo besedo tudi otroci

Otroške sobe po naročilu ponujajo širok spekter možnosti glede izbire vsakega posameznega elementa in maksimalno prilagajanje obstoječim razmeram in željam. Pri mizarstvu Avbelj izdelujemo pohištvo po meri in tudi otroške sobe po naročilu iz slovenskega lesa najvišje kakovosti in tako zdrav material je kot nalašč za otroške sobe. Naši strokovni nasveti glede opremljanja otroške sobe in brezplačen 3D izris so zagotovilo, da bo otroška soba zasijala in bo tako prijetna kot optimalno funkcionalna.

Pri odločitvi za otroško sobo po naročilu ni omejitev, izpolnimo lahko vse naročnikove želje in ideje, od omar do otroških sob s pogradom, zanimivih otroških sob za dva do pohištva nenavadnih oblik, da se zapolni vsak kotiček. Pomembno je, da je vsak kos pohištva všeč otroku, zato je prav, da pri opremljanju svoje otroške sobe sodeluje in izbere barve, ki so mu všeč, ter tudi drobne dodatke, ki naredijo njegovo otroško sobo edinstveno.