Pošlji povpraševanje

Trendi modernih kuhinj

V letošnjem letu se napoveduje, da se bodo v kuhinji pojavljali odtenki modre, ki simbolizira čutnost, mir in zvestobo in je enostavna za kombiniranje. V kombinaciji z modro barvo lahko v kuhinjo umestimo medeninaste dodatke, ki ponujajo klasičen videz, ki super dopolnjuje moderni slog. Poudarjen pa je tudi trend uporabe lesa v kuhinji, ki doda pridih topline in domačnosti.

Modra kuhinjaModra kuhinja po meri

Dan danes se je zaradi raznolike ponudbe, ki nam jo trg ponuja velikokrat prav težko odločiti za to, katero oz. kakšno kuhinjo izbrati. Vseeno pa se moderne kuhinje ponašajo z nekaj lastnostmi, ki jih naredijo še posebej prepoznavne.

V modernih kuhinjah navadno prevladajo ravne linije in ostri robovi, ki naredijo prostor čist in pregleden. Poleg tega se v modernih kuhinjah ljudje najpogosteje odločajo za svetle barve, ki naredijo moderne kuhinje še posebej prostorne, saj prostor nekoliko povečajo. Barve modernih kuhinj so seveda lahko tudi temnejše, vendar se je s temnejšimi barvami priporočljivo igrati v večjih kuhinjah, kjer je prostor že sam po sebi dovolj velik, v manjših modernih kuhinjah pa je priporočljivo ohraniti svetlejše barve.

Pred naročilom moderne kuhinje, se je vsekakor potrebno dogovoriti za izris kuhinje, s pomočjo katerega bomo ugotovili, ali nam kuhinja, kot smo si jo zamislila tudi zares ustreza.

Razporeditev prostora

Tudi v modernih kuhinjah pa je potrebno biti pozoren na razporeditev prostora.

Najpomembneje je, da ohranimo t.i. delovni trikotnik, ki je sestavljen iz pomivalne površine, kuhalnega prostora ter hladilnika. Vse tri ”postaje” si morajo slediti v logičnem sosledju ter tako omogočiti praktično in enostavno rabo kuhinje. Poleg tega moramo biti pozorni, da med omenjenimi površinami ohranimo dovolj prostora, da bomo med dejansko kuho lahko odlagali kuhinjske pripomočke in hranila, ki jih bomo med kuho uporabljali.

Seveda pa moramo pri izrisu moderne kuhinje paziti tudi, da si pustimo dovolj prostora, ki ga bomo potrebovali za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in hranil, ko le-ta ne bodo več v uporabi.

Če je kuhinja dovolj velika, se lahko že pri izrisu kuhinje odločimo za kuhinjo z otočkom. Kuhinjski otoček je sploh v modernih kuhinjah izjemno uporaben in priljubljen element, ki ponuja ogromno prostora za shranjevanje posode, kuhinjskih pripomočkov in živil, poleg tega pa bo zagotovil tudi veliko uporabne delovne površine. Če v kuhinji ni dovolj prostora za namestitev otočka, se je priporočljivo odločiti za namestitev t.i. izvlečnih shramb. Gre za police, ki jih lahko pripeljem iz omare ter tako enostavno dostopamo do vsega, kar je na policah shranjeno, poleg tega pa police ponujajo ogromno uporabnega prostora. Če se nam zdi, da nam še zmeraj primanjkuje prostora, lahko uporabimo nekaj trikov. Tako na primer lahko kupimo rezalno desko, ki jo položimo preko pomivalnega korita in že si zagotovimo veliko nove delovne površine, ki je lahko uporabimo v najrazličnejše namene.

Moderne kuhinje z otokom sredi prostora

Kuhinjski otok

Različni materiali

Dan danes je v modernih kuhinjah zelo popularno, da kombiniramo več kot le eno barvo in material. Tako se zelo pogosto izdelujejo moderne kuhinje z elementi v lesenih tonih, ki jih kombiniramo z belimi. Velikokrat pa se stranke odločajo tudi za namestitev kamnitega pulta, ki je izjemno vzdržljiv in odporen tako na madeže kot tudi na udarce, posledično pa se lahko pohvali z dolgo življenjsko dobo. Fronte kuhinje so lahko tudi temne barve, saj lahko lesene tone kombiniramo pravzaprav z vsem. Vidimo torej, da nam moderne kuhinje puščajo odprte roke pri izbiri barv in materialov, ki jih bomo pri izdelavi kuhinje uporabili.

Moderna kuhinja fronteIzris kuhinj po meri

Izris kuhinje

Pred naročilom moderne kuhinje se lahko z nami dogovorite za izris kuhinje, ki vam bo pomagal pri odločitvi o tem, ali je kuhinja, ki si jo želite zares tudi takšna, kot jo potrebujete. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja, ki se vam o modernih kuhinjah še zastavljajo ter vam tako pomagali pri odločitvi.