Pošlji povpraševanje

Rešitev za prostorsko stisko

Vgradne omare dan danes predstavljajo pravi hit notranje opreme v sodobnejših stanovanjih, saj vgradne omare ponujajo obilico prostora, ob tem pa zaradi svojega položaja v prostoru le-tega puščajo odprtega in prostornega.

Pri naročilu vgradne omare je izjemno pomembna njena notranjost, ki mora biti prilagojena posamezniku. Priročno je, če se v notranjosti vgradne omare ne omejimo zgolj na police, pač pa le-to opremimo tudi s predali in s prostorom za obešanje. Pri tem moramo biti pozorni, da bo prostor za obešanje dovolj velik, da bomo lahko vanj obesili tudi daljša oblačila, kot so na primer ženske obleke ali plašči. Tudi predali v vgradni omari so izjemno praktični, saj nam dopuščajo, da do vsebine predala enostavno dostopamo in tako brez težav najdemo kar iščemo. Ženske predale navadno uporabljajo za shranjevanje ur, rut ali šalov, moški pa vanje shranjujejo pasove in kravate. Police je priporočljivo obdržati v zgornjem predelu omare, kamor lahko spravimo stvari, ki jih uporabljamo redkeje.

vgradne omare notranjostvgradna omara po meri

Zunanjost vgradne omare

Pred naročilom vgradne omare pa je potrebno razmisliti tudi tem, kako bo omara izgledala na zunaj. Ker se na zunaj vidijo le vrata vgradne omare, se je potrebno odločiti, ali se bodo le ta odpirala drsno ali na klasičen način. Pri vgradnih omarah z drsnimi vrati se je potrebno zavedati, da bo ob odprtju ene polovice omare druga polovica ostala zaprta, hkrati pa klasična vrata omar velikokrat neugodno posegajo v prostor in motijo prehod med prostori ali dostop do drugih stvari, ki jih morda potrebujemo. Seveda pa ne gre spregledati vgradnih omar brez vrat, ki se velikokrat uporabljajo v garderobah. Kljub praktičnosti, pa te omare rade ustvarijo vtis nepospravljenega prostora, prav tako pa se na stvareh, ki so v omari pospravljene hitreje nabere prah.

Rešitev za vse prostore

Vgradne omare so lahko postavljene kjerkoli v stanovanju. Nameščamo jih tako v spalnice, otroške sobe, kabinete pa tudi v kuhinje in kopalnice. Še posebej so zaželene vgradne omare v mansardah, kjer z njihovo pomočjo izkoristimo mrtev prostor. Vgradne omare pa so prav tako izjemno popularne za nameščanje v garderobe. Gre za prostor, ki je namenjen posebej shranjevanju oblačil in je obdan z omarami, ki so navadno brez vrat. Ko stopimo v garderobo tako pravzaprav stopimo kar v vgradno omaro.

Pri izbiri materiala, iz katerega bo vgradna omara izdelana, se najpogosteje odločamo za les, ki ga lahko po želji kombiniramo tudi s steklom ali drugimi materiali. Če pa vgradna omara stoji v kopalnici je priporočljivo, da je narejena iz materialov, ki so odporni na vlago.

Kvaliteta na prvem mestu

V mizarstvu Avbelj izdelujemo kakovostne in trajne vgradne omare po meri. Pred izdelavo vgradne omare se s stranko pogovorimo o njenih željah in zahtevah ter tako izdelamo omaro, ki je kot nalašč za vas. Poleg tega pa ponujamo tudi pestro izbiro drugih mizarskih kosov s pomočjo katerih lahko opremite tako dnevne sobe, spalnice, otroške sobe, pa tudi kuhinje in kopalnice. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti kjer vam bomo na vsa vprašanja o vgradnih omarah z veseljem odgovorili in vam pomagali pri izbiri. Vabimo pa vas tudi, da se pred naročilom vgradne omare z nami dogovorite za termin srečanja, kjer se bomo o specifikah vgradne omare podrobno dogovorili.