Pošlji povpraševanje

Kako izbrati najboljšo kombinacijo oblačil?

Ženske in oblačila gredo velikokrat z roko v roki. Dame smo enostavno rade lepe in urejene. Vendar se pri nakupovanju ženskih oblačil nemalokrat zatakne, saj pogosto ne vemo, kaj med seboj kombinirati, poleg tega pa je na trgu zares veliko ponudnikov oblačil in včasih se zgodi, da je izbire preprosto preveč.

Najbolj pomembno je, da ima vsaka ženska v omari osnovne kose - vsaj ene enobarvne hlače, črno in belo enobarvno majico s kratkimi in dolgimi rokavi ter temen sako ali blajzer. To so kosi, ki jih je enostavno kombinirati z vsemi oblačili. V nadaljevanju vam podajamo nekaj nasvetov, ki bodo pomagali pri nakupovanju.

OSNOVNI KOSI OBLAČIL

Ženske jeans hlače

Ženska črna majica

Ženski sako

Katera obleka je najboljša zame?

Najpogosteje se zatakne pri ženskih elegantnih oblekah, saj ne vemo, katera obleka nam pravzaprav najbolje pristaja. Najbolje je, da spoznamo, kateremu tipu postave pripadamo in obleko izberemo glede na tip postave:

  • Če se soočamo s postavo “peščene ure”, ki velja za enega izmed najbolj zaželenih tipov postav, se je priporočljivo odločiti za nekoliko bolj ozke obleke, ki bodo postavo še dodatno poudarile. Umislimo si lahko tudi širok pas, ki ga namestimo v pasu in tako še dodatno poudarimo obline.
  • V primeru bolj poudarjenih bokov je pametno izbirati obleke, z bolj bogatim zgornjim delom. Velikokrat izjemno pozitiven vtis naredijo volani, včasih pa lahko želen efekt dosežemo že z nekoliko močnejšo verižico. Svoj zgornji del pa lahko odlično poudarimo tudi s širšimi naramnicami ali pa z nekoliko večjim v izrezom, vendar moramo biti pozorni, da izrez kljub vsemu ne bo prevelik.
  • Če smo zelo vitke postave lahko oblečemo obleke, ki so precej oprijete in tako še dodatno poudarimo svoje obline. Tudi V izrez na obleki bo izgledal nadvse odlično.

Izbiro oblačila moramo prilagoditi priložnosti

Poleg ženskih oblek pa lahko dekleta izbirajo tudi med številnimi drugimi kosi oblačil. Izbiro oblačila je seveda potrebno prilagoditi priložnosti. Če se odločimo za nekoliko bolj sproščeno kombinacijo oblačil, lahko izberemo jeans hlače, ki jih kombiniramo z najljubšo športno majico in športnimi čevlji, ali pa se odločimo za športno krilo, h kateremu lahko oblečemo pulover. H krilu lepo pristoji tudi ženska srajca, dekolte pa lahko poudarimo z ogrlico ali pa si okrog vratu zavežemo rutko. Če so meseci topli, lahko krilo zamenjamo tudi s kratkimi hlačami, ki jih dekleta še posebej rada nosijo. V zimskem času pa lahko za prijetno nedeljsko druženje izberemo tudi pajkice, ki ustvarjajo nekoliko bolj športen videz, a so posledično tudi zelo udobne.

Manj je več

Če gre za nekoliko bolj elegantno priložnost pa dekleta razen po elegantnih oblekah posegajo tudi po kostimih in klasičnih krilih. Izjemno dobro se podajo tudi ozke kavbojke h katerim oblečemo srajčko, ki jo lahko dopolnimo z različnim nakitom ali rutko. Nikakor ne smemo pozabiti na petke, saj le-te še poudarijo naš ženstven videz. Vso kombinacijo lahko dopolnimo še z žensko ročno torbico, ki videzu doda piko na I. Pri klasičnih ženskih kombinacijah se je najbolje držati načela, da se barva čevljev, pasu in nohtov ujemajo, lahko pa se nekoliko igramo z barvami in tako ustvarimo popolnoma novo kombinacijo, ki bo očarala vse prisotne. Pomembno je tudi, da se zavedamo, da z modnimi dodatki ne gre pretiravati, saj lahko tako hitro iz elegantnega ustvarimo precej cenen videz, česar si ne želimo.

Ženska modna oblačila

Športna oblačila za dobro počutje

Ker se tudi dame rade ukvarjamo s športom se moramo odločiti tudi, katera športna oblačila bomo oblekle. Tukaj je pomembno predvsem to, s katerim športom se ukvarjamo. Nasploh je najpomembneje, da se odločimo za lahkotna oblačila, ki dihajo in se prilagajajo gibanju telesa. Pomembno je tudi, da so koži prijazna in da dihajo ter tako prepuščajo pot navzven. Z upoštevanjem tem pravil nam bo gibanje v veselje, saj nas oblačila ne bodo ovirala pri izvajanju dejavnosti.

Ženske športne legice

Ženska športna jakna

Pestra ponudba v trgovini Mana

Tudi v trgovini Mana ponujamo pestro ponudbo ženskih oblačil. Dekleta lahko izbirajo med najrazličnejšimi oblačili, na voljo pa je tudi veliko krojev in posameznih oblačil. Ponujamo tako športna oblačila, kot tudi tista nekoliko bolj klasična. Pripravili smo pestro ponudbo krojev ženskih elegantnih oblek, ženskih jeans hlač, izbirate pa lahko med različnimi ženskimi beljzerji, ki jih lahko oblečete na srajčko.

Ponudba oblačil je pestra, oblačila pa so izdelana iz kakovostnih materialov, so trpežna in se lahko tako pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Poleg ženskih oblačil pa v trgovinah Mana ponujamo tudi moška oblačila, pozabili pa nismo niti na najmlajše. Za njih smo pripravili kolekcije zimskih otroških oblačil nad katerimi bodo naravnost navdušeni.