Izolacija mansarde: kakovostna notranja izolacija sten, stropa in tal

Izolacija mansarde zahteva pravilno izbiro materiala in dovolj znanja. Izolacija podstrešja in mansarde je sicer v veliki meri odvisna od tega, ali gre za bivalni prostor ali pa je podstrešje neogrevano …

 

 

Toplotna izolacija podstrešja in mansardeIzolacija mansarde zniža stroške ogrevanja v celotnem objektu

Toplotna izolacija podstrešja, ki ni namenjeno bivanju, je smiselna predvsem zaradi preprečevanja toplotnih izgub v ogrevanih prostorih, ki s stropom mejijo na podstrešje. V tovrstnih primerih je torej potrebna predvsem toplotna izolacija tal na podstrešju, kar lahko uspešno nadomesti strešno izolacijo. Pri talni izolaciji podstrešja in mansarde je treba paziti, da so materiali dovolj trpežni oziroma odporni na pritiske. Kadar talna izolacija ni izvedljiva, se lahko odločimo tudi za izolacijo s spodnje, ogrevane strani, torej za izolacijo stropov. Izolacija mansarde, ki jo uporabljamo v bivalne namene, zahteva nekaj več truda. Njen cilj je po eni strani preprečiti uhajanje toplote v zimskih mesecih oziroma vdor mrzlega zraka, po drugi strani pa je kakovostna izolacija mansarde zelo dobrodošla tudi v poletnih mesecih. Mansardna stanovanja so namreč zelo izpostavljena vdoru vročine, kar lahko občutno poslabša kvaliteto bivanja. S premišljeno izolacijo mansarde bo ta prijetna za bivanje tudi v zelo vročem obdobju, v primeru da uporabljate klimatsko napravo, pa boste občutno znižali električno porabo. Izolacija podstrešja in mansarde pa je ne nazadnje tudi zvočna izolacija, ki prepreči prehajanje motečega hrupa v vaše podstrešno stanovanje.

 

 

Kdaj je notranja izolacija sten še posebej priporočljiva?

Precej bolj običajna in razširjena je zunanja izolacija, ki pa jo v primerih, ko ta ni izvedljiva, nadomesti notranja izolacija sten. Situacije, v katerih je notranja izolacija sten praktično edina izbira, so precej raznolike. Najpogosteje se sicer izvaja v večstanovanjskih objektih, ko individualni posegi v zunanjo podobo stavbe niso možni. Notranja izolacija sten je lahko tako način za izboljšanje izolacije vašega stanovanja, tako toplotne kot zvočne. Dodatno pa lahko izolirate tudi stene, ki vaše stanovanje ločujejo od sosednjega stanovanja, in se tako zavarujete pred hrupnimi sosedi. Notranja, seveda pa tudi zunanja izolacija sten bosta še posebej učinkoviti, če se odločite za uporabo toplotne izolacije FIBRANxps. Omenjene izolacijske plošče, ki jih v Sloveniji proizvajamo v podjetju Fibran Nord, so prisotne na tržiščih več kot 40 držav. Ena od pomembnejših prednosti izolacijskih plošč FIBRANxps je, da so odporne tudi na visoko stopnjo vlage, kar odpravlja nevarnost za razvoj plesni. Odlikuje jih tudi možnost enostavne montaže, primerne pa so za najrazličnejše oblike izolacije, med drugim tudi za izolacijo bazena, ki bo podaljšala trajanje kopalne sezone.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
izolacija mansarde, notranja izolacija sten, toplotna izolacija podstrešja, izolacija podstrešja in mansarde
ZEMLJEVID