Pošlji povpraševanje

Izolirani dimnik zagotavlja boljši vlek

Izolirani dimnik je nekaj, brez česar si danes praktično ni več mogoče predstavljati učinkovitega in varnega ogrevalnega sistema. Pri gradnji novih objektov je tako izbira izoliranega dimnika večinoma samoumevna, večjo težavo pa predstavljajo starejše stavbe, ki le-tega nimajo. Vendar brez skrbi, saj ni nujno, da bo potrebna izdelava dimnika na novo. Velikokrat zadošča že dodatna izolacija.

Preberite tudi: troslojni montažni dimnik >>

Prednosti izoliranih dimnikov

Izolirani dimnik se odlikuje z odličnim vlekom (vlek je mogoč zaradi nižje gostote plinov v dimniku kot v okoliškem zraku), kompatibilen je z vsemi vrstami goriv, torej tako s plinastimi kot s tekočimi in trdimi, ter vam zagotavlja precejšen finančni prihranek pri stroških ogrevanja. Zaradi izolacije je dimnik primeren tudi kot zunanji element, ki poteka po zunanji strani objekta in je zelo uporaben tudi kot za kamin. Izolirani dimniki pa so nenazadnje tudi prijazni do okolja oziroma ekološki, saj preprečujejo izpust večjih količin škodljivih snovi v ozračje. Naložba je tako vsekakor vsestransko koristna ...

Izolirani dimnik - dimniki Hočevar

Dodatna izolacija dimnika

V podjetju Dimniki Hočevar strankam pogosto svetujemo dodatno izolacijo dimnika, ki poskrbi za optimalen toplotni izkoristek. V mnogih primerih je najbolj smiselna izolacija dimnika na podstrešju. Namen dodatne izolacije dimnika na podstrešju je v prvi vrsti zagotovitev boljšega vleka, postopek pa je namenjen tudi preprečitvi kondenzacije v novem dimniku, ki lahko povzroči številne nevšečnosti.

Izolacija dimne cevi

Izolacija za inox dimnike se načeloma izvaja v obliki izolacije dimne cevi, pri čemer imamo v mislih enoslojne inox dimnike - dodatna izolacija za troslojne inox dimnike namreč ni potrebna, saj se ponašajo z izredno kakovostnim izolirnim sistemom. Izolacija dimne cevi se večinoma izvede s kameno volno, možna pa je tudi uporaba keramične volne. Možna je zgolj izolacija izpostavljenega dela cevi, ki je zunaj objekta, torej v stiku z zunanjimi vremenskimi okoliščinami. Rezultat dodatne izolacije dimne cevi je precej bolj učinkovit sistem ogrevanja, zato se je zanjo zagotovo smiselno odločiti čim prej.