Otroške sobe naj bodo zračne, tople in prijetne


Otroške sobe so tisti del stanovanja, kjer se otroci zadržujejo večino časa, ki ga preživijo doma. Pri otroški sobi ne gre le za to, da tam spijo, ampak je to kraj, kjer se učijo, igrajo in družijo s prijatelji. Zato mora otroška soba izpolnjevati nekaj ključnih in bistvenih lastnosti, ki jih opisujemo spodaj.

mladinsko pohištvo


o Zračnost in svetloba: sem spada ustrezna opremljenost z okni ali drugimi svetlobno prepustnimi elementi, pa tudi možnost ustreznega prezračevanja. Ker je otroška soba kraj, kjer otroci dihajo, jejo, ustvarjajo in se tudi potijo, mora biti zagotovljena suhost in zračnost sobe. To je še zlasti pomembno, kadar si sobo delita dva ali več otrok.


o Toplina: ustrezna izolacija in ogrevanje, poleti pa hlajenje ali vsaj ventilacija so bistveni za dobro počutje otrok. Vložimo nekaj denarja v kakovostna okna, ki dobro tesnijo in zagotavljajo tudi hrupno izolacijo. Za koncentracijo in delo, pa tudi spanje otrok, je poleg mladinske postelje tudi to zelo pomembno.


o Prijetna atmosfera: pazimo, da uporabljamo nežna svetila, ki ustvarjajo prijetno vzdušje. V otroški sobi izbirajmo barve, ki so nevtralne in se lepo dopolnjujejo z barvo pohištva in ostalimi dodatki. Poskrbimo, da je soba vedno pospravljena in po tleh položimo mehko preprogo. Dovolimo otroku, da sodeluje pri opremljanju in ga spodbujajmo, da se vključuje v vzdrževanje, čiščenje in pospravljanje.


Dnevne sobe v naravnih tonih so trajne in gostoljubne


Dnevne sobe predstavljajo prostor, kjer se po navadi obiskovalci našega doma najprej udobno namestijo, zato tam radi razstavimo slike, spominke in lepe predmete, ki nam veliko pomenijo. Obenem pa so dnevne sobe tudi tisti prostor v našem domu, kjer se sprostimo po napornem dnevu, zato morajo biti tudi polne predmetov, ki nas razvajajo in nam omogočajo udobje.

dnevne sobe

Predvsem mora biti pohištvo dnevne sobe oblikovano tako, da ustrezna našim potrebam. Izberimo slog, ki se dopolnjuje s preostalim delom hiše ali stanovanja. Na kaj ne smemo pozabiti pri opremljanju dnevne sobe?


o Funkcionalnost: pohištvo naj bo oblikovano tako, da bo olajšalo naše bivanje tam. Namestimo si ustrezne mizice za odlaganje, počivalnike, sedežne garniture. Tudi dodatki naj bodo primerni temu, da povečujejo naše udobje.


o Estetika: ker gre pri dnevnem prostoru vendarle za tisti del našega doma, ki ga pogosto kažemo obiskovalcem, je priporočljivo, da vanj postavimo tiste elemente, ki so nam v ponos in ki vzbujajo čut za lepo. Pravilne, elegantne linije pohištva in materiali, kot je les ali steklo, vselej naletijo na odobravajoče oko in so univerzalno cenjeni po vsem svetu.


o Shranjevanje: v življenju si naberemo veliko stvari in tako omar v stanovanju nikoli ni dovolj. Dnevni prostor je pogosto nekaj večji od spalnega in zato lahko vanj namestimo kar veliko omar, ki olajšajo shranjevanje. Seveda jih moramo skupaj z regali ustrezno skriti za površinami ali drsnimi vrati, da naša šara ni vidna vsem na očeh. Vendarle pa je ta možnost dobrodošla in mnoge gospodinje so hvaležne, da obstaja.


Mladinske postelje in mladinsko pohištvo morajo biti predvsem trpežni


Mladinsko pohištvo, zlasti mladinske postelje, so pogosto izpostavljeni številnim dejavnikom; od pižama zabav do metanja težkih šolskih torb in polaganja najrazličnejših predmetov nanje, kot so denimo knjige, prenosni računalniki ali šolski zvezki. Zaradi tega mora biti pohištvo v otroški sobi predvsem trpežno in trajno.

Izberite materiale, ki so znani po svoji dolgoživosti, denimo les ali kvalitetne vezane plošče. Površine naj ne bodo občutljive, izogibajte se steklu, ki se lahko hitro poškoduje, obenem pa je tudi nevarno. Ostri robovi niso primerni, prav tako pa pazite na višino. Zagotovite ustrezno višino pohištva in mladinske postelje za vašega otroka. V posteljo morate nujno umestiti kakovostno letveno dno in vzmetnico primerne trdnosti. S tem se zagotavlja opora za okostje in zlasti hrbtenico, hkrati pa poskrbite za kakovostno spanje in počitek, ki ga mladostniki v tem obdobju še kako potrebujejo.

mladinske postelje


Kakovostno, trpežno pohištvo lahko zlahka popestrite z različnimi dodatki. Izbirajte pisane tkanine, kot so preproge, zavese in posteljnina. Otrok ali mladostnik bo gotovo cenil tudi vreče za sedenje ali dodatne blazine v svoji sobi. Elektronska oprema, kot je računalnik ali televizija, naj bo prižgana v mejah dogovora, ne ves čas. Predvsem pa zagotovite, da se mladostnik v svoji sobi počuti dobrodošlega, sproščenega in sprejetega.


Izdelava pohištva po meri ni vedno najdražja opcija


Izdelava pohištva po meri je pogosto edini način, da zadostite vsem zgoraj naštetim kriterijem ter hkrati zapolnite prostor, ki je na voljo v vašem stanovanju. Po meri izdelano pohištvo je najboljši izkoristek prostora, zlasti pa to velja za mansarde ali druge netipične dimenzije prostorov. Dober proizvajalec vam bo ustrezno svetoval, in vam pripravil izris, mogoče celo v 3D.

Pri Mizarstvu Avbelj že več desetletij izpolnjujemo želje naših zahtevnih strank in predlagamo rešitve po meri. Pomagali smo že stoterim družinam, ki še vedno s pridom uporabljajo naše izdelke. Kakovost, zanesljivost in spoštovanje so naši zaščitni znaki in vselej sledimo motu, da moramo zadovoljiti potrebe in želje naših stranke.

Poglejte si naše primere dobrih praks v spletni galeriji in se nam oglasite, da vam pripravimo ponudbo.

izdelava-pohistva-po-meri