Lektoriranje vam opravijo tudi rekordno hitro, če je treba

Lektoriranje je postopek, ki je uradno potreben v primeru, če je besedilo objavljeno javno. Če gre za zasebno objavo, kot je objava na internetu, je odločitev o preverjanju kakovosti jezika sicer prepuščena posamezniku. Če gre za javen dokument, kot je denimo magistrska naloga, pa je obvezno, da lektor pregleda besedilo.

Ko je potrebno lektoriranje diplomske naloge, se v skoraj vseh primerih kot najpomembnejši vprašanji pojavita vprašanje stroška in vprašanje časa, v katerem bi bila storitev lahko opravljena. Določene magistrske naloge so lahko zelo dolge, kar pomeni, da je strošek za lektorja lahko zelo velik, včasih prevelik za študentov žep. Na drugi strani se študenti pogosto znajdejo v časovni stiski in popravljen tekst potrebujejo »včeraj«.

lektoriranje

Lektoriranje diplomske naloge je v tem podjetju lahko bliskovito

V podjetju Jezični Dohtarček vam lektoriranje magisterske naloge lahko opravijo skoraj neverjetno hitro. Če ste se znašli v časovni stiski, vam priporočamo, da se vsekakor povežete z njimi. Delo včasih opravijo le v nekaj urah, če kakovost vašega jezika in dolžina vašega teksta to omogočata.

Treba pa je poudariti, da hitrost dela tudi stane. Idealno bi bilo, če bi bilo delo opravljeno za najnižjo možno ceno v najkrajšem možnem času, vendar to pogosto ni tako. Zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kdaj oz. kako priti do najnižje možne cene.

Lektoriranje, ki je najcenejše

Če želite lektoriranje magisterske naloge po najnižji ceni, je vsekakor dobro, da ponudnika storitve poiščete v času t. i.  mrtve sezone, ko je nizko povpraševanje. Res je, da je del povpraševanja na tem področju stalen, toda populacija, ki študira, povzroča, da je lektoriranje izrazito sezonsko delo.

Največ študentov potrebuje jezikovno pregledano besedilo v drugi polovici avgusta in v prvi polovici septembra. Manjši višek sezone pa je tudi v drugi polovici junija. Takrat je povpraševanja največ in verjetnost, da boste tedaj plačali največ, je najvišja. Seveda to ne pomeni, da je v prvi polovici junija, v prvi polovici avgusta in v drugi polovici septembra mirno.

Nasprotno. Tudi tedaj je veliko povpraševanja. Še posebej je problematično v drugi polovici septembra, ko je povpraševanja sicer manj, a tedaj je dejansko na trgu najmanj ponudbe, ker so nekateri ponudniki še zasedeni, nekateri pa so obnemogli, saj so morali prej cel mesec delati zelo trdo in imeli zelo dolge delavnike, praviloma brez prostih sobot in nedelj.

Zato velja, da se iskanju lektorja septembra izognite, če se le lahko. Kdaj pa je povpraševanja najmanj? Najmanj dela imajo tisti, ki lektorirajo, v hladnih oz. hladnejših mesecih, torej v oktobru, novembru, decembru, januarju, februarju in marcu. Še najmanj dela je bržkone od sredine novembra do sredine decembra in v februarju. In tedaj je tudi najbolj verjetno, da boste dobili najbolj ugodno ceno.

lektoriranje diplomske naloge

Lektoriranje diplomske naloge vam je na voljo skoraj kadarkoli

Če vam je vseeno, koliko boste plačali, lahko daste diplomsko ali magistrsko delo v jezikovni pregled kadarkoli. No, skoraj kadarkoli. Še posebej bodite previdni, če bi se v časovni stiski znašli v zadnjem tednu avgusta ali prvem tednu septembra.

Takrat pa se vam lahko rado primeri, da storitve ne boste dobili za noben denar, ker je trg enostavno preplavljen s povpraševanji. V takem primeru pa se le spomnite na podjetje Jezični Dohtarček.

Gre za firmo, ki specializirana na urgence – pri njih si običajno pustijo nekaj prostora tudi v konici konice sezone, ker vedo, da bo tudi tedaj poklical nekdo, ki je obupan, ker nujno potrebuje storitev in ne najde nikogar, ki bi mu ali ji pomagal. Res pa je, da bo cena storitve v takem primeru bržkone zelo visoka.

lektoriranje magisterske naloge