Postelje za otroško sobo različnih dimenzij – otroški pogradi navdušujejo

Postelje morajo biti kvalitetne, vsebovati morajo kakovostne vzmetnice, lahko pa jih še izboljšate in kupite tudi posteljne vložke. Najpomembnejše je, da je spanec globok, miren in spokojen. To lahko zase in za svoje otroke dosežete s tem, da jih spodbujate k aktivnemu načinu življenja, da jih naučite sproti reševati težave ter, da za vse v družini kupite kakovostne postelje za kvaliteten spanec. Na tržišču lahko najdete takšne in drugačne postelje, ki se razlikujejo po kvaliteti in seveda po ceni. Preden se odločite za nakup, dobro premislite ali boste res toliko prihranili če boste kupili pohištvo od neznanega proizvajalca ter zakaj so postelje in drugo pohištvo nepoznanih podjetij tako poceni. Ali imate namen čez tri leta zopet zamenjati spalnico in otroško sobo? Pri nakupu pohištva, tudi če je to otroška soba (le te se zaradi rasti naših najmlajših večkrat spreminjajo), je pametno odšteti malce več in kupiti kvaliteto.

Postelje za odrasle, pogradi za mladinske sobe, dvignjene postelje in otroški pogradi v ponudbi, so po sprejemljivih cenah na voljo vsem, ki opremljate stanovanje. Proizvajalci so znani in priznani. Ti jamčijo za kakovost in seveda nudijo večletno garancijo. Čudovita zbirka pogradov in dvignjenih postelj bo vaše otroke očarala. Pustite jim naj se, če se le da odločijo in izberejo sami na čem bodo spali.

Otroški kotni pograd za dva otroka


Pograd ali dvignjena postelja – kakšna je razlika?

Pograd je stara dobra dvonadstropna postelja, katere začetki segajo v (ne boste verjeli) srednjeveški čas. Presenetljivo! Pograde so namreč uporabljali za vojake, ker so želeli prihraniti pri prostoru. Od takrat so se pogradi ves čas uporabljali v manjših domovih, kjer je bilo varčevanje s prostorom ključnega pomena. Danes lahko brez težave najdete čudovit pograd, narejen iz lesa in okrašen z barvami, ki sovpada s celotno otroško sobo. Večji in manjši otroci so nori nanje. Še posebej otroški pogradi imajo v razstavnih salonih vedno veliko malih občudovalcev.

Pravi razcvet so pri nas doživeli otroški pogradi v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so v bili v priljubljenih televizijskih nanizankah prikazani kot trendovski in so vsi filmski otroci spali na njih. Še vedno je to vrsta postelje, ki združuje zabavo, funkcionalnost in dober počitek, zato ni čudno, da so otroški pogradi še vedno prva izbira otrok. Da bodo še mehkejši jim lahko dodate posteljne vložke. Ko boste pograd postavili v sobo, otroke malce usmerite in jim svetujte, da ne bodo ravno najmlajši spali zgoraj. Čeprav so danes otroški pogradi dobro zaščiteni in varni ne škodi malo pazljivosti.

Pogradi z večjo posteljo spodajDvignjena otroška postelja s pisalno mizo

Kaj pa dvignjena postelja? Ali je prihranek pri prostoru res tako velik?

Dvignjena postelja ni tako dolgo na tržišču kot pograd, se je pa usidrala v srca otrok in mladih. Točno se ne ve, od kod dvignjena postelja prihaja, je pa to skoraj zagotovo iznašel nekdo, ki je imel v sobi premalo prostora. Dvignjena postelja prostor dobesedno osvobodi, saj odpira več možnosti za postavitev drugega pohištva. Pod posteljo ima lahko otrok igralni kotiček, lahko pa tja postavite pisalno mizo.

Ker so novejše vzmetnice trše kot so bile včasih lahko v ponudbi poiščete posteljne vložke za vse dimenzije ležišč, s katerim bodo ti udobnejši in mehkejši. Posteljni vložek podaljša življenjsko dobo vzmetnice ali jogija in je zaradi svojih lastnosti eden izmed najbolj prodajanih artiklov. Če imajo vaši otroci obisk in je v njihovi sobi gneča, lahko posteljni vložek položite kar na tla in služi kot nadomestno ležišče. Verjemite, z veseljem bodo prespali na tleh.