Kaj moramo vedeti preden se odločimo za nakup postelje?

Vsak izmed nas naj bi kar tretjino časa v dnevu preživel v postelji, zato je zelo pomembno, da izberemo ležišče, ki nam bo ustrezalo in nam nudilo ustrezno udobje, da se bomo zbujali spočiti in naspani. Med spanjem naše telo namreč počiva in si nabira moči za nov dan, ki je pred nami. Pomembno je, da nam ležišče zagotovi dovolj opore, da bo naša hrbtenica dobro podprta. Kakovost spanja namreč ne vpliva le na naše noči, temveč tudi na druge aspekte življenja. Če slabo spimo, se počutite utrujeni in brez energije, velikokrat pa se zaradi napačnega ležišča soočamo tudi z bolečinami v hrbtenici in drugih delih telesa.

Udobne in kvalitetne francoske postelje za odrasle

Kako izbrati ležišče, izdelano iz materiala, ki nam ustreza?

Na izbiro postelje nikakor ne sme vplivati zgolj njen dizajn, pač pa moramo tehtno premisliti o tem, katero ležišče bomo izbrali, saj bo prav od ležišča odvisno, kakšen bo naš spanec.

Najprej se moramo odločiti, katero vrsto ležišča bomo izbrali – vložek iz spominske pene, tak iz lateksa ali tistega z vzmetmi? Vsak material ima svoje prednosti in svoje slabosti, mi pa se moramo še pred nakupom prepričati, kateri tip postelje nam bo najbolje ustrezal. Vložki iz lateksa so zelo udobni, trpežni in imajo zelo dobro toplotno izolacijo. Primerni so za ležišča z letvenim podnožjem, moramo pa se zavedati, da lateks slabo sprejema in prevaja vlago, zato ležišča iz lateksa ne priporočamo tistim, ki se med spanjem potijo. Če izberemo vložek iz lateksa se moramo prepričati, da je v njem veliko naravnega lateksa, saj ugodnejšim ležiščem iz lateksa velikokrat dodajajo tudi umetne materiale, ki niso tako kakovostni, spanec pa je zato slabši.

Vložki so velikokrat narejeni tudi iz hladno stiskane pene, ki je po lastnostih še najbolj podobna lateksu, a je cenovno precej ugodnejša. Hladno stiskana pena je odporna proti bakterijam, pogosto je pralna, dovoljeno jo je razkuževati, vse to pa vodi v veliko boljšo higieno. Ležišča iz pene so udobna in primerna za različno visoke in težke ljudi.

Poznamo pa tudi vzmetnice iz žepkastih vzmeti, kjer so v jedru vložka prednapete manjše vezi, ki so všite v žepke. Vzmeti različne velikosti so lahko v eni ali dveh plasteh, v eni vzmetnici klasične velikosti pa je lahko nekaj sto ali tudi več kot tisoč majhnih t. i. "mikrožepkastih vzmeti". Večje kot je število vzmeti, kakovostnejše je ležišče, saj daje telesu boljšo podporo. S številom vzmeti pa se zvišuje tudi cena vzmetnice.

Katero vrsto ležišča izbrati za kvalitetno spanje?

Praktične postelje za otroke s predali

Pestra ponudba postelj in ležišč v podjetju Anlies

V podjetju Aniles vam ponujamo tako ležišča kot tudi postelje za vašo spalnico pa tudi za otroško sobo, lahko pa se odločite tudi za nakup postelje 160x200. Moderne francoske postelje in postelje 160x200 bodo kot osrednji objekt vašo spalnico naredile moderno in estetsko. Izbirate lahko med pestro ponudbo ravnih in ostrih linij, ki naredijo prostor moderen in še nekoliko prostornejši. Vse postelje lahko kombinirate tudi z drugo opremo spalnice. Dodate lahko nočne poličke, garderobne omare in drugo pohištvo, celoten prostor pa lahko popestrite še z zanimivim lestencem ali preprogo.

Postelje za otroke s predali so izjemno praktične

Poskrbeli pa smo tudi za pestro ponudbo postelj za otroke. Ker se zavedamo, da je v otroški sobi igrač, knjig in drugih reči včasih zares preveč, smo poskrbeli tudi za postelje s predali, ki jih lahko s pridom uporabimo za shranjevanje različnih stvari, ki jih otrok v tistem trenutku ne potrebuje vsak dan.

Celotno ponudbo postelj si lahko ogledate na naši spletni strani. Za vsa vprašanja smo na voljo po telefonu ali e-pošti, veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem svetovali pri nakupu vaše bodoče postelje.