Pošlji povpraševanje

Potovanje je najboljši način za spoznavanje sveta

potovanje po svetu

» Čez dvajset let boš bolj razočaran nad stvarmi, ki jih nisi naredil kot tem, kar si. Zato odveži vozle in odjadraj iz varnega pristana. Ujemi veter priložnosti v svoja jadra.« 

Pisatelj Mark Twain

Človek celega življenja skoraj ne more preživeti v istem mestu ali vasi. Potovanje utrjuje in razširi obzorja. Včasih se je potrebno podati daleč stran od doma, da bi lahko ugotovili kdo smo in kaj si v življenju želimo. Pomaga pa tudi pri spoznavanju in sprejemanju tujih običajev in kultur, splošni razgledanosti in preganjanju monotonosti.

ALL INCLUSIVE POTOVANJA

Potovanje Egipt

V ponudbi potovalne agenciji Sajko smo vam pripravili sedemdnevne počitnice Egipt – Hurgada, ki vključujejo bivanje v hotelu Grand Hotel s štirimi zvezdicami, ki se nahaja neposredno ob urejeni zasebni plaži s promenado. Hotelski objekt je obdan s čudovito urejenim parkom, ki navdušuje vse ljubitelje vrtov ter zlasti primeren za vse, ki iščejo mir in starejše.

Mestno središče Hurgade kamor lahko pridete z dnevno organiziranim brezplačnim avtobusnim prevozom, je oddaljeno približno 10 kilometrov. V hotelskem kompleksu se, kakor po parku, sprehodite mimo glavne zgradbe do več stranskih zgradb s skupno 549 sobami. V glavni zgradbi se nahajajo prostorna sprejemnica z recepcijo, dve samopostrežni restavraciji, à la carte restavracija, trgovinica s spominki, prostor za fitnes, piano bar in lobi bar. Na zasebni plaži najdete Aqua Center s ponudbo šole potapljanja (Euro Divers) ter druge športne aktivnosti, kot na primer, jadranje na deski. Hotelsko ponudbo dopolnjujeta dve restavraciji à la carte, različni bari ob bazenu ter na plaži. V sosednji pasaži Grand Mall so internetna kavarna, biljardnica, trgovinica, cvetličarna, lekarna, različne restavracije, bari in celo frizerski salon.

V hotelu imate na izbiro sobe Superior, prostornejše Super deluxe in družinske sobe z ločeno spalnico.

Slovenski državljani za vstop potrebujejo vizum in potni list veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva povratka. Potreben vizum prejmejo na ciljnem letališču.

Potovanje Portugalska

Petdnevno potovanje na Portugalsko se prične z avtobusnim transferjem iz Ljubljane in pobiranjem potnikov preko Celja in Maribora. Z letalom nizkocenovne družbe Ryanair boste poleteli proti Portugalski in v zgodnjih dopoldanskih urah pristali v Portu, kjer se boste vkrcali na avtobus, s katerim vas bomo popeljali na krožno panoramsko vožnjo skozi mesto, ki jo boste zaključili z pokušnjo “porta” v eni izmed tamkajšnjih znanih kleti. Popoldne boste nadaljevali z ogledi mesta, dan pa zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu.

Lisbona Portugalska

Drugi dan se boste po zajtrku podali proti jugu, s postankom v Coimbri, ogledom samostana v Batalhu in popoldanskim prihodom v romarsko FATIMO. Po ogledu sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Tudi tretji dan vas bo pot po zajtrku peljala proti jugu, s postankom v vasici Obidos , Sintri, stari prestolnici kraljev in nadaljevanjem proti Cabu del Roca, najbolj zahodnemu delu Evrope. Popoldne se boste ustavili v letoviškem Estorilu, proti večeru pa prispeli v Lizbono, kjer vas čaka večerja v hotelu in nočitev.

Po zajtrku četrtega dneva vas čaka celodnevni ogled portugalske prestolnice. Po vrnitvi v hotel obstaja možnost večerje v živahnem delu mesta.

Tudi peti dan boste nadaljevali z ogledi Lisbone. Imeli boste nekaj prostega časa za kosilo, po katerem sledi transfer na letališče in polet na Dunaj, od koder se boste vrnili nazaj v Slovenijo.

Potovanje Maroko

Podjetje Sajko organizira tudi sedemdnevni izlet v Maroko.

Avtobus bo zgodaj zjutraj odpeljal iz Ljubljane in pobiral potnike preko Celja in Maribora. Sledi transfer na dunajsko letališče in direktni polet letala v Marrakesh, katerega del si boste ogledali še isti dan, pred večerjo in nočitvijo v hotelu.

Drugi dan boste nadaljevali z ogledi, potem pa odšli v Casablanco, kjer bodo organizirani ogledi, nastanitev v hotelu in večerja.

Tretji dan bo na sporedu ogled glavnega mesta, popoldne pa boste svojo pot nadaljevali proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES. Nastanitev in večerja bosta organizirana v hotelu.

Po zajtrku četrtega dne sledi celodnevni ogled glavnih mestnih znamenitosti, v popoldanskih urah pa boste imeli nekaj prostega časa za individualne oglede oz. nakupe. Večerja in nočitev v hotelu. 

Peti dan bo vožnja potekala mimo zimskega središča IFRANE in nato naprej preko Atlasa čez prelaz Zad, s krajšim postankom v kraju Midelt in nastanitvijo na robu prave puščave v hotelu v Erfoudu, kjer boste tudi večerjali.

Po zajtrku šestega dne se boste odpeljali do soteske reke Todra in naprej. Ob prihodu v  Ouarzazate boste nastanjeni v hotel, kjer bo tudi večerja.

Zadnji dan potovanja bo v znamenju potovanja proti Visokemu Atlasu, čez gorski prelaz Tizi-n-Tichka in vožnjo do letališča v Marakeshu od koder boste imeli direkten polet na Dunaj. Sledi organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo.

potovanje Maroko

Potovanje v London

Štiridnevno potovanje se začne na Brniku, od koder boste z Easyjetom poleteli v London. Sledi pristanek na Stanstedu in avtobusni prevoz v London, kjer bo organiziran panoramski ogled mesta in pozna namestitev v hotelu Ibis Excel*** .

Naslednji trije dnevi bodo zaznamovani z ogledi znamenitosti angleške prestolnice in okolice, na način, ki bo poskrbel, da boste začutili njen utrip velemesta. Za nočitev, vstopnice in prevoze bo poskrbljeno. Popoldne četrtega dne bo organiziran transfer na letališče Stansted in polet do Brnika z družbo Easyjet. Po želji organiziramo tudi transfer do Celja in Maribora.

London Anglija