Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Moped je odlična rešitev za premagovanje krajših razdalij

Moped je izjemno priljubljeno vozilo, ki je primerno za vožnjo na kratke razdalje in je idealna rešitev za vožnjo mladostnikov na popoldanske aktivnosti, za nakup pa se odloča tudi vse več odraslih, ki se želi izogniti gneči na cesti in se kar najhitreje pripeljati v in iz službe. Moped je, kot že ime pove, motor s pedali oziroma bolje rečeno, kolo s pomožnih motorjem, ki zagotavlja premikanje brez prevelika truda, obenem pa je idealno vozilo za vožnjo v mestih, saj se lahko na eleganten način izognete prometnim konicam na poti v službo, obenem pa za vožnjo ni potrebno imeto vozniškega dovoljenja za avto, zato je priljubljen predvsem pri mlajših, ki še nimajo izpita za osebno vozilo. V prodajnem centru Špan vam nudimo mopede različnih znamk, odvisno od vaših želja, za vse mopede različnih kategorij pa vam zagotavljamo hitro in enostavno registracijo po ugodni ceni.

moped Špan

Moped mora biti registriran in odpeljan na tehnični pregled

Moped je resda kolo s pomožnim motorjem, a je bil pred leti sprejet zakon, da morajo biti vsi mopedi, ne glede na prostornino, registrirani, kar pomeni, da mora lastnik poskrbeti za to, da ga odpelje na tehnični pregled, da ima vozilo veljavno zavarovanje v primeru nesreče in pa da ima vozilo registrsko tablico, po kateri se prepozna vozilo in lastnik vozila ob morebitni nesreči ali prodaji vozila. Moped je poleg navadnega ali električnega kolesa izjemno priljubljeno vozilo pri najstnikih, saj z njim dosežejo hitrosti do 25 km/h brez prevelikega truda, kar pomeni, da se lahko enostavno in hitro pripeljejo v šolo in iz nje ter v popoldanskem času na različne aktivnosti, brez pomoči staršev. Vsaka oseba, ki vozi moped tud prostornine 50 ccm potrebuje vozniško dovoljenje AM kategorije, za katerega mora narediti zdravniški pregled, prvo pomoč, pisni test in praktično vožnjo.

REGISTRACIJA MOPED VOZILA

Mopedi dosežejo hitrosti do 25 km/h

Moped je vozilo, ki je nekakšen križanec med kolesom in zmoglivejšim motorjem, saj gre za kolo s pomožnim motorjem, ki na lažji način dosega večje hitrosti, a je obenem nujno vedeti, da moped ne sme in ne more iti hitreje od 25 km/h. 25 km/h je najvišja hitrost, ki jo lahko doseže moped, da ga še vedno štejemo med kolesa s pomožnim motorjem, zato je primeren tud za mladostnike, ki se želijo spoznati z vožnjo, obenem pa poskrbi za varnost, saj ne gre tako hitro, da ga začetniki v prometu ne bi mogli obvladati. Moped je idealno vozilo za mestni promet, saj se z njim lahko izognemo gneči, primeren je za vožnjo na krajše razdalje do različnih popoldanskih aktivnosti ali pa za jutranjo vožnjo v službo ali šolo. Prepričani smo, da bo moped spremenil življenje vaših mladostnikov ali vas samih, saj bo vožnja enostavna in prijetna, obenem pa boste privarčevali pri času.

Mopedi v Avtocentru Špan na voljo po ugodni ceni

V Avtocentru Špan se zavedamo, da je zadovoljstvo strank na prvem mestu, zato imamo v motociklistični ponudbi na voljo kakovostne in ugodne 50 ccm mopede, ki so odlično prvo vozilo za vse tiste mladostnike, ki jih že mika vožnja motornih vozil. V osnovi je moped še vedno kolo s pomožnim motorjem, ki dosega hitrosti do 25 km/h zato je lažje obvladljiv in varen za vožnjo. V našem centru smo prepričani, da je moped idealno vozilo za prve kilometre v prometu, obenem pa je nujno vedeti, da mora vsaka oseba narediti izpit, vozilo registrirati in odpeljati na tehničen pregled. V kolikor imate glede mopedov različnih kategorij v našem centru kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte ali pa se oglasite osebno v našem centru, kjer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem pomagali pri izbiri.