Pošlji povpraševanje

Tesnila za hidravliko in cevne objemke z gumo za absorpcijo hrupa


Tesnila za hidravliko so na prvi pogled precej preprost element. Toda naloga, ki jo opravljajo, je vse prej kot preprosta ali nepomembna. Gre namreč za enega od ključnih elementov za vzpostavljanje resnično učinkovitih in varnih hidravličnih sistemov …


Tesnila za hidravliko pripomorejo k boljšemu izkoristku

Kakovostna tesnila za hidravliko zmanjšajo izgubo tekočin v različnih delih sistema, kar pomeni, da izboljšajo izkoristek, posledično pa se poveča učinkovitost sistema oziroma naprave. Kakovostnejša ko so tesnila, boljši izkoristek je mogoče pričakovati. To poskrbi za optimizacijo stroškov in za optimalno delovanje sistemov brez zastojev in okvar. Tesnila za hidravliko so zato izjemno dragocen dodatek.

Seveda pa je pomembno, da so tesnila za hidravliko izbrana premišljeno, sicer ne morete pričakovati optimalnega izkoristka. Eden od najpomembnejših vidikov pri izbiri je material, saj so lahko izdelana iz različnih materialov. Pri izbiri je treba upoštevati, kje natančno se bodo uporabljala, saj boste posledično lažje izbrali material, ki bo ustrezal konkretnim okoliščinam. Če bodo denimo tesnila za hidravliko izpostavljena nadpovprečno visokim temperaturam, je treba izbrati material, ki je temperaturno dovolj obstojen za tovrstne pogoje.

Hkrati je pomembno, da so tesnila za hidravliko ustrezne velikosti oziroma da je njihov premer skladen s predvidenim mestom uporabe. Vidik, ki ga morate upoštevati, ko se izbirajo tesnila za hidravliko, pa je ne nazadnje tudi način vgradnje. Nujno je torej, da si vzamete dovolj časa in izberete najprimernejšo, ki bodo brez težav kos dani nalogi.

tesnila za hidravliko


Klasične objemke za cevi in cevne objemke z gumo

Pri vzpostavljanju hidravličnih sistemov so zelo dragocene tudi kakovostne objemke za cevi. Gre za element, ki poskrbi za to, da ostane hidravlična cev na predvidenem mestu oziroma v optimalni poziciji. Mogoče jih je uporabljati tudi za nameščanje najrazličnejših elementov, na primer regulatorjev tlaka.

Podobno kot tesnila za hidravliko so lahko objemke za cevi izdelane iz različnih materialov. Običajno so to različne vrste kovine. Pogosta različica so denimo izdelane iz aluminija. medenine ali nerjavnega jekla (»inoxa«). Pri sistemih, pri katerih je uporabljena t. i. visokotlačna hidravlična cev, ki mora biti, kot je razvidno že iz poimenovanja, odporna na zelo visoke tlake, pa se priporočajo objemke za cevi, izdelane iz temprane litine.

Ena od podvrst so cevne objemke z gumo. Guma opravlja vlogo tesnila, ena od prednosti, s katerimi se ponašajo cevne objemke z gumo, pa je še odlična absorpcija hrupa, zato je delovanje sistema/naprave bistveno manj moteče.

Ne glede na to, ali vas zanimajo klasične kovinske različice ali kovinske cevne objemke z gumo, ki poskrbi za absorpcijo hrupa, je pomembno, da izberete izdelek ustreznih dimenzij. Hkrati pa bodite pozorni na način pritrditve. Pri nekaterih različicah je nameščanje nekoliko kompleksnejše, pri drugih pa izjemno enostavno in hitro.

Pri nakupu vam bodo v pomoč oznake, kot sta DIN 4109 in DIN 3017. Tako boste lažje ugotovili, katere cevne objemke (z gumo ali klasična različica) so primerne za predvideni namen uporabe oziroma za specifične okoliščine.

objemke za cevi

Kakovosten hidravlični cilinder (za cepilec in druge različice)

Ko govorimo o hidravličnih sistemih, seveda ne smemo pozabiti niti na linearni hidravlični motor, bolj znan kot hidravlični cilinder (za cepilec itn.), saj gre prav tako za enega od ključnih elementov za nemoteno delovanje najrazličnejših naprav. Osnovna naloga, ki jo opravlja, je pretvorba energije delovnega medija v mehansko delo. Podobno kot druge komponente mora biti hidravlični cilinder za cepilec in druge naprave/sisteme izdelan iz kakovostnih, trpežnih materialov, saj bo sicer težko kos izzivu, ki je vse prej kot enostaven.

Če boste hidravlični cilinder za cepilec oziroma za izbrano napravo naročili pri podjetju S3C, se vam obeta vrhunska kakovost, saj bo ta svoje delo opravljal z odliko. Dodatna odlika, s katero vas bodo navdušili izdelki pa je nadpovprečno dolga življenjska doba. Podobne kvalitete lahko pričakujete tudi pri drugih izdelkih, ki so na voljo v prodajnem programu. V ponudbi vas poleg cilindrov čakajo izredno kakovostna tesnila za hidravliko in objemke za cevi, pri čemer bo možno izbirati med različnimi dimenzijami in materiali.

Obenem so na voljo številni drugi elementi, ki so v industrijski hidravliki praktično nepogrešljivi. Poleg tega pa vas v prodajnem programu čakajo izdelki za področje industrijske pnevmatike in industrijske armature. Sodelovanje z nemško družbo Landefeld, ki razpolaga s prostornim skladiščem, omogoča hitro dobavo, saj je stalna zaloga sestavljena iz več kot 120.000 izdelkov.

Gre za artikle priznanih proizvajalcev, s čimer je zagotovljena skladnost z najstrožjimi standardi kakovosti. Izdelki posledično zagotavljajo resnično brezhibno delovanje naprav. Z njimi sta zagotovljena odličen izkoristek in visoka stopnja varnosti. Artikle pa zaradi robustnosti obenem odlikuje dolga življenjska doba.

hidravlični cilinder za cepilec