Nepovratni ventil usmerja pretok tekočin


Nepovratni ventil je orodje, ki ga najdemo praktično povsod, kjer se pretaka tekoča snov. Nepovratni varnostni ventil predstavlja zaporo, ki lahko popolnoma ali pa le delno zaustavi in tako usmeri pretok tekočine. Podjetje S3C nudi široko izbiro nepovratnih ventilov za nadzor tlaka in usmerjanje pretoka tekočine. Nepovratni ventil, med drugim še posebej nepovratni ventil za odvod, se ne uporablja le v industriji, pač pa tudi v vsakem domovanju. Povezujemo ga namreč zlasti z vodovodom in jeklenkami s plinom.


Nepovratni varnostni ventil v vodovodni napeljavi

Nepovratni varnostni ventil se najpogosteje uporablja prav v vodovodni napeljavi, zato predstavlja stalnico v vsakem domu. Glavna naloga nepovratnega ventila je, da usmerja pretok tekočin, na ta način pa nadzoruje tlak v napeljavi. Tako tudi preprečuje, da bi v ceveh prišlo do povračanja oziroma vrnitve povratnega toka obratovalnih tekočin. Nepovratni ventil, zlasti nepovratni ventil za odvod, je zasnovan kot plošča, za njegovo upravljanje pa uporabljamo zatič ali vijak.


Nepovratni ventil za odvod preprečuje povračanje

Nepovratni ventil za odvod preprečuje povračanje obratovalnih tekočin, zato se ga uporablja predvsem v vodovodni napeljavi. Vgradi se ga vertikalno ali pa horizontalno, upravljanje pa poteka s pomočjo vijaka oziroma zatiča. Nepovratni ventil je nujno potreben v vsaki vodovodni napeljavi, saj z njim uravnavamo dotok vode v našem gospodinjstvu. Podjetje S3C vam nudi različne vrste nepovratnih ventilov, ki so nepogrešljiv del vsakega gospodinjstva in industrije. Izbirate lahko med različnimi modeli nepovratnih varnostnih ventilov za vodo, med drugim tudi med elektromagnetnimi pnevmatskimi ventili za vodo ter ostalimi kakovostnimi nepovratnimi ventili za odvod, ki so izdelani iz kakovostnih materialov.