Lektoriranje besedil tudi ekspresno, če je potrebno

Lektoriranje besedil je potrebno predvsem, kadar gre za javno objavljene tekste. To je potrebno, da zagotovimo uniformnost slovenskega jezika. Če bi vsak pisal po svoje in delal napake v skladu s tem, kar je trenutno priznano kot knjižni slovenski jezik, bi se jezik sčasoma deformiral in izgubil svojo sedanju podobo. Lektoriranje slovenščine je tako ključno za obrambo našega jezika, ki je ključen za našo narodno in nacionalno identiteto. Ker mora vsak študent ob zaključku študija napisati diplomsko nalogo, potrebuje lektoriranje in oblikovanje. Tedaj je seveda zanj pomembno, da je tarifa za lektoriranje čim nižja. Nekatere diplomske in magistrske naloge so namreč zelo dolge in že majhna razlika v tarifi za lektoriranje pomeni veliko odstopanje v končni ceni.

lektoriranje besedila

Lektoriranje besedil je pri nas najcenejše

Poskrbeli smo, da je lektoriranje slovenščine pri nas za študente najnižje v državi (takšno je stanje v trenutku nastajanja tega teksta). Šlo je za zavestno odločitev, saj s študenti radi delamo in jih spoštujemo, ker vemo, da je proces pridobivanja izobrazbe zelo naporen, dolgotrajen in navsezadnje tudi drag. Kdor se odloči, da bo realiziral ta cilj, mora imeti določeno vztrajnost, delavnost in optimistično naravnanost. To pa so vrline, katere menimo, je potrebno spoštovati. Ker je lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge obvezno, se nam zdi prav, da je lektoriranje slovenščine cenovno dostopno prav vsem študentom. Zato smo se torej odločili za nizko ceno lektoriranja besedil za študente.

Lektoriranje slovenščine pri nas poteka z občutkom za vsebino

Lektoriranje besedil je zahtevno in relativno odgovorno opravilo. Lektor mora biti seveda izvrstno podkovan na področju jezika. Poleg tega pa je zelo koristno, če je tudi kakovostno splošno razgledan. Včasih namreč v tekstih pride do situacij, kjer bi se lahko pomen razumel tudi dvoumno. Tedaj je pomembno, da lektor razume, zakaj gre tudi vsebinsko. Če to ni tako, lahko pride do napake in predrugačenja vsebine. Slednje pa je največja napaka, ki si jo lahko privošči tisti, ki lektorira. Če nekdo pozabi vejico ali ne popravi stilske napake, je to seveda slabo. Če pa nehote spremeni vsebino, je to večji problem, saj je to nekaj, kar se nikakor ne bi smelo zgoditi. Poseganje v vsebino je namreč nedopustno. Pri nas so lektorji vedno zelo dobro splošno razgledani, zaradi česar je zelo malo možnosti, da bi do tovrstnih napak (spremembe vsebine) prišlo.

lektoriranje besedila

Lektoriranje besedil v najkrajšem možnem času

Naš moto je: »Ne odlagaj na jutri, kar lahko storiš danes.« Zato se lekture vedno lotimo takoj, ko je to mogoče, četudi nam stranka da na razpolago zelo veliko časa. Zato je za nas tipično, da končamo pred rokom. In, kar je še bolj pomembno, rokov ne zamujamo. To se nam zdi ključno, saj se zavedamo, da je pred diplomo potrebno uskladiti veliko detajlov. Lektoriranje in tehnični pregled sta tako le del procesa, ki ga mora opraviti študent, da diplomira. Če seveda nekdo zamuja, se lahko vse skupaj podre in študent lahko zaide v težave. Tega se zelo dobro zavedamo, zato smo pri časovnih rokih dosledni.

KAKOVOSTNO LEKTORIRANJE IN PREVAJANJE

Lektoriranje slovenščine je le del naše storitve

Lektoriranje besedil je le ena od naši storitev. Poleg lektoriranja opravimo še tehnični pregled, prevedemo diplomski povzetek v angleščino oziroma tehnično uredimo nalogo. Pri nas dobite vse na enem mestu, tako da se vam ni treba usklajevati z različnimi ponudniki opisanih storitev. Če je več različnih izvajalcev, je tudi več možnosti, da bi lahko prišlo do morebitnih težav oziroma zamud.