Garderobne omare raznolikih tipov za različne prostore vašega doma

Garderobne omare so največji kosi pohištva. Nameščamo jih v spalnice, na hodnike in v predsobe, v nekaterih primerih tudi v dnevno sobo. Namenjene so shranjevanju vseh vrst oblačil in drugega tekstila. Običajno ima vsak družinski član svojo, mlajši otroci, ki si delijo sobo, imajo lahko tudi skupno.

Nakup pravega garderobnega pohištva je kar velik zalogaj, saj je treba upoštevati različne vidike: prostor, stil, način odpiranja, razvrščanje v notranjosti ... Podjetje Alples ponuja zelo bogato izbiro garderobnih kredenc in drugih omar za dom. Odlikuje jih ponudba različnih stilov, cenovnih razredov, vzorcev in barv. Če še vedno iščete svojo idealno garderobno omaro, se zagotovo splača priti k njim na ogled.

vgradne-garderobne-omare


Prave garderobne omare za spalnico bodo to naredile še bolj intimno

Na trgu je več tipov garderobnega pohištva. Izbirate lahko med klasičnimi in vgradnimi kredencami ter drsnimi vrati ali vrati, ki se odpirajo v prostor. Pri obeh dejavnikih gre ne le za stvar okusa, ampak predvsem za upoštevanje prostorskih omejitev. Če vam prostor to dopušča, bo vgradno pohištvo zelo praktično, sicer pa bo tudi standardno dobro opravilo svojo nalogo. Drsna vrata so super, če ne želimo preveč posegati v prostor, je pa res, da s takšno mehanizacijo del pohištva vedno ostane zaprt. Klasična vrata imajo prednost, da lahko odprete notranjost v celoti in imate tako pregled nad vso vsebino, a za to potrebujete več prostora.


Ključnega pomena je seveda tudi, kakšna je razporeditev polic in predalov v notranjosti. Nespametno je izbirati pohištvo samo na podlagi zunanjega videza in velikosti. Pomembno je, da imate dovolj prostora za obešanje (tudi za daljša oblačila), nekaj polic in predalov. Moderni izvlečni predali so zelo praktični in idealni za manjše predmete: pasovi, rute, nogavice ... Tako je lahko vse pospravljeno na svojem mestu in lepo urejeno.


Otroške omare za obleke, igrače, šolske potrebščine - vse na enem mestu

Pohištvo za vaše najmlajše je prav tako pomembno. Pri otrocih, ki hitro rastejo, se garderoba še hitreje menja in se je zato lahko hitro veliko nabere, poleg tega pa je treba imeti tudi primerne omare in police za igrače, knjigice, otroško kozmetiko in druge vsakodnevne pripomočke. Če izberete pametno, bo takšna kredenca lahko služila tudi za shranjevanje šolskih potrebščin.

otroske-omare

Nizki inventar je zares odlična izbira za namestitev stvari, ki jih otrok sam doseže - torej za vse, kar lahko sam izbere, uporablja in pospravi. Tudi če imate zelo visoko omaro, pa jo organizirajte tako, da so čisto pri vrhu stvari, ki jih ne potrebujete vsak dan oz. jih lahko dosežete samo starši, nižje police pa so za ostalo, kar otrok sam uporablja.

Otroški inventar je pri dizajnu nekoliko bolj "svoboden". Navadno ni le pravokotne oblike, ampak tudi bolj nenavadnih ali pravljičnih oblik z živahnimi barvnimi poudarki. Saj veste, da je soba naših najmlajših polna domišljije. Tako se sami v njej bolj domače počutijo.


Vgradne omare za predsobo bodo obiskovalcem pustile nepozaben prvi vtis

Čeprav pri besedni zvezi garderobna kredenca najprej pomislimo na to, ki se nahaja v spalnici, je še en prostor tak, ki se kar ponuja za omenjeno funkcijo. To je predsoba. Tam mora biti dovolj prostora za odlaganje in shranjevanje čevljev, a tudi velika vgradna omara za predsobo zelo prav pride. Večino leta je treba nekam obesiti tudi jakne, plašče, bunde ... Tega običajno ne nosimo do spalnice, saj vrhnji del potrebujemo pri izhodnih vratih. Namesto kljukic in nabasanih plaščev bo lepše izbrati prostorne vgradne omare za predsobo, kamor se vse pregledno pospravi. Te imajo tudi možnost obešanja, zraven pa še kak predal za šale, rokavice in druge drobnarije.

vgradne-omare-za-predsobo

Če niste hudo prostorsko omejeni, jih vsekakor priporočamo, sicer pa jo lahko postavite tudi na hodnik ali na začetek dnevne sobe, če sta prostora povezana. Za predsobo so torej ključni naslednji elementi: inventar za obešanje kot tudi za čevlje (lahko se odločite za kombinacijo obojega v enem), večje ogledalo in pa klopca. Na njej se boste lažje obuli in sezuli. Gre namreč za prvi prostor, kamor vstopijo gostje, zato je pomembno, da ustvarite odličen prvi vtis s stilsko dovršeno in praktično urejeno notranjo opremo.


Omare za dnevno sobo so zelo praktičen in eleganten izkoristek prostora

V veliko domovih je predsoba povezana direktno z dnevno sobo. V takšnih primerih je dobro razmišljati, da so elementi povezani - imajo neko rdečo nit. Spalnica, ki je vedno ločena z vrati, je lahko "svoj svet", ostali prostori, ki se povezujejo, pa naj bodo lepa zaključena celota. Odlično bo torej, če bo notranja oprema za predsobo v enakem stilu kot ta za dnevno sobo: regali, vrata, police ...

Pri Alplesu ponujajo tudi bogato izbiro pohištva za dnevne sobe. Na voljo so tv regali, viseč inventar, različne police, knjižne kredence in nizke omare za dnevno sobo. V dnevni sobi se lahko kombinira različne tipe pohištva - odprto, zaprto, viseče, vodoravno navpično, da se čim bolje izkoristi prostor, ki naj bo dinamičen. Umakne se ga naj ob stene (tudi nižje elemente), da je na sredini čim več prostora za gibanje in druženje. Konec koncev se v tem delu doma običajno zadržuje največje število ljudi. Velike omare naj bodo torej nekje pri vstopu v prostor ali kot del hodnika, ne pa tam, kjer bi lahko pri odpiranju ovirale mimoidoče.

vgardne-omare-za-dnevno-sobo