Pošlji povpraševanje

Vzmetnice 90 x 200 – kvalitetne vzmetnice za otroško sobo

Vzmetnice 90 x 200 cm so ena od najpogostejših različic. Čeprav je ta velikost ena od manjših izvedb, lahko kljub temu zagotovi izjemno udoben spanec. Pri tem je treba upoštevati, da udobje ni odvisno samo od dimenzij, ampak je v osnovi pomembna sestava ležišča.

Eden od najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na kakovost jogija, je nedvomno tip vzmetenja. Žepkaste vzmeti poskrbijo za izjemno kvalitetne vzmetnice, zato ni presenetljivo, da se zadnje čase vse več kupcev odloča prav za omenjeno vzmetenje. Le-to sicer ni najbolj poceni, vendar gre za investicijo, ki se obrestuje v obliki boljšega zdravja in počutja.

Kvalitetne vzmetnice 90 x 200

Kje vse pridejo v poštev žepkaste vzmetnice 90 x 200 cm?

Vzmetnice 90 x 200 cm so posebno pogosta izbira za otroške sobe. Po potrebi so sicer na voljo nekoliko manjši otroški jogiji, vendar se starši za jogi 90 x 200 cm pogosto odločijo že na začetku, ko začnejo otroka navajati na samostojno spanje. To poskrbi, da še kar nekaj časa ni potreben nakup večje vzmetnice, saj je takšna velikost, primerna tako za malčke v predšolskem obdobju, kot za šolarje in malce večje otroke. Na to dimenzijo jogija, prav tako pogosto naletimo v mladinskih sobah.

Kvalitetne vzmetnice 90 x 200 cm pa nikakor niso primerne samo za otroke in mladostnike oz. najstnike. Te dimenzije lahko tudi odraslim zagotovijo zelo kvaliteten spanec. Gre za odlično rešitev za manjše spalnice samskih oseb, saj je tako mogoče pridobiti prostor za drugo pohištvo, denimo za dodatno omaro, delovno mizo ali naslanjač. Hkrati pa gre za velikost, ki pride v poštev pri opremljanju sobe za goste, v garsonjerah, na vikendu…

Vzmetnica 90 x 200 cm je praviloma primerna za eno osebo, saj bi bilo dvema odraslima osebama med spanjem na jogiju omenjene velikosti zelo neudobno. Tovrstno spanje seveda ni povsem neizvedljivo, vendar naj bo rezervirano izključno za nujne situacije, v osnovi pa velja, da so vzmetnice 90 x 200 cm primerne za največ eno osebo.

Vzmetnice 140 x 200

Vzmetnice 140 x 200 cm - minimalna velikost za udobno spanje dveh oseb

Če iščete jogi, ki bo zagotovil kvalitetno spanje dvema osebama, je dobro, da so dimenzije vzmetnice 140 x 200 cm ali več, saj ta velikost velja za minimalno priporočljivo različico za dve osebi; s tem si zagotovite dovolj prostora za prijetno spanje, ne da bi to privedlo do pomanjkanja prostora. Kvalitetne vzmetnice 140 x 200 cm, so zato odlična kompromisna rešitev za manjše zakonske spalnice.

Seveda pa se lahko velikost 140 x 200 cm po želji uporabi za samo eno osebo. Če spadate med tiste, ki se med spanjem veliko obračajo, ali če si preprosto želite več prostora za resnično udoben spanec, je vsekakor smiseln nakup vzmetnice 140 x 200 cm (če imate seveda dovolj prostora za posteljni okvir, primeren za ležišče takšne velikosti).

Žepkaste vzmetnice

Poceni vzmetnice običajno niso najbolj kvalitetne

Kakovost spanja je močno odvisna od dimenzij jogija, kar pomeni, da je vsekakor priporočljivo, da dobro razmislite o najustreznejših dimenzijah, ki pa, kot omenjeno, niso edino, na kar morate biti pozorni. Izredno pomembni sta namreč tudi kvaliteta izdelave in uporabljenih materialov. Tu pogosto velja načelo: »Kdor poceni kupuje, drago plačuje.« Poceni vzmetnice torej praviloma niso najboljša izbira.

Spanje na poceni ležiščih slabše kakovosti je nemalokrat povezano s pogostejšim zbujanjem in obračanjem, bolečinami v hrbtu in drugih delih telesa... Poleg tega pa so možne dolgoročnejše težave z zdravjem. Če se odločite za nakup manj kvalitetne, a poceni vzmetnice, boste med drugim bolj dovzetni za okužbe z virusi in drugimi patogenimi mikroorganizmi, saj je znano, da pomanjkanje kakovostnega spanja, najprej oslabi imunski sistem.

Obenem je dobro upoštevati, da bodo v primeru odločitve za poceni vzmetnice potrebne pogostejše menjave, kar pomeni, da je ležišče poceni zgolj na prvi pogled, na dolgi rok pa so stroški precej višji, kot če bi že na začetku investirali v kakovostno ležišče. Izogibajte se torej jogijem, ki so sumljivo poceni, saj si pri tovrstnih ležiščih težko obetate dober spanec.

Poceni vzmetnice

Kvalitetne žepkaste vzmetnice 90 x 200 cm, 140 x 200 cm in druge dimenzije

V ponudbi podjetja Alples vas čakajo vrhunske žepkaste vzmetnice (90 x 200 cm in 140 x 200 cm, pa tudi večjih dimenzij, npr. 180 x 200 cm). Če vam standardne dimenzije ne ustrezajo, je možna izdelava po meri, in sicer do 1 cm natančno. Ne glede na to, za katero možnost se odločite, je zagotovljena vrhunska kakovost.

Z žepkastim vzmetenjem je zagotovljeno odlično prileganje telesu. To poskrbi za anatomsko oporo, kar preprečuje bolečine, hkrati pa za udoben, resnično krepčilen spanec. Ena od možnosti so žepkaste vzmetnice (90 x 200 cm, 140 x 200 cm in drugih velikosti) z mikro žepkastim vzmetenjem, pri katerih je zagotovljeno nadpovprečno precizno prilagajanje telesu.

Pri vseh modelih je mogoče izbirati med različnimi stopnjami trdote. Na voljo so mehka (S), srednje trda (M) in trda (H) ležišča. Pri modelu Classic, kjer je namesto žepkastega uporabljeno prav tako izjemno kvalitetno klasično bonell vzmetenje, pa je na voljo še super mehka različica (SS), ki je še posebej primerna za otroke.

Pri izbiri najustreznejše trdote je smiselno upoštevati položaj, v katerem najpogosteje počivate. Če denimo običajno spite na boku, kar je najbolj priljubljen spalni položaj, se priporoča ležišče srednje trdote, medtem ko so za osebe, ki najpogosteje spijo na hrbtu, bolj priporočljivi nekoliko trši jogiji.

Vzmetnice in ostala ponudba podjetja