Pošlji povpraševanje

Estetsko dovršeni kuhinjski elementi visoke kakovosti v podjetju Alples

Kuhinja je prostor za ustvarjanje novih okusov in vonjav, ki bodo vaš dom napolnili s toplino in občutkom po pripadnosti in ljubezni. Lahko bi celo rekli, da kuhinja predstavlja osrednji prostor doma, kjer lahko skupaj ustvarjamo, se družimo in se sprostimo. Prav zato je pomembno, da je kuhinja, ki jo opremljamo praktična, kakovostno izdelana in estetsko dovršena.

Dan danes trg ponuja zares veliko izbiro najrazličnejših kuhinj. Odločamo se lahko za popolnoma klasične kuhinje, pa tudi ultra moderne kuhinje brez ročajev z ravnimi in čistimi ploskvami. V podjetju Alples vam ponujamo obsežen nabor elementov in kuhinjskega pohištva. Ker danes ni več strogega ločevanja prostorov, lahko z elementi za kuhinjo opremite tudi dnevno sobo ali jedilnico, saj širši izbor elementov za kuhinje to omogoča. Zavedamo se, da je izkoristek prostora izjemno pomemben, zato vam pri nas ponujamo možnost naročila kuhinjskega pohištva po meri.

Kuhinjski elementi

Na kaj biti pozoren pri izbiri kuhinjskih elementov?

Pri izbiri kuhinjskih elementov se moramo dobro zavedati svojih potreb. Tako moramo vsaj okvirno že pred naročilom kuhinje vedeti, v kolikšni meri bomo kuhinjo uporabljali, bomo v njej skrbeli predvsem za lastno prehrano ali bomo v njej pripravljali tudi večja kosila, kam bomo pospravili kozarce, kam krožnike in kam živila. Seveda je veliko enostavneje, če imamo v stanovanju poleg kuhinje tudi prostor za shrambo, če pa tega nimamo, se lahko odločimo za namestitev tako imenovane izvlečne shrambe, ki predstavlja pravo zakladnico enostavno dostopnega prostora. Vsa živila, ki jih bomo potrebovali za kuho bodo tako ves čas na dosegu roke, poleg tega pa jih bomo lahko tudi hitro pospravili nazaj in naša kuhinja bo spet izgledala čisto in pospravljeno.

Pri razporeditvi pohištva bodimo pozorni na smiselno postavitev “delovnega trikotnika”

Dan danes se velika večina strank odloča za pečico na določeni višini, saj je peka veliko enostavnejša in s tem tudi varnejša. Poleg tega pa moramo biti pozorni tudi na to, kako razporedimo kuhalno površino, hladilnik in pomivalno korito. Med vsemi postajami mora biti dovolj prostora, da delo v kuhinji ne bo moteno, vseeno pa morajo biti enote dovolj skupaj, da bomo lahko nemoteno kuhali.

Kuhinjsko pohištvoKuhinjski elementi

Kakšno barvo kuhinje izbrati, če je naš kuhinjski prostor manjši?

Pri izbiri kuhinjskih elementov pa moramo biti pozorni tudi na barvo. Dan danes nam trg ponuja širok spekter barv in materialov iz katerih je lahko pohištvo izdelano. Odločimo se lahko za naročilo enobarvnih kuhinjskih elementov, lahko pa se odločimo za kombinacijo različnih barv in materialov. Če je prostor manjši, se je bolje odločati za svetlejše barve, saj bodo le-te prostor optično povečale, če pa je kuhinjski prostor večji, se lahko brez skrbi igramo tudi z nekoliko močnejšimi in temnejšimi toni.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na izbiro pulta. Pri izbiri delovnega pulta je zelo pomembno, da je material, iz katerega je izdelan, odporen in trpežen, ker je to najbolj izpostavljen del kuhinjske opreme. Najpogostejša rešitev so še vedno kuhinjski pulti iz laminata, navadno debeli štiri centimetre in z zaobljenim ali ostrim robom. Nemalokrat pa se stranke odločajo tudi za kamnit pult, ki je zelo odporen na udarce, poleg tega pa predstavlja čudovito kombinacijo z lesenimi kuhinjskimi elementi.

Pestra ponudba materialov in barv za izdelavo kuhinje v podjetju Alples

V podjetju Alples vam bomo pomagali pri izbiri vaše sanjske kuhinje po meri. Z obilico materialov in barv, ki jih ponujamo, bomo izbrali prav takšno kuhinjo, kot ste si jo zmeraj želeli. Poleg estetske dovršenosti se bo kuhinja Alpes ponašala tudi z visoko kakovostjo in tehnološko inovativnimi rešitvami, kar bo kuho še olajšalo.