Nakup kuhinje je lahko povsem enostaven

Nakup kuhinje pa tudi dnevne sobe, spalnice, otroške ali mladinske sobe ali pa zgolj omare za čevlje ali garderobne omarice je lahko precej stresen - če si takega naredite sami. Sicer pa je lahko vsako takšno nakupovanje polno veselja in pričakovanj, saj pomeni, da boste svoj dom prenovili, osvežili in napolnili s toplino. Nakup kuhinje je nekoliko večji projekt, saj gre za enega najbolj uporabljenih prostorov v hiši. V podjetju Alples imamo za vas na voljo različne vrste kuhinj, ki si jih lahko izberete glede na svoje želje in možnosti, ki jih ponuja prostor. Vam je všeč kuhinja z otokom? Imate skupen dnevni prostor, v katerem je kuhinja z dnevno sobo? Bi radi povsem ločeno majhno kuhinjo, ki bo res namenjena zgolj kuhanju? Brez skrbi, vse to lahko najdete v naši ponudbi.

Nakup moderne kuhinjeKuhinja z dnevno sobo - nakup kuhinje, ki je del večjega prostora

Včasih so bili prostori v stanovanju ali hiši striktno ločeni, sodobni življenjski in pohištveni trendi pa kažejo, da je ljudem zelo všeč en skupen večji odprt prostor, kjer je tako dnevna soba kot kuhinja (lahko z otokom). Nakup kuhinje je v tem primeru treba vsaj delno prilagoditi skupnemu prostoru oziroma pohištvu v dnevni sobi. To pomeni, da je lahko nakup kuhinje oziroma njen slog, barva in dodatki v skladu s pohištvom v dnevni sobi, lahko pa načrtno z ravno nasprotnimi barvami in dizajnom kljub enemu prostoru (kuhinja z dnevno sobo) ločite prostore, tako da je ločnica jasno vidna že pri opremi. V ta namen lahko dobro služi tudi kuhinja z otokom, ki p lahko predstavlja mejo med prostoroma.

kuhinja z otokomKuhinja z otokom

Nakup kuhinje je tesno povezan s tem, koliko in kakšen prostor imate na voljo. Moderna kuhinja z otokom je primerna za večje kuhinje ali skupne prostore (kuhinja z dnevno sobo), saj zasede nekoliko več prostora in zato ni primerna za majhne prostore. Če pa imate na voljo velik prostor, je odlična rešitev, ki je praktična in estetska obenem. Če se ne morete odločiti za nobeno od možnosti, se posvetujete z našim arhitektom, ki bo zanesljivo našel pravo rešitev in vam strokovno svetoval. Obenem si lahko ogledate naše kuhinje, spalnice, dnevne sobe in posamezne kose pohištva (garderobne omarice, omare za čevlje) in izberete še kaj zase.