Pošlji povpraševanje

Otroška soba s pohištvenimi elementi in oprema po naročilu

Otroška soba s pohištvenimi elementi in opremo naj bo opremljena tako, da malčku, šolarju ali mladostniku nudi dovolj udobja ter prostora za razvoj in učenje. To lahko dosežete tudi s funkcionalnimi kosi pohištva, ki se prilagajajo aktivnostim otroka v posameznem obdobju, vse od obdobja malčka pa do najstniških let. Moderne otroške sobe vsebujejo posamezne pohištvene elemente, ki jih je mogoče skozi čas nadomestiti z drugo opremo, ki se prilagaja spremenjenim potrebam po obliki, velikosti in celotni konfiguraciji pohištva. Otroška oprema za malčka se namreč razlikuje od opreme, ki jo potrebuje mladostnik, zato je pomembno, da osnovna postavitev in namestitev vsebuje mobilne, lahke ter barvno in slogovno združljive modularne pohištvene elemente, kot so postelje, predalniki, pisalne mize, garderobne omare in drugo oprema.

Otroška soba po naročilu

Izbira barv pri opremljanju moderne otroške sob

Moderne otroške sobe imajo sodoben dizajn, pri čemer pohištveni elementi ustvarjajo funkcionalne cone in kotičke za učenje, igro, spanje in shranjevanje igrač, oblačil in drugih predmetov.

Otroško sobo opremite s pohištvenimi elementi, ki so v slogu, dimenzijah in funkcionalnosti posebej zasnovani za otroke. To vključuje tudi igrive poudarke z dekorativnimi dodatki in izbor barv, ki prostoru dajejo svetlost in zračnost. Med priljubljene barve v modernih otroških sobah spadajo nežni pastelni odtenki oranžne, zelene, rumene in modre barve, ki se dopolnjujejo s svetlim lesom, kot je breza.

Pri tem se pastelni odtenki najbolje podajo na zunanja vrata omar, zunanji del predalnikov in na stranice različnih pohištvenih elementov, ostale površine pa so v lesu. Za dodatno poživitev prostora pa se lahko odločite za različne vzorce z geometrijski liki ali drugimi otroškimi motivi.

Otroški pograd in ležišča za otroške sobe

Otroški pograd je najboljša izbira, če si otroško sobo delita dva otroka. Pri tem pa je pomembno, da na gornje ležišče pograda namestite posebno varovalno ograjo. Na stranico gornjega ležišča pograda lahko namestite tudi zaveso ali šotor z otroškimi vzorci, ki sta namenjena temu, da si otrok lahko ustvari svoj miren kotiček pred spanjem ali med branjem knjig. Če želite pridobiti dodatno ležišče, lahko naročite po meri izdelano ležišče na kolescih, ki se nahaja pod nekoliko višjo enojno posteljo. Ležišče na kolescih lahko nato enostavno premikate po prostoru. Če pa želite pridobiti dodaten prostor za shranjevanje igrač, osebnih predmetov in oblačil, pa otroške sobe po naročilu omogočajo tudi vgradnjo dvižne postelje, katero z dvižnim mehanizmom potegnete ven, spodaj pa je na voljo večji prostor za shranjevanje.

Pograd za otroke po naročiluModerni otroški pograd

Otroška oprema, zasnovana posebej za otroške sobe

Varnost je pomemben dejavnik pri opremljanju otroške sobe, zato naj bo težje pohištvo montirano v steno, tako da ne bi bilo možnosti, da pade na otroka. Otroška oprema pa naj ima zaradi varnosti tudi zaobljene robove in gumijaste ročaje, ki omogočajo lažje odpiranje. V otroško sobo lahko namestite tudi manjše garderobne omare, ki so namenjene za mlajše otroke, zato da lahko sami vzamejo stvari iz predalov ali obešalnikov, ki so v višini njihovih oči. Kasneje pa lahko namestite višje omare, drsne garderobne omare ali odprte omare z večjim številom polic. Otroška oprema, ki je posebej zasnovana za otroške sobe, pa vključuje tudi previjalno mizico za dojenčke. Posebna prednost previjalne mizice je v tem, da se kasneje, ko otrok odraste, lahko spremeni v samostojen predalnik, pri čemer odstranite le gornji nastavek.

Otroške sobe po naročilu z dodatki

Moderne otroške sobe po naročilu omogočajo kombiniranje pohištvenih elementov, glede na vaše potrebe in želje. Pri tem lahko izbirate med različnimi dimenzijami, barvami, materiali in dodatki opreme. Glavne pohištvene elemente, kot so postelje, omare, predalniki in stenske police pa lahko v slogu kombinirate tudi z otroško opremo, kot je pisalna miza. Pisalni mizi lahko dodate predalnik in ožje police pod osnovno desko. Dobro pa je izbrati pisalno mizo, ki ima nastavljive noge, zato da bo miza lahko rasla skupaj z otrokom. Mlajšim otrokom in malčkom pa lahko z otroškim stolom in mizico ustavite prostor za ustvarjanje, barvanje, risanje in igranje. Če želite, da bo imela otroška soba vse elemente, ki jih potrebujete, se lahko pri pohištvenem podjetju Alples naročite za brezplačni 3D izris otroške sobe. Lahko pa tudi prelistate njihov katalog ali obiščite najbližji Alples salon pohištva.