Elektromagnetni ventil krmili elektromagnetna tuljava preko elektronike

Elektromagnetni ventili za vodo in hidravlikoElektromagnetni ventil predstavlja povezovalni element med električno in pnevmatsko energijo. Sestavljen je iz električnega dela, ki ga predstavlja magnetna tuljava in iz pnevmatskega ventila, ki služi za pretok delovnega medija. Ko steče skozi tuljavo električni tok, nastane elektromagnetno polje, ki premakne kotvo tuljave in na ta način omogoči pretok zraka ali vode v smeri priključka 1 in 2. Ko se tokokrog prekine, se kotva premakne navzdol in zapre pretok od priključka 1 proti priključku 2.

Elektromagnetni ventil za vodo regulira dotok vode

Elektromagnetni ventil za vodo odpira in zapira pretok vode skozi posamezne cevi za vodo, povezan pa je s krmilno napravo. V naši spletni trgovini so vam na voljo 2/2 in 3/2 potni elektromagnetni ventili za vodo. 2/2 potni so namenjeni uporabi za kontrolo najrazličnejših vrst medijev, kot so zrak, plini, voda, olja, industrijske tekočine, itd. Materiali teles so lahko medenina, nerjaveče jeklo, aluminij. Glede na velikost priključka so lahko direktno ali posredno delujoči, po konstrukciji pa batni ali membranski.
3/2 potni elektromagnetni ventil za vodo se najpogosteje uporablja za krmiljenje večjih procesnih ventilov, pnevmatičnih pogonov ali pnevmatičnih cilindrov. Glede na zahtevnost uporabe ločimo kompaktni ali heavy duty elektromagnetni ventil za vodo, glede na velikost pa miniaturne ali izvedbe z velikim pretokom.
Na voljo so tudi posebni elektromagnetni ventili za visoke temperature. Tuljava ventila je prilagojena za povišane temperature medija in okolice, prav tako pa tudi posebne kombinacije tesnilnih materialov, kot so PTFE in FPM ter EPDM, da prenesejo visoke temperature. Nudimo tudi veliko ponudbo hitrih spojk za hidravlikoin industrijske manometre.

Hidravlični elektromagnetni ventil pomemben element v hidravliki

Hidravlični elektromagnetni ventil nadzoruje tlak, pretok in smer pretoka pri hidravličnih tekočinah ter s tem vplivamo na gibanje hidravličnih motorjev. Hidravlika je dandanes uporabljena že skoraj vsepovsod; med drugim jo uporablja tudi avtomobilska industrija, letalska industrija, gradbeništvo, arhitektura, robotika, skratka povsod, kjer je potrebna velika moč in natančnost.
Širok spekter hidravličnih ventilov v naši spletni trgovini zajema ventile z ročico, vmesne ventile, 2/2 potne sedežne ventile, 5/2 potne drsne ventile, dušilne in dušilne nepovratne ventile in številne druge.

Vas zanimajo pnevmatski ventili Festo, npr. pnevmatski nepovratni ventil, ki prepušča tok samo v eno smer? Zakaj ne bi obiskali naše spletne trgovine, kjer vas čaka široka paleta kakovostnih izdelkov tako iz področja pnevmatike kot hidravlike priznanih proizvajalcev, kot so Airtec, Parker in SMC, po konkurenčnih cenah. Prepričani smo, da boste našli pravi elektromagnetni ventil za vodo ali hitro spojko zase. Vabljeni.