Pošlji povpraševanje

Vzmetnice 90x200, ki zagotavljajo udobje in kakovosten spanec


Vzmetnice 90x200 spadajo med najbolj iskane dimenzije jogijev na tržišču, saj predstavljajo standardno velikost za spanje, obenem pa se prilegajo večini spalnih prostorov. Najpogosteje jih najdemo v spalnicah otrok, prav tako pa so primerne za zakonske postelje ter spalnice za goste. Zaradi svoje popularnosti je ponudba vzmetnic 90x200 na trgu res ogromna, zato se je včasih težko odločiti za tisto pravo.

Čeprav so včasih poceni vzmetnice morda najprivlačnejša možnost, naj vas pri izbiri žimnice vodi predvsem njena kakovost. Med izjemno kvalitetne vzmetnice spadajo žepkaste vzmetnice, ki s posameznimi žepki nudijo posebno oporo vašemu telesu. V naši ponudbi Alples boste našli standardne in žepkaste vzmetnice 90x200, vzmetnice 140x200 ter druge velikosti.

kvalitetne vzmetnice 140x200


Vzmetnice 90x200 so med najbolj priljubljenimi


Vzmetnice 90x200 so zares najbolj popularna izbira med dimenzijami ležišč na trgu, saj nudijo dosti prostora za udobno spanje, hkrati pa so dovolj kompaktne, da so primerne tudi za manjše prostore. Najpogosteje jih najdemo v spalnicah otrok, saj je tovrstna velikost ležišča dovolj velika za udobno spanje mladih, obenem pa so prva izbira tudi za pograde, kadar si otroci delijo sobo.

Vzmetnice 90x200 najdemo tudi v spalnicah za goste oziroma v manjših dodatnih sobah, kjer želimo imeti dodatno ležišče v primeru, če želi kdo od obiskov prenočiti ali imamo bolnika v hiši, ki potrebuje počitek na samem. Navsezadnje pa so vzmetnice 90x200 primerne tudi za zakonske postelje večjih dimenzij, kjer lahko namesto enega izberemo dve ležišči različnih lastnosti, ki bojo ugodile željam vsakega posameznika. Možnosti je veliko, izbira pa je vaša.


Če je vzmetnica 90x200 premajhna, izberite vzmetnico 140x200


Če imate enojno posteljo ali se zgolj radi stiskate in ste ugotovili, da je vzmetnica 90x200 vseeno premajhna, vendar ob tem ne želite, da vam postelja zavzame preveč prostora - potem je vzmetnica 140x200 odlična izbira.

Že samo dodatnih 50 cm naredi veliko razliko pri samem udobju, saj vam omogoča več premikanja pri spanju. Obenem je odlična opcija, ko želite imeti malo več prostora, kot ga ponuja vzmetnica 90x200 ali pa nimate dovolj prostora za večjo zakonsko posteljo. Četudi gre v tem primeru za manjšo zakonsko posteljo, lahko z udobno vzmetnico 140x200 poskrbite za prijeten spanec.

Alples vzmetnice 140x200


Izbrati žepkaste vzmetnice 140x200?


Vzmetnic 140x200 in drugih dimenzij je na trgu več vrst in po izbiri velikosti je na vrsti naslednje vprašanje in sicer katero vrsto ležišča izbrati. Na voljo so standardna ležišča iz pene, iz lateksa in kvalitetne žepkaste vzmetnice. Med poceni vzmetnicami najpogosteje najdemo žimnice iz pene in slednje so zelo popularne, saj glede na ceno nudijo ogromno udobja in kakovosti.

Najpogosteje imajo ležišča iz pene več con, zaradi česar se vzmetnica bolje prilagaja obliki telesa - sploh, če je v ležišče vgrajena spominska pena. Slaba stran ležišč iz pene je, da se znajo pregrevati, zaradi česar niso primerna za ljudi, ki jim je rado vroče.

Ležišča iz lateksa spadajo med kvalitetnejša, saj se ne pregrevajo ter so bolj naravna, zaradi česar so idealna za ljudi z alergijami. Ker so mehkejša, ne povzročajo preležanin in so prikladna za ljudi, ki veliko ležijo. Kar si je potrebno zapomniti pri vseh lateks ležiščih pa je, da jih je potrebno redno obračati za najbolj optimalno uporabniško izkušnjo.

zepkaste vzmetnice


Med najbolj kvalitetne vzmetnice pa spadajo ležišča z žepkastim vzmetenjem. Žepkaste vzmetnice so sestavljene iz posameznih samostojnih vzmeti, kjer je vsaka oblečena v svojo tekstilno vrečko (žep). Le-ti so lahko večji in jih je manj, lahko pa so žepki manjši in jih je več.

Žepi so pri gibanju med seboj neodvisni, zaradi česar je možen pritisk le na posamezne vzmeti, druge pa so medtem pri miru. Zaradi takega neodvisnega delovanja lahko žepkaste vzmetnice nudijo odlično podporo celemu telesu, še posebej hrbtenici. Ravno zaradi tega razloga pogosto ustrezajo ljudem s težavami v sklepih, saj dobijo potrebno podporo med spanjem.

Predvsem pa moramo biti pozorni, da pod njih ne postavimo gibljivih letvic, saj mora biti dno trdno. Le tako bodo upravičile svojo funkcionalnost. Tudi poceni vzmetnice z žepkastim vzmetenjem se da najti, zato nikar ne mislite, da žepkaste vzmetnice spadajo samo v višji cenovni rang.


Kvalitetne vzmetnice Alples za udobno spanje


Alples vzmetnice (140x200, 90x200, itd) so rezultat dolgoletnega truda, kjer smo na prvo mesto postavili potrebe posameznika med spanjem. Tako so nastale različne kvalitetne vzmetnice, med katerimi bo vsakdo našel ustrezno ležišče zase. V ponudbi najdete poceni vzmetnico Classic s klasičnim bonell vzmetenjem in peno z dodanimi protialergijskimi polnili.

Med žepkastimi vzmetnicami najdete odlična ležišča Optima, katerim se lahko doda srebrno površino iz blaga, ki nase veže nečistoče ali spominsko peno za boljše prilagajanje telesu. Če si pa želite vrhunskega prileganja, pa so tu žepkaste vzmetnice Ultima, ki nudijo mikro žepkasto vzmetenje, da se lahko ležišče popolnoma prilega telesu ter nudi podporo tudi na vse manjših točkah. Če iščete manjše ležišče, primerno za dve osebi, z nakupom serije Ultima ne morete zgrešiti.

kvalitetne vzmetnice 90x200