Na kaj moramo biti pozorni pri ureditvi dnevne sobe?

Dnevna soba – prostor, kjer nas večina preživi največ časa, ki ga preživljamo doma, pa naj bo to z našimi najdražjimi ali pa s svojo najljubšo knjigo v roki. Da se v njej počutimo prijetno mora biti dnevna soba praktično in udobno opremljanja, kar pa pri njeni ureditvi zahteva nekaj tehtnega premisleka.

Veliko ljudi meni, da je osrednji element dnevne sobe sedežna garnitura, ki mora biti dovolj velika in udobna, da se lahko na njem udobno namestimo, vendar je pri opremljanju dnevne sobe potrebno pomisliti tudi na številne druge stvari, na katere bi lahko morda celo pozabili ali jih nehote spregledali.

V dnevnem prostoru nikakor ne smemo pozabiti na regal za dnevno sobo, ki bo služil odlaganju najljubših spominov, vanj pa lahko spravimo kozarce, pijačo ali revije. Omare za dnevno sobo so nekoliko manj praktične, saj zavzamejo veliko prostora in prostor zelo zaprejo ter ga optično zmanjšajo, zato so regali za dnevno sobo vsekakor boljša izbira. Pri nakupu pohištva za dnevno sobo ne smemo pozabiti na klubsko mizico, ki mora biti ravno prav visoka in velika in jo navadno kupujemo glede na sedežno garnituro, ki smo jo izbrali. Sedežna garnitura naj bo udobna tako za sedenje kot tudi za ležanje, ponuja pa naj dovolj prostora, da se bomo na njej lahko družili ob prijetnih družinskih večerih.

Ko urejamo dnevno sobo, ne pozabimo na svetlobo

Osvetlitev dnevne sobe

Pri ureditvi dnevne sobe pa nikakor ne smemo pozabiti na svetlobo. Seveda je dobro, če v dnevno sobo priteka nekaj naravne svetlobe, vendar je potrebno poskrbeti tudi za ambientalno osvetlitev, seveda pa si moramo omisliti tudi ”glavni” lestenec, ki bo poskrbel za odličen vir svetlobe tudi zvečer, vsekakor pa nam bo čez dan služil kot odličen okras v dnevni sobi.